FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO 3-3

FCSB - DINAMO 3-3 // Conflictul dintre antrenor și o vedetă a lui Dinamo a decis Derby-ul: "Are oftică pe el, e mai curățel, are sponsori, nevastă, familie"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 31 iulie 2018 09:00

FCSB - DINAMO 3-3 // Sergiu Hanca a fost schimbat de Florin Bratu după ce a dat pasă de gol, deși nu era obosit, și a fost acuzat de primirea unui gol. Între cei doi, spune Cornel Dinu, există un conflict.

La flash-interviul de după egalul, 3-3, cu FCSB, Florin Bratu l-a acuzat pe Sergiu Hanca de faptul că a stat greșit la golul marcat de Florinel Coman direct din corner. "La prima bară trebuia să stea Hanca", a declarat antrenorul lui Dinamo în direct la TV Digi Sport.

Pe reluările fazei se vede cum Hanca este poziționat la 3-4 metri de linia porții, aproape de linia careului de 6 metri. Nimeni nu ține vreuna dintre bare. Gazeta a revăzut și faza primului gol al FCSB, marcat tot din corner, iar Dinamo se apără identic: Hanca stă fix în aceeași poziție ca la golul de 2-1 și nimeni nu stă lângă bare.

vlcsnap 2018 07 30 17h38m22s179

vlcsnap 2018 07 30 17h39m34s160

"E o tâmpenie!"

"Eu trebuia să stau pe colțul scurt, pe 6 metri, să resping centrările în zona aia. Așa e schema", a explicat Hanca a doua zi după Derby, contactat de GSP. El nu a vrut să comenteze în niciun fel declarația antrenorului care-l acuză că nu a ținut bara.

Dacă Hanca spune adevărul, Bratu îl acuză degeaba. Dacă Bratu are dreptate, iar Hanca nu și-a respectat sarcinile, de ce nu i-a corectat antrenorul poziția după cornerele din prima repriză la care mijlocașul ar fi stat eronat în teren?

Fostul antrenor al lui Dinamo, Cornel Dinu, are o explicație. "E o tâmpenie ce s-a întâmplat, cu două goluri din corner. Sunt trei maniere principale de a te apăra la cornere. Prima schemă e veche de 40 de ani și presupunea om la colțul scurt, cum trebuia să stea Hanca. A doua, englezească, te obligă să pui doi inși la bare. În ultimii ani, teoria spune că la colțul scurt e colțul portarului. Dinamo nu are nimic pregătit. Bratu habar nu are de faze fixe defensive. De unde să știe, dacă școala de antrenori de la FRF se face așa cum se face?!".

"Nu-l înghite!"

Contactat de Gazetă, Bratu și-a nuanțat declarația dată imediat după meci: "Nu mai știu contextul, cum am declarat. Hanca nu trebuia să stea lipit de bară, trebuia să stea la un metru de linia porții. A fost o neatenție, nu pot să spun că e neapărat vina lui".

Dinu susține că între Hanca și Bratu există un conflict, de aici înlocuirea curioasă a mijlocașului, imediat după pasa decisivă dată lui Nistor la golul de 2-2, și nominalizarea sa la declarații: "Bratu nu-l înghite pe Hanca. A dat pasă înapoi la singurul gol lucrat ca lumea și tu-l scoți imediat și-l bagi pe Gomelt?! El are oftică pe Hanca, e mai curățel, are sponsori, nevastă, familie".

Florin Bratu neagă conflictul: "L-am schimbat pentru că am considerat că îmi trebuia un jucător mai proaspăt. Nu am niciun conflict cu el. De când am venit eu, el a început să joace".

Antrenorul lui Dinamo este la al doilea meci din ultimele patru luni în care-l acuză pe Hanca de poziționarea defectuoasă la primirea unui gol. În martie 2018, după partida pierdută în Cupă cu CSU Craiova, Bratu declara: "Hanca a greșit la gol. Am discutat cu el față în față. Dacă nu va reuși să se lupte cu el însuși, va fi destul de dificil". 

15
goluri în 103 meciuri a marcat Hanca în Liga 1, all-time

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (37)
luputu
luputu  •  01 August 2018, 15:41

Daca tu il contesti pe Cornel Dinu nu intelegi nimic din fotbal.

ray51
ray51  •  01 August 2018, 10:48

Poate Bratu nu-l suporta pe Hanca (desi e in primul 11 ???). Da' de ce Dinu nu-l suporta pe Bratu??????????????????????

869617819895184
Ioana Ioana  •  31 Iulie 2018, 18:20

dinu e antrenor ?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează