FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB ÎN GHENCEA

EXCLUSIV // UPDATE FCSB - Dinamo nu se joacă în Ghencea! Varianta a picat după zile în șir de negocieri + ce se întâmplă cu derby-ul

Stadionul din Ghencea naște polemici fără precedent
Stadionul din Ghencea naște polemici fără precedent

Articol de , - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 13:30 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 14:30

FCSB - Dinamo nu se va juca în Ghencea! „Telenovela” care a ținut capul de afiș în fotbalul românesc în ultimele săptămâni s-a tranșat astăzi. Oficialii Clubului Sportiv al Armatei au declinat ultimele propuneri ale FCSB-ului, astfel că derby-ul cu Dinamo nu va avea loc pe „bijuteria” de 30.000 de locuri!

UPDATE 14:27 » Gigi Becali anunță organizarea unei conferințe de presă

Refuzat în tentativa de a intra cu echipa sa în Ghencea, finanțatorul vicecampioanei anunță organizarea unei conferințe în care să divulge tot despre negocierile purtate cu cei de la Clubul Sportiv al Armatei.

„Așteptați! Voi face o conferință de presă ori mai pe seară, ori mâine. Le-am dat oamenilor bilet la ordin și garanția de 250.000, dar ei au spus că «nu, că la-la-la», că nu mai vor”, a spus Becali, într-un dialog purtat azi, după prânz, cu reprezentanții presei.

UPDATE 13:56 » „Arcul de Triumf”, în linie dreaptă pentru a găzdui derby-ul FCSB - Dinamo

În acest moment, la Liga Profesionistă, FCSB e pregătită pentru a propune oficialilor Ligii scenariul de rezervă. Unul previzibil, și anume disputarea derby-ului pe „Arcul de Triumf”. Dinspre LPF răzbate clar ideea că meciul se va juca sâmbătă, la ora stabilită (22 iulie, 21:30), în casa rugby-ului românesc.

Gigi Becali dezvăluie prima mișcare pe care o face după ce FCSB a primit interzis în Ghencea
FCSB - DINAMO
Gigi Becali dezvăluie prima mișcare pe care o face după ce FCSB a primit interzis în Ghencea

UPDATE 13:40 » A „picat” varianta Ghencea!

Din informațiile obținute de Gazeta Sporturilor, varianta Ghencea a picat. De data aceasta, definitiv! Unica variantă rămasă în picioare e stadionul „Arcul de Triumf”, însă nu-i exclusă nici posibilitatea unei amânări a meciului programat sâmbătă, 22 iulie, de la ora 21:30.

Motivul este că CSA Steaua n-a fost de acord cu biletul la ordin propus de FCSB, astfel încât nu mai există nicio posibilitate ca derby-ul să se joace pe Stadionul Steaua!

UPDATE 13:10 » Ultima propunere a FCSB ajunge pe masa CSA: se așteaptă o decizie în orele următoare

În lipsa garanției pe care o așteptau de la brokeri, dar pe care aceștia nu și-o asumă s-o livreze, cei de la FCSB le-au propus celor de la CSA Steaua o altă variantă, cea a unui nou bilet avalizat. Comisia din cadrul Clubului Sportiv al Armatei va analiza propunerea venită dinspre clubul lui Gigi Becali. Membrii acesteia vor trebui apoi să ofere un răspuns, așteptat în orele următoare. 

UPDATE 12:50 » Jandarmeria pune presiune pe FCSB

Din informațiile Gazetei, șansele ca derby-ul FCSB - Dinamo să aibă loc în Ghencea scad de la oră în oră. Surse autorizate susțin că Jandarmeria a început să pună presiune pe clubul din Superligă, pe care-l forțează să ofere cât mai repede un răspuns cu privire la arena care va găzdui partida. 

Oricum, FCSB a depășit cu mult termenul stipulat de Legea 4, care presupune ca organizatorul evenimentului să informeze Jandarmeria cu minimum cinci zile înainte locul pe care se va desfășura partida. O obligație nerespectată de cei de la FCSB, care au dus lupte aprige în ultimele zile pentru a primi dreptul de a juca pe „bijuteria” din Ghencea. Deocamdată, în zadar!

Știrea inițială

Piedica a fost reprezentată de polița care să acopere eventualele distrugeri din stadion, aici exceptând discuțiile născute în jurul gazonului. Cei de la CSA Steaua le-au solicitat polița respectivă celor de la FCSB, care s-au adresat unui broker. În acest moment, nimeni nu poate oferi o astfel de garanție, astfel că speranțele celor de la FCSB sunt în „aer”.

Din informațiile GSP, oficialii vicecampioanei din Superligă vor să le propună omologilor de la Clubul Sportiv al Armatei o altă variantă pentru a garanta eventualele pagube create în stadion. FCSB rămâne presată de timp, meciul fiind programat peste doar trei zile!

„Nimeni din România nu ar face această poliță!”

Mai exact, FCSB s-a adresat Asociației Asiguratorilor din România, care a trimis clubului un document din care reiese că nimeni de pe teritoriul României nu poate emite o astfel de poliță. Cu acest răspuns, reprezentanții FCSB au mers la CSA: „Suntem de bună credință, vrem să facem polița, dar nimeni din România nu o face!”. 

În regim de urgență, aceștia au propus CSA să facă un alt bilet avalizat, precum cel pentru gazon, în valoare de 250.000 de euro, ca protecție pentru orice alte distrugeri ar putea suferi arena. FCSB așteaptă un răspuns rapid de la CSA, clubul fiind presat și de Jandarmerie. 

Mai sunt doar 3 zile până la meci și forțele de ordine trebuie să se organizeze pentru partida cu grad ridicat de risc. 

Dacă CSA nu acceptă, totul va pica și meciul se va juca pe „Arcul de Triumf”!

VIDEO Ilie Dumitrescu comentează situația privind stadionul din „Ghencea”: „Indiferent unde se va juca FCSB - Dinamo, va fi un meci important, de referință”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV Teodor Meleșcanu se implică și el în controversa „FCSB în Ghencea”: „Dacă Becali plătește, de ce nu? Toți ar avea de câștigat!”

VIDEO+FOTO Se sapă „tranșee” în Ghencea! Imaginile surprinse azi de reporterul GSP, cu doar 3 zile înainte de FCSB - Dinamo

Dumitru Dragomir a „explodat” la GSP Live! Derapaje în serie pe subiectul „FCSB în Ghencea”: „E de domeniul fantasticului! Bolnavi mintal, trimiteți-i la Bălăceanca!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (257)
VAR___
VAR___  •  20 Iulie 2023, 11:58
Postat de freddy pe 19 Iulie 2023, 22:42

În 2003 în Consiliu la AFC erau și generali. Când o sa vad măcar unul luat la întrebări atunci o sa fiu de acord cu tine. Voi nu îl acuzați decat pe cioban. Piturca?? Gatu? Care era comandantul clubului atunci. Lasă ma. Nu ca a furat ciobanul. Au profitat toți! Dar voi nu vedeți dincolo de gg.

Ai perfecta dreptate!!! Nu a furat singur! Dar el este singurul care vine si se bate cu pumnu'n piept ca el e Steaua! Normal ca am vrea sa fie pedepsiti toti vinovatii! Babiuc e singurul care a intrat la inchisoare. Din cauza unei alte afaceri necurate - tot cu Becali! De ce este singurul? Eu sunt convins ca daca s-ar fi sapat adanc , multi ar fi luat ani grei de puscarie. In frunte cu presedintii de atunci ai LPF si FRF. Apropos...dezafilierea Craiovei...a fost sau nu un abuz?

steaua.libera
steaua.libera  •  20 Iulie 2023, 09:39
Postat de Mihai111 pe 20 Iulie 2023, 09:05

De ce nu se tine meciul pe Arena Nationala?

Concert

Mihai111
Mihai111  •  20 Iulie 2023, 09:05

De ce nu se tine meciul pe Arena Nationala?

Vezi toate comentariile (257)
Comentează