FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - HERMANNSTADT

FCSB, dublă victorie cu Hermannstadt » Le-au luat și banii, și punctele!

FCSB a câștigat categoric cu Hermannstadt, 5-0 +16   FOTO
FCSB a câștigat categoric cu Hermannstadt, 5-0

Articol de , , - Publicat miercuri, 28 octombrie 2020 09:24 / Actualizat miercuri, 28 octombrie 2020 09:24

Hermannstadt a returnat către FCSB 200.000 de euro, banii pe care îi primise în schimbul lui David Caiado (33 de ani) și al lui Goran Karanovic (33). Gigi Becali (62) le-a luat sibienilor banii înapoi și i-a bătut cu 5-0 într-un meci pe care Cornel Dinu (72) îl consideră suspect.

Anamaria Prodan l-a ajutat pe Becali împrumutându-i doi jucători în septembrie și acum, la o lună de la afacerea ciudată, echipa ei s-a făcut de râs la București, în partida cu clubul lui Gigi. Hermannstadt a pierdut cu 0-5, dar nu numai rezultatul a ridicat suspiciuni, ci toată prestația oaspeților le-a dat de bănuit multor persoane care au urmărit partida.

Cu o lună în urmă, Hermannstadt a trimis, pe repede-înainte, doi fotbaliști către FCSB. Lotul lui Becali era decimat din cauza numeroaselor cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și pierduse toate șansele de calificare din partida cu Slovan Liberec, în preliminariile Europa League.

Sibiul e controlat de Anamaria Prodan, un impresar apropiat de Becali și de FCSB, așa a ajuns clubul din Ardeal să le ofere un sprijin bucureștenilor, cu două transferuri ad-hoc: David Caiado și Goran Karanovici.

Au plimbat jucători și 200.000 de euro

Mijlocașul portughez și atacantul elvețian au trecut rapid în Capitală, au jucat în meciul cu cehii, pierdut cu 0-2, și apoi au revenit la Hermannstadt.

Transferul era definitiv, cu contracte pe care jucătorii le semnaseră până în vara anului următor, însă Caiado și Karanovici au dorit să se întoarcă la Sibiu după eliminarea roș-albaștrilor din Europa League, conștienți că le-ar fi greu să joace des la FCSB, din cauza concurenței cu jucători mai tineri și cotați mai bine.

Becali apucase să achite 200.000 de euro, câte 100.000 de euro de fiecare jucător. Cluburile nu au clarificat modalitatea prin care fotbaliștii au făcut cale întoarsă. Surse care cunosc afacerea explică detaliul financiar al tranzacției stranii: Hermannstadt i-a cedat pe Caiado și pe Karanovici gratis pentru partida cu Liberec!

S-a ajuns ca transferul să fie gratuit fiindcă sibienii au returnat 200.000 de euro către FCSB în momentul în care portughezul și elvețianul au revenit în Ardeal.

Gigi Becali: „Viera e blastist!”

Cornel Dinu a comentat la TelekomSport după partida pe care roș-albaștrii au câștigat-o cu 5-0: „Mi s-a părut suspect de vulnerabilă apărarea Sibiului. La golul al doilea și la al treilea, gafele de poziționare, felul în care s-a expus Viera, au fost decisive. În minutul 38, la 4-0, mă gândeam că rar mi s-a întâmplat să mai văd o desprindere atât de clară. Viera, dacă nu mă înșel eu, a apărut la Curtea de Argeș și a mai jucat apoi la Sepsi, cluburi în care a mai avut momente destul de dubioase”.

Fundașul ivorian a evoluat și la Curtea de Argeș, și la Sepsi, așa cum își amintește Dinu. În România l-a adus, inițial, CFR Cluj. Vișiniii l-au achiziționat în 2007 și l-au cedat la Internațional după doi ani în care ei îl folosiseră doar în 12 partide.

În sezonul 2009-2010, Viera avea să devină adversar al CFR-ului, când clujenii erau implicați în concurența pentru titlu cu FCSB.

Becali a interpretat prestația lui Ousmane drept una coruptă: „CFR a făcut blaturi cu Alba Iulia și cu Internațional. Nu pot să fac nimic din moment ce clujenii au șapte puncte înaintea noastră. Și fără cele două blaturi, tot ar fi avut un punct în plus și ar fi ieșit campioni. Asta e părerea mea, că ei au avut două blaturi. Nu l-ați văzut pe Viera cum a jucat cu CFR? În dueluri, el îl ocolea pe Deac!”

Viera a recidivat acum cu gafe, doar că de data asta a greșit grav în favoarea clubului pe care-l conduce Gigi.

Am plecat brusc la București, am ajuns în baza de pregătire a FCSB la două noaptea. Dimineață am fost testat pentru coronavirus și apoi am jucat în meciul cu Liberec. De la Hermannstadt mi-au spus că era în interesul României să particip la acea partidă, că era important pentru țară să aibă o echipă în grupele Europa League - David Caiado, mijlocașul lui Hermannstadt

Viera nu a comis numai greșeli de poziționare, el nici nu a intervenit corect. La golul lui Man, africanul făcea pași de horă. În alte dăți a fost mai agresiv, să ne amintim intrarea lui la Ianis Hagi, căruia a fost aproape să-i rupă piciorul! - Cornel Dinu, la TelekomSport

De 3 ani, Viera joacă pentru FCSB! „A fost dubios și la Sepsi”

MVP în meciul cu impresarul lui

Dennis Man a înscris un gol și a pasat decisiv la alte două goluri în partida cu Hermannstadt. Mijlocașul ofensiv a ajuns la 7 reușite în sezonul acesta. Luni seară a marcat împotriva unui adversar neobișnuit: Anamaria Prodan, agentul lui. Anamaria îl reprezintă pe Man ca impresar și caută pentru el soluții de transfer în străinătate. 

În același timp, ea controlează clubul Hermannstadt, în care nu e implicată direct, ci doar prin intermediul fiicei sale Rebecca. Fata are un loc în Consiliul Director al lui Hermannstadt. Anamaria l-a adus la Sibiu pe antrenorul Ruben Albes și tot ea a gestionat alcătuirea lotului pentru sezonul acesta.

Becali le-a plătit câte 1.500 de euro

Caiado și Karanovici au fost plimbați pe drum în câteva zile, între Sibiu și București. FCSB avea nevoie de ei doar pentru un meci, cu Liberec, cât ținea criza Covid care afectase lotul. Vârful elvețian s-a mai și accidentat grav, a suferit o ruptură musculară în partida cu Slovan. El și portughezul au fost recompensați pentru efort, Becali le-a plătit câte 1.500 de euro. Caiado a evoluat 90 de minute luni în eșecul drastic suferit de Hermannstadt la București.

A debutat fiul asociatului ei

Hermannstadt l-a achiziționat în vara acestui an pe Luca Florică, un român fost în centrul de tineret de la Amiens. Fundaș stânga, el jucase în Franța doar la nivelul juniorilor. Nici la Sibiu nu fusese folosit deloc până luni seară, mai figurase doar pe bancă de câteva ori. A apărut ca titular împotriva FCSB-ului și a fost înlocuit după numai patru minute. Florică are 18 ani și a fost trecut pe foaie ca titular pentru a acoperi un loc dintre cele două rezervate fotbaliștilor eligibili U21. 

El e fiul lui Claudiu Florică, un afacerist amic cu Anamaria Prodan. Ana a spus recent la DigiSport că a încercat să realizeze o afacere într-un parteneriat cu omul de afaceri: „Aș fi vrut să preiau clubul Dinamo, a fost visul meu. Prietenul meu Claudiu Florică a încercat și mă rog la Dumnezeu ca el să ia clubul până la urmă!”. Florică nu l-a convins pe Negoiță, mai convingători au fost spaniolii lui Cortacero.

19 meciuri și un gola adunat Viera, 33 de ani, în naționala Coastei de Fildeș. El a participat cu "elefanții" și la o ediție a Cupei Africilor pe Națiuni, în 2014

VIDEO. Caz incredibil la FCSB! Jucătorul a vorbit direct cu Gigi Becali: „Lasă-mă mai mult pe teren!”

Mai multe știri despre FCSB:

Echipa lui Petrea rivalizează cu o generaţie de excepţie: ca pe vremea trioului Hagi-Lăcătuș-Pițurcă

Toni Petrea, taxat pentru decizia luată cu Hermannstadt: „Lasă-l, mă, să joace!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (13)
983732924972315
Soos Vilmos  •  28 Octombrie 2020, 15:58

*** se fac ca nu vad blatul intre madam rigiila si cioban.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

bigd
bigd  •  28 Octombrie 2020, 13:23
Postat de Geani Muraru pe 28 Octombrie 2020, 09:32

Un meci tratat intre doua ***.

Gura ca te trimit dupa a ta la produs!

514091889218839
Mihai Buzea  •  28 Octombrie 2020, 12:58

Idiotule. DACA era asa nu era fcsb fără campionate 5 ani. Mijlocul vezi de burlanestii tai.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează