FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu răspunde punctual nemulțumirii lui Gigi Becali: „Cum să fac relații de joc, prin zoom?!”

Gigi Becali, patron FCSB
Gigi Becali, patron FCSB

Articol de GSP - Publicat sambata, 13 noiembrie 2021 23:18 / Actualizat sambata, 13 noiembrie 2021 23:33

În cadrul comunicatului prin care a anunțat că i s-a propus rezilierea amiabilă a contractului cu FCSB de către patronul Gigi Becali, Edi Iordănescu (43 de ani) a răspuns marii nemulțumiri a finanțatorului, legată de felul în care arată jocul echipei. 

În ultima vreme, Gigi Becali s-a plâns adesea de jocul prestat de FCSB sub comanda lui Edi Iordănescu, în ciuda rezultatelor bune ale echipei. Chiar astăzi, latifundiarul a declarat că „nu-mi place jocul echipei, asta e clar”, după ce în urmă cu câteva săptămâni spusese că „vreau să fie mingea la mine, asta e dorința mea. Nu vreau să câștig campionatul! Eu sunt patron, vreau să fie mingea la mine!”

Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”
FCSB
Edi Iordănescu aruncă bomba: „Patronul mi-a propus încetarea colaborării. Nu plec decât dacă îmi achită clauza. Și apoi voi dona toți banii”

Edi Iordănescu: „Îmi asum că am cerut echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat”

Edi Iordănescu, cu 8 victorii la FCSB în cele 12 meciuri jucate de vicecampioană sub comanda sa, i-a răspuns astăzi patronului. Antrenorul recunoaște că prioritizează eficiența în detrimentul jocului spectaculos în scopul de a câștiga campionatul: 

„Nu am în contract o clauză pentru spectaculozitate, am pentru eficiență, iar istoricul ultimelor sezoane ne-a arătat că așa se câștigă campionate. Îmi asum că am cerut mereu echipei să sacrifice spectacolul pentru rezultat”.

În plus, tehnicianul a enumerat o serie de decizii și întâmplări care au perturbat parcursul firesc al echipei. Acestea merg de la transferul lui Moruțan la Galatasaray la numeroasele cazuri de COVID-19 cu care jucătorii din lot s-au confruntat de curând.

Edi Iordănescu răspunde nemulțumirii lui Gigi Becali: „Noi vorbim de estetică?!”

„Nu înțeleg cum zile la rând se poate discuta în spațiul public despre estetica jocului nostru. Toate astea venite într-un context incredibil de dificil. Eu nu construiesc scuze și nu caut alibiuri. Sunt conștient că scuzele și alibiurile nu ne ajută la progres, dar de ce mi-ar trebui alibiuri când echipa a câștigat toate jocurile?! 

Eu spun fapte: am venit în plin campionat și fără să fiu implicat deloc în selecția de vară și fără să am posibilitatea unei pregătiri centralizate care ar fi putut să mă ajute să dau o bază solidă fizic, tehnic și în mod special tactic. Dar mi-am asumat asta când am venit. 

Nu mi-am asumat însă că la două zile după ce am venit s-a vândut Moruțan, că la primul joc s-a accidentat Coman și nu-l avem de 3 luni, că la al doilea joc s-a accidentat și Tănase, apoi Tavi Popescu, Șut, Șerban, Mamut, Miron, Ovidiu Popescu, Budescu etc. De când am venit nu am avut un antrenament măcar cu 75% din lot. 

Am avut în mod constant 14-15 jucători la antrenamente și am adus mereu juniori ca să ne completăm la număr. Apoi ne-a lovit covidul și ne-a pus efectiv la pământ. Aveam 9-10 jucători de câmp la antrenamente, alți 10 prin camere izolați două săptămâni, eu și întreg stafful la fel, acasă, și am condus antrenamentele prin telefon. Nu cred că mai e cazul să vorbim de ce înseamnă să stai închis ca sportiv într-o cameră timp de 14 zile. 

Ne-am prezentat la joc oficial în 13 jucători și noi mai vorbim de estetică?! Nu am putut măcar o dată să lucrăm cum trebuie la organizarea de joc și totul s-a adaptat la situație și numărul de jucători. Inclusiv în pauzele pentru jocurile echipelor naționale am avut câte 7-8 jucători plecați. Pauze în care puteam regla multe detalii. Vorbim de relații de joc?! Cum să le facem, prin zoom?!”, a scris Iordănescu. 

VIDEO » Gigi Becali: „Îmi închide vreodată Edi gura?”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

A scris istorie în tricoul roș-albastru, dar recunoaște după mulți ani: „N-am vrut la Steaua! M-am simțit prost când Gigi m-a pus căpitan”

Amenințări pentru Gigi Becali: „El e singurul antrenor pe care-l mai permitem la echipă, dacă pleacă Edi. Altfel vor urma reacții foarte urâte”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (11)
florar
florar  •  14 Noiembrie 2021, 09:54
Postat de bandoleros pe 13 Noiembrie 2021, 23:58

Iordănescu are o pagina de Facebook, ii poți pune întrebările acolo și poate cine știe, o să-ți și răspundă. Aici probabil ca nici nu te citește, deci slabe șanse sa răspundă nemulțumirilor tale. Aici cel mult poți doar demonstra ca nu degeaba unii sunt arătați cu degetul de către alți useri ca fiind devotați *** Gigi întru toate.

Realitatea se modifică în funcție de ce cred comentatorii de aici??? Eu am pus câteva întrebări...Poți să răspunzi la ele sau nu...Iar aia cu pagina de cu a lui Iordănescu...Iordănescu nu are timp sa antreneze doar să vorbească cu mine...Iordănescu mergând la echipa lui Becali trebuia să încerce să comunice cu el...Păcat că Becali nu are Facebook,nu?Altfel reamintesc ce a spus Pițurcă...,ce credeai că ai fost adus de deștept la echipa? Ai fost adus să dai bani!!!,,

dubluv
dubluv  •  14 Noiembrie 2021, 08:46
Postat de corectu pe 14 Noiembrie 2021, 07:43

De mâine începe postul(postul Crăciunului) și se va așterne liniștea.

ai mancat un r.

leu.mr
leu.mr  •  14 Noiembrie 2021, 08:41
Postat de ovydyusb pe 14 Noiembrie 2021, 07:44

Nu mai bine se intalneau ei si vorbeau astea fata in fata? Trebuie sa le vorbeasca prin intermediul presei? Ce relatie patron - angajat e asta? Edi de ce nu il suna pe gigi sa ii explice toate astea? La inteligenta nativa a lui edi il poate face pe gigi usor din vorbe. Dar daca nu comunica... (se produce distantarea)

Fii sigur ca a vorbit si cu Becali. Declaratiile acestea sint pentru presa.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează