FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Edi Iordănescu, primele declarații la FCSB » Îl retrage pe „antrenorul” Becali: „Garantez că 100% voi decide TOT!” » Cum a fost convins să semneze

Edi Iordănescu, noul antrenor de la FCSB // foto: captură video FCSB
Edi Iordănescu, noul antrenor de la FCSB // foto: captură video FCSB

Articol de GSP - Publicat miercuri, 18 august 2021 17:48 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 21:38

Edi Iordănescu (43 de ani), noul antrenor de la FCSB, a oferit primele declarații din postura de antrenor al vicecampioanei României.

„Este o bucurie, un sentiment de satisfacție, o onoare, asta simt. Este și o provocare, dar cuvântul cheie este responsabilitate. Simt o responsabilitate enormă, vin după o performanță extrem de frumoasă, sunt recunoscător oamenilor unde am muncit, dar am venit aici cu cea mai mare convingere că noi toți, uniți, organizați, împreună cu suporterii, cu susținerea conducerii și a patronului, vom reuși să producem performanță. 

Am venit să antrenez în mod special pentru jucători, pentru acest grup de băieți care consider că sunt extrem de talentați, cu foarte mult potențial și foarte multe de demonstrat. Este o provocare ca împreună să reușim ca ei toți să treacă de la statutul de jucători talentați la unii extrem de valoroși. 

Pentru asta, trebuie rezultate, performanță, trofee, ieșire în Europa și echipă națională. Primul pas este să strângem rândurile și să reclădim, reconstruim”, a spus Edi Iordănescu pentru site-ul oficial al clubului.

Edi Iordănescu: „Îi sunt recunoscător lui Gigi Becali”

Noul antrenor de la FCSB a explicat cum a fost convins de Gigi Becali să preia echipa: „Am fost apelat, am fost abordat într-o manieră care m-a onorat și m-a impresionat. Pentru asta îi sunt recunoscător patronului, precum și pentru toată deschiderea și susținerea de care a dat dovadă, dar și pentru că a acceptat toate condițiile pe care le-am solicitat. Toate lucrurile astea înseamnă un start, un impuls major pentru băieți, de aici trebuie să încercăm să schimbăm total traiectoria”. 

Totodată, Iordănescu Jr. a avut un mesaj pentru suporterii echipei: „Suporterilor le transmit să aibă încredere în noi, în băieți, în munca noastră, că zi de zi vom da totul ca să fim mai buni. Din păcate, sunt conștient, în fotbal e greu să faci promisiuni concrete. Atunci când muncești cum trebuie, când dai totul, nu ai cum să mergi decât în sus. E chestie de timp, va trebui să avem și un pic de șansă. 

Timpul ne va fi principalul inamic, dar împreună putem reuși. Îi aștept din nou aproape, le știu supărările, le știu așteptările, să aibă încredere că sunt omul potrivit pentru a regenera starea de spirit și a reconstrui ceea ce ei așteaptă. Mai mult, le garantez că foarte multe lucruri pe care le-au digerat mai greu, vor fi 100% în mâna mea. Îmi asum tot ce înseamnă activitatea echipă, totul va fi în responsabilitatea mea, în puterea mea de decizie”.

Alte declarații ale lui Edi Iordănescu:

Chiar dacă nu mai luasem contact cu tot ce este aici, eram informat, știam de condițiile foarte bune din jurul echipei. Sunt lucruri normale, necesare, care într-un fotbal profesionist trebuie să se regăsească. Este important să am aceste mijloace folositoare, să ne putem organiza bine și să muncim la capacitate maximă. Pentru asta trebuie să fie totul la standarde ridicate, și este ceea ce am găsit aici.

Îmi doresc să construim modul de lucru corect, starea de spirit corectă. Vrem să construim un mediu în care să se lucreze la capacitatea maximă, un mediu total profesionist, care să ajute la dezvoltarea lor și la îndeplinirea obiectivelor.

Vreau să garantez că tot ce înseamnă spiritul meu, determinarea, orgoliul, ambiția, pe toate le voi folosi zi de zi, iar împreună cu staff-ul, unul extrem de competent, să reușim să le transmitem mai departe, către echipă. Este important să schimbăm atitudinea, implicarea, este important să aducem lumea la stadion, dar pentru asta trebuie rezultate. Nu am o bagheta magică, vreo poțiune miraculoasă, totul înseamnă timp, muncă, repetiție, dar unele lucruri, precum atmosfera, ambiția, determinarea, trebuie schimbate rapid și mers pe o stare de spirit care să ne ajute să progresăm.

- Edi Iordănescu, antrenor FCSB

Primele imagini cu Edi Iordănescu la FCSB

FCSB a anunțat astăzi că Edi Iordănescu a preluat echipa, după ce Dinu Todoran a condus-o în 7 meciuri ale stagiunii. Antrenorul care a cucerit titlul alături de CFR Cluj sezonul trecut a dirijat deja prima ședință de pregătire la noua echipă, la baza celor de la FCSB, și va susține prima conferință de presă ca antrenor al roș-albaștrilor joi, începând cu ora 14:30, cu 4 zile înainte de meciul dintre FCSB și Sepsi OSK, din etapa 6 a Ligii 1.

Detalii despre contractul dintre Edi Iordănescu și FCSB:

  • Durata contractului: 9 luni;
  • Salariul: 20.000 de euro pe lună
  • Primă pentru câștigarea titlului: 100.000 de euro;
  • 500.000 euro dacă va fi demis;
  • Tehnicianul are dreptul de a rezilia unilateral contractul dacă Gigi Becali va vorbi public despre antrenor și jucători

Edi Iordănescu e campion en-titre

Iordănescu era liber de contract din vară, după ce a plecat de la CFR Cluj, echipă alături de care a câștigat campionatul. De-a lungul carierei a mai antrenat la FC Vaslui, Fortuna Brazi, Pandurii, ȚSKA Sofia, Astra, Gaz Metan și CFR Cluj, fiind și interimar la FCSB.

Gigi Becali despre Edi Iordănescu: „Fac tot ce vrea el!”

Marți seara, Gigi Becali declara că îi transmisese președintelui executiv Valeriu Argăseală să prindă în contract toate doleanțele lui Edward Iordănescu: „I-am spus lui Vali: «fă ce cere, scrie-i tot tot ce vrea. Fac tot ce vrea el!». Pe mine mă interesează ce vrea Edi? Mă interesează să scap eu, că poate aveți dreptate și voi. Dacă 100 de oameni spun că ești beat, atunci da, mă, poate ești. Și te duci să dormi. Așa am decis să-l pun pe Edi antrenor”.

Dinu Todoran, la FCSB 2

După venirea lui Edi Iordănescu pe banca lui FCSB, Dinu Todoran va rămâne în cadrul clubului. Acesta va fi noul antrenor de la echipa a 2-a a roș-albaștrilor.

Echipa a doua a FCSB-ului, care sezonul trecut a disputat un baraj de promovare spre Liga 2, pierdut în fața celor de la CS Afumați, a rămas fără antrenor după ce Bogdan Argeș Vintilă a decis să plece.

Citește mai multe știri despre Edi Iordănescu la FCSB:

Edi Iordănescu, din nou față în față cu MM Stoica » Cei doi au un istoric tumultuos: „Un parvenit cu calități teribile de animatoare”

Ce înseamnă venirea lui Iordănescu la FCSB: 3 schimbări imediate pe care le poate produce

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (92)
steaua_adevarata
steaua_adevarata  •  19 August 2021, 06:23

Si minciuna-i vorba.

mosh_gerilla.1948
mosh_gerilla.1948  •  19 August 2021, 00:48
Postat de doar...titi pe 18 August 2021, 22:53

bravo pisoi , te inteleg ca de-o buna bucata de vremenu te mai intereseaza fotbalul ... da asta-i totusi un site de fotbal , nu lingvistic !!!

„vremenu”? :))))

leu.mr
leu.mr  •  18 August 2021, 22:59

Ii doresc succes !

Vezi toate comentariile (92)
Comentează