FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce înseamnă venirea lui Iordănescu la FCSB: 3 schimbări imediate pe care le poate produce

FOTO: Imago
FOTO: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 18 august 2021 09:01 / Actualizat miercuri, 18 august 2021 16:43

După 0-1 cu Rapid, Gigi Becali a decis să renunțe la Dinu Todoran și să mizeze pe Edward Iordănescu (43 de ani).

Sursele GSP au confirmat în zorii zilei de miercuri că Iordănescu jr. și Gigi Becali au bătut palma.

Plecat de la CFR Cluj la finalul sezonului trecut, deși a câștigat campionatul cu formația din Gruia, Edi Iordănescu revine la FCSB, acolo unde a fost antrenor interimar în septembrie 2010, iar între octombrie 2011 și martie 2012 a fost „secund” la formația roș-albastră, sub Ilie Stan.

Iordănescu găsește echipa într-o situație complicată: la 7 puncte de CFR Cluj, după doar cinci etape, și eliminată din Conference League. Gazeta Sporturilor îți prezintă 3 schimbări pe care Iordănescu le poate aduce la FCSB

1. Disciplină la lot

Gigi Becali i-a promis lui Edi Iordănescu că nu se va implica peste el la echipă, iar antrenorul are deja un avantaj față ultimii tehnicieni ai roș-albaștrilor. Iordănescu este cunoscut ca un antrenor riguros, care impune o disciplină exemplară la echipele sale. 

Ajutat și de autoritatea dată de decizia lui Becali de a nu se băga peste el, Iordănescu are toate șansele să se impună în fața jucătorilor, să aducă liniște la lot, astfel încâtrăbufniri precum cele ale lui Florin Tănase să nu mai aibă loc.

Jucătorii sunt profesioniști, au contracte, sunt plătiți ca să se antreneze și să intre pe teren atunci când antrenorul apelează la ei. 

Pentru mine nu au existat niciodată vedete, nu am considerat niciodată că trebuie să le dau explicații fotbaliștilor care nu sunt titulari. Am încercat să am cu ei doar discuții despre ce ar trebui să îmbunătățească, despre munca lor.
- Edi Iordănescu, pentru GSP, în iunie

2. Gigi Becali, pace cu fanii

Numele Iordănescu înseamnă enorm pentru fanii FCSB! Aducerea lui Edi pe bancă, un antrenor apropiat de culorile roș-albastre va fi un alt plus pentru trupa lui Becali și pentru tehnician.

Această decizie îi va aduce lui Becali liniște în ceea ce privește relația cu suporterii. Înainte de startul sezonului, fanii voiau un antrenor cu experiență și care să fie apropiat de FCSB. Au discutat cu Laurențiu Reghecampf, l-au dorit pe Olăroiu și s-au opus vehement aducerii lui Șumudică.

Acum, după aducerea lui Iordănescu, suporterii primesc ceea ce și-au dorit: un antrenor cu experiență, care să ia singur deciziile în club. Astfel, pot uita de disputele cu Gigi Becali, spre beneficiul echipei.

3. Goluri multe și organizare defensivă

Edi Iordănescu i-a obșinuit pe suporterii echipelor sale cu un stil de joc ofensiv, dar și cu o organizare defensivă foarte bună.

FCSB nu a strălucit în acest sezon în atac (7 goluri în 5 etape), iar defensiva a dat de multe semne de slăbiciune (4 goluri în 5 etape), astfel că venirea lui Iordănescu junior are toate șansele să aibă un efect imediat.

14 goluria primit CFR Cluj în 29 de partide cu Edi Iordănescu pe bancă

Mai mult, echipele lui Iordănescu au arătat spectaculos. Echipele sale au preferat jocul ofensiv, cu posesie prelungită, așa cum își dorește Gigi Becali.

45 de goluria dat CFR-ul lui Iordănescu, în 29 de partide

VIDEO Dumitru Dragomir, după Rapid - FCSB: „Todoran trebuie respectat, nu blamat!”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Ce salariu va avea Edi Iordănescu la FCSB: „E singurul lucru care nu s-a negociat”

Gigi Becali se amăgește: nu titlul garantează rețeta financiară mult visată!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
tataika
tataika  •  19 August 2021, 05:50
Postat de nae_drob pe 18 August 2021, 12:44

Peste 2-3 etape: "Păi bă tu conduci echipa pe banii mei??? Io sunt Becaaaliiiii..!!" =)))))))))

Măcar sunt banii lui. Voi atârnați la bani publici, vedea-v-as în B pana în 2030!

kensan.gmm
kensan.gmm  •  18 August 2021, 16:26

De l-ar aduce inapoi pe Cardoso, ar fi titular fara probleme.

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  18 August 2021, 15:53
Postat de ticbic pe 18 August 2021, 13:46

E de noaptea mintii... tot fotbalul romanesc si toata presa sunt sponsorizate de cioban...:-))) Oierul asta a ajuns in mintile infierbantate de nivelul tau de intelect mai ceva ca Soros, oculta mondiala, Elon Musk, Bill Gates, masoneria galactica si Grupul de la Bildeberg, plus cipuri pentru intreaga populatie a Terrei...:-))) Bai prostea, Gigi asta pierde procese in justitie pe banda rulanta; bagat la puscarie pentru orice si oricum; nu mai castiga un campionat de 5 ani; este facut arsice - el si clubul lui - de Statul Roman, Justitia Romana, LPF, FRF si Comisii de ani ani de zile... si tu o tii langa cu "platitul presei"...??? Bai, am dubii mari despre nivelul IQ-ului tau personal... Zau asa!

Vai cata ura zace în tine... vreau Gigi Becali patron la un club de lovit basica ... dacă Gigi Becali falimentează.. este problema lui ... fotbalul nu reprezinta nici un interes în România... Este doar hobby ... statul roman profita de snobi ca tine .. ca sa sifoneze bănuți României... în loc sa facem autostrăzi , sa plătim pensii.. șomaj.. noi dam salariu lui Ogararu în liga a 3a 4000 € .. statul în loc sa facă terenuri de fotbal ca romanul sa aibă unde sa joace fotbal .. el ii da cadoul la cluburi ce aduc străini din afara supraevaluati ..ca mai apoi sa falimenteze .. exemple de cluburi susținute din bani publici .. Otelul , Petrolul, Iași etc sunt foarte multe ... și toate au aceasi rețetă.. cheltuie banii publici și falimentează.. Csa un club care de 5 aninde zile cheltuie precum o echipa de liga 1... ei de când sau înființa .. vorbesc doar despre FCSB ... Ce au realizat cei de la csa în acesti aproape 6 ani de existența ? Sa nu poți promova din liga a 4a e ca si cum ai rămâne repetent În clasa a 1a ... nu ști sa faci bastonașe... Acum au stadion Ghencea.. care costa o grămadă întreținerea lui.. dar nu este problema .. plătim din bani publici ? Pentru ce ? Ei nici nu au drept de promovare.. anul asta ei pot decât sa retrogradeze.. dar pun lacăt pe Ghencea.. România a făcut stadion pentru ăștia 300 martori ai lui talpan.. și plătim cu toții ca la un moment dat sa dam echipa din nou . Bravo!!!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează