FOTBAL  »  Superliga  »  CHINDIA - FCSB

FCSB // EXCLUSIV Bonusul uriaș dat de Becali lui Florinel Coman e, de fapt, un împrumut! Gigi îi poate lua casa, o mașină ori părți din venituri viitoare

Articol de , - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 09:00

Gigi Becali a anunțat mândru că i-a oferit 250.000 de euro lui Florinel Coman, o primă pentru cumpărarea unei case. În realitate, atacantul trebuie să restituie sfertul de milion de euro în rate, ca un credit fără dobândă.

„Băiatul a venit la mine și mi-a zis: «Tu ceri pe mine douăzeci de milioane de euro și eu nu am bani să-mi iau o casă!». I-am făcut pofta, i-am dat 250.000 de euro ca să-și cumpere casa. Acum nu mai poate emite pretenții să plece la prima ofertă pe care o primesc pentru el”. Becali a făcut anunțul acesta în urmă cu două săptămâni, mândru că i-ar fi oferit lui Florinel Coman o primă uriașă, un sfert de milion de euro, cât un salariu anual dintre cele mai mari din campionat.

2.625.000 de euroa plătit FCSB când l-a cumpărat pe Florinel Coman de la Viitorul. Transferul a fost perfectat în 2017 și, de atunci, atacantul a adunat 65 de meciuri și 18 goluri în campionat

Gigi a primit în ultimul an oferte pentru Coman, Sporting Lisabona a fost interesată cel mai concret de internaționalul român, doar că patronul FCSB e convis că va stabili un nou record cu prețul vânzării lui Coman, unul de zeci de milioane de euro. Pentru ca jucătorul să nu devină trist că e blocat la FCSB, i-ar fi oferit, așadar, bonusul uimitor, 250.000 de euro.

Care e diferența dintre anunțul lui Becali și realitate: nu a fost un bonus, a fost un credit! Un împrumut fără dobândă, Coman trebuie să restituie toți banii pe care i-a încasat de curând pentru achiziționarea casei. Avantajele reale pentru fotbalist sunt absența dobânzii și faptul că beneficiază acum de toată suma, nu e în situația de a economisi în timp 250.000 de euro.

Îi ia din salariu și din prime 

Detaliile exacte ale împrumutului pe care Gigi i l-a acordat lui Florinel: atacantul renunță la prima pentru calificarea în Champions League și i se opresc câte 5.000 de euro din salariu în fiecare lună. Coman câștigă, potrivit contractului valabil pentru 5 sezoane, 15.500 de euro lunar, așa că va mai primi în cont doar 10.500 lună de lună, începând de acum, din octombrie.

Bonusul pentru calificarea FCSB în grupele Champions League e de 100.000 de euro, bani pe care jucătorul i-ar primi, conform clauzei contractuale, după care ar trebui să-i restituie tot treptat, în câteva rate. Dacă echipa nu prinde grupele UCL, dar ajunge în Europa League, prima va fi de 20.000 de euro, cu mult mai puțin. Florinel va avea de achitat diferența până la 250.000 de euro din rate deduse din salariul lunar, câte 5.000 de euro. 
 

„Dacă ești Coman și ceri de la patron 250.000 de euro fără să îți oprească bani din salariu, înseamnă că nu mai ții neapărat să pleci acum! Băi, când îți dau atâția bani, tu nu mai ai voie să ceri să pleci când vrei tu!”
- Gigi Becali, patron FCSB

„I-am mai dat și lui Moruțan bani de arvună pentru o casă, iar lui Man i-am plătit 80.000 sau 100.000 de euro, tot pentru o casă. Le fac toate poftele, trebuie să le creezi un confort jucătorilor ca să aibă liniște”
- Gigi Becali, patron FCSB

A garantat cu casa

Coman trebuie să-i înapoieze clubului cei 250.000 de euro. O poate face din salariu și din prime, așa cum prevede documentul în baza căruia a primit banii, sau va fi executat silit! FCSB o să funcționeze ca o bancă în cazul acesta, adică poate să-l execute pe Florinel. El a garantat împrumutul cu bunurile actuale și cu cele viitoare. Ceea ce înseamnă că Becali are puterea să-i ia casa pentru care i-a dat bani acum. Sau să-i ia o mașină ori părți din venituri viitoare, totul pentru stingerea datoriei. 

Nu scapă nici dacă se transferă

În lei, Florinel a primit 1.187.000, atât trebuie să-i înapoieze lui Gigi. Acordul prevede o condiție și pentru eventualitatea în care fotbalistul va fi transferat la alt club în perioada în care va avea de achitat creditul: nu are cum să scape! Și dacă pleacă de la FCSB, el tot va avea de restituit diferența rămasă până la 250.000 de euro. Suma va fi cea care va rămâne după scăderea a câte 5.000 de euro lunar din salariu și, eventual, din oprirea primelor pentru calificarea în grupele cupelor europene. 

Ce trebuie să dea înapoi Coman: 

  • 100.000 de euro, bonusul de Champions League. În cazul calificării în grupele Europa League, suma va fi mai mică, 20.000 de euro
  • 150.000 de euro eșalonați în multe tranșe, câte 5.000 de euro pe lună opriți din salariu, până când se vor fi adunat 250.000 de euro, creditul de care a beneficiat Florinel acum.
     

VEZI ȘI: 

CHINDIA - FCSB // VIDEO Bogdan Vintilă a răspuns punct cu punct: ce-l enervează cel mai tare, marea problemă cu jucătorii de la FCSB, când revine Dennis Man

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (45)
fairplayromania
fairplayromania  •  20 Octombrie 2019, 20:49

Acum realizaţi că tot ce spune Becali sunt minciuni..... 100 milioane,pac-pac....

fairplayromania
fairplayromania  •  20 Octombrie 2019, 20:47
Postat de samertx pe 20 Octombrie 2019, 18:02

Gigi e cămătar isteț, îi agață pe fraieri de se simt ăia datori toată viața pe banii lor. :))

Aşa se fac adacerile între stăpîn si slujitori.... ca la 1907... în arendă, în dijmă.... evoluăm, nu glumă.

fairplayromania
fairplayromania  •  20 Octombrie 2019, 20:45
Postat de Ion Ion pe 20 Octombrie 2019, 17:46

Sa ai 15.ooo euro salariu lunar ... si sa iei bani imprumut. Asta da dovada de inteligenta !

Astea sunt minciuni debitate de Becali si creditate de lume..... 15.ooo pe lună?baliverne.... poate pe Lună, dar pe Pămînt în nici-un caz ! După cum reiese, jucătorii de la fcsb nu mai sunt plăti de ani de zile şi li se dă bani cu împrumut pe care trebuie să îi restituie Cămatarului....

Vezi toate comentariile (45)
Comentează