FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // EXCLUSIV L-a dat afară din GELOZIE! Adevăratul motiv al rupturii Gigi Becali - Narcis Răducan + MM n-a plecat de fapt

Articol de , , - Publicat miercuri, 06 noiembrie 2019 00:00

Narcis Răducan a plecat de la FCSB după un mandat care a durat doar două luni și jumătate. Becali era deranjat că directorul sportiv era lăudat prea des pentru progresul pe care l-a înregistrat echipa și a găsit un pretext pentru despărțire: o declarație a lui Narcis din urmă cu o lună.

Lui Becali nu îi e de ajuns ca echipa să funcționeze, e obligatoriu să se știe că lucrurile merg bine datorită lui! Din cauza acestei pretenții, colaborarea cu Narcis Răducan a durat doar două luni și jumătate. 

Directorul sportiv pe care Gigi l-a angajat ca să-l înlocuiască pe Mihai Stoica era lăudat prea des în media, ceea ce patronului i s-a părut inacceptabil. Becali l-a chemat la palat și l-a anunțat că preferă să rupă contractul.  

„M-a blocat cu declarația aia!" 

Gigi a folosit un pretext pentru despărțire: „M-a deranjat declarația prin care Narcis anunța că suporterii steliști vor migra către CSA Steaua dacă echipa Armatei o să promoveze în prima ligă! Declarația aia m-a blocat, pur și simplu!". Comentariul acesta al lui Răducan data din urmă cu o lună, deci nu el a provocat supărarea patronului.  

În realitate, Becali simțea că nu îi erau atribuite toate meritele pentru parcursul foarte bun pe care l-a înregistrat echipa în ultima vreme. Cu Răducan și cu Bogdan Vintilă în conducere, FCSB a bifat opt victorii și două egaluri în cele mai recente zece partide. 

Un randament remarcabil, în condițiile în care roș-albaștrii s-au aflat și pe ultimul loc la începutul stagiunii, când îi conduceau managerul Mihai Stoica și antrenorii Bogdan Andone sau Vergil Andronache. 

MM a renunțat la post, a explicat că munca îi era afectată și de unele probleme personale. Narcis și Vintilă au adus un progres și ca joc, și ca situație din clasament. Nu au mai apărut accidentări pe bandă rulantă, ca în trecut. Media și analiștii-specialiști au remarcat contribuția staff-ului la ieșirea din criza în care intrase FCSB. Așa ceva nu i-a convenit patronului.  

Să se știe că doar el hotărăște! 

Gazeta a remarcat la un moment dat că jucătorii nu mai erau plimbați pe posturi cu care nu erau obișnuiți, așa cum se petrecea în prima parte a sezonului, când Salomao apărea ca fundaș stânga, Tănase era ba mijlocaș central, ba vârf, închizătorul Oaidă devenise extremă. 

"Răducan și Vintilă l-au convins pe Becali să nu mai improvizeze" a fost ideea articolului. Lui Gigi i-a picat rău. Atât de rău încât după ce a citit articolul i-a transmis lui Vintilă că urma să joace în atac fundașul stânga Panțâru! 

Antrenorul a scăpat până la urmă, l-a convins să nu meargă chiar atât de departe cu invențiile.  

Ca să demonstreze în public că tot el conduce, deci Narcis și Vintilă nu aveau mari merite, Becali a operat două schimbări în pauza meciului din Cupă cu U Cluj. E clasică pentru Gigi strategia asta, cu câte două schimbări în pauze, a procedat la fel și cu Dică pe bancă, și cu Teja. 

A urmărit să transmită astfel un mesaj: „Tot eu decid, să nu vă închipuiți că aici conduce managerul sau antrenorul!". 

Ca să atragă galeria înapoi pe stadion, Răducan a colaborat cu suporterii în perioada aceasta, i-a sprijinit să aibă bilete și să pregătească și scenografii. Suporterii ultras i-au mulțumit, i-au scandat numele de câteva ori în timpul meciurilor. 

Patronul s-a supărat și din cauza asta, observa cum fanii îi atribuiau merite lui Narcis, nu lui, investitorul și unicul decident din tot clubul. 

L-a supărat de la început 

Narcis Răducan a avut un gest enervant pentru patron și în ziua în care FCSB l-a prezentat pe Bogdan Vintilă ca nou antrenor. Directorul sportiv a refuzat să se așeze alături de Gigi și de tehnician în fața camerelor televiziunilor. (Detalii AICI)

„Mă întreba ce mare lucru am făcut eu”

Becali s-a despărțit de directorul sportiv în urma unei discuții în care l-a întrebat pe omul pe care-l angajase în urmă cu două luni și jumătate „Tu cam ce faci în club?". A povestit Răducan la DigiSport: „Când am discutat şi am văzut că mă acuza pentru nimic de fapt, normal că m-am enervat. Mai ales că s-a întrebat şi m-a întrebat ce mare lucru am făcut. A zis că da, echipa e pe primul loc de atunci, de când am venit eu, dar asta oricum s-ar fi întâmplat, că e lotul prea valoros. Aşa este, sunt jucători extraordinari!

Vă spun sincer că nici nu-mi pare rău că nu mai sunt la echipă. A fost o experiență nouă, în care rezultatele s-au văzut pe teren și în tribune, fiindcă eu mă bucur că am contribuit și la revenirea suporterilor. Dacă domnul Becali a considerat că nu făceam mare lucru, ne-am strâns mâinile și ne-am despărțit".

„Cum să zici că n-a fost penalty?” 

Pe Gigi l-a enervat și faptul că Narcis nu avea atitudinea pe care o avusese Mihai Stoica, de „câine” gata să sară la arbitri după fiecare meci și să se certe cu adversarii oricând. 

„Narcis nu le lua apărarea jucătorilor, nu apăra clubul. De azi, nici nu mai am nevoie de director sportiv! Eu am spus că a fost penalty la duelul Velev-Tănase, din meciul cu Sepsi, el a zis că a fost un penalty pe care mai mult l-a scos Tănase și că în Champions League nu s-ar da 11 metri după o asemenea fază!". 

FCSB a revenit în partida cu Sepsi de la 0-1 și a câștigat cu 2-1 după ce a egalat în urma unei lovituri de pedeapsă inventate. Arbitrul Feșnic ar fi trebuit să fluiere fault în atac, pe care-l comisese Tănase, dar a interpretat faza invers, a dat penalty pentru bucureșteni.

MM n-a plecat, de fapt 

FCSB // EXCLUSIV L-a dat afară din GELOZIE! Adevăratul motiv al rupturii Gigi Becali - Narcis Răducan + MM n-a plecat de fapt

Va reveni Mihai Stoica la FCSB după plecarea lui Narcis Răducan? Adevărul e că MM nu a plecat, de-a binelea, în niciun moment. Contractul lui cu clubul a fost reziliat, e drept, însă fostul manager a continuat să funcționeze ca un fel de consilier al patronului, a discutat cu Becali zilnic și după despărțirea oficială. Gigi îl consulta în privința alcătuirii echipei, îi cerea părerea și despre jucători pe care avea de gând să-i achiziționeze. 

„Dacă a plecat Narcis, asta nu înseamnă că se întoarce MM!”, a reacționat patronul ieri, după demiterea lui Răducan. Nici nu ar fi cazul de o revenire a lui Stoica, din moment ce el nu a dispărut în nicio clipă, și-a păstrat rolul pe care-l avea și în trecut, acela de sfătuitor al lui Gigi. Singurele deosebiri față de trecut sunt că MM n-a mai stat pe bancă în timpul meciurilor și nici nu a mai asistat la antrenamente. 

L-a adus Narcis, deci nu poate fi bun 

Răducan a contribuit la un singur transfer în perioada scurtă pe care a petrecut-o la FCSB, el l-a recomandat pe Juvhel Tsoumou. Atacantul era liber de contract după ce se despărțise de Hermannstadt și nu avea o cotă grozavă, care să-l fi recomandat pentru cel mai bogat club românesc. 

Dar impactul lui a fost rapid, a marcat la Craiova singurul gol și roș-albaștrii au luat trei puncte de pe terenul unei rivale. 

„A marcat, da, să fie sănătos! Oricum, Gnohere e fotbalist, nu se compară cu Tsoumou!" a fost reacția lui Becali după ce africanul îi adusese victoria. Tsoumou purta o singură vină: nu fusese recrutat de patron, îl adusese altcineva, așa că nu putea fi bun! 

Gigi l-a și scos din echipă pe congolez, el a mai bifat un singur meci în campionat după ce fusese eroul acelei victorii din Bănie! Patronul a preferat să-i ruleze în atac pe Gnohere și pe Hora, atacanți pe care i-a ales el. Pe Tsoumou îl va da afară în ianuarie, există în contractul jucătorului o clauză care-i permite clubului să renunțe la el la începutul anului. 

Vezi și:

Mirel Rădoi, șocat de plecarea lui Narcis Răducan: „Am crezut că glumiți! De-asta l-a dat afară?!”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (59)
314881129278976
Cristian Guta  •  06 Noiembrie 2019, 15:59

*** cu FCSB si Becali in general. Sunt si alte aspecte sportive de publicat, nu doar subiectul asta asa de insistent, in fiecare zi. Pe bune?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luker
luker  •  06 Noiembrie 2019, 15:30

Asta nu e ala care si-a furat patronu (dovedit) pe la mai toate cluburile pe la care a trecut? Jucatori cumparati pe sume mai mari, combinatii cu agenti care l-au dat in gat, spalare de bani, alte nenorociri? Oare de unde dintr-o data o sumedenie de articole de ce baiat destept si muncitor e acest Narcis, vin ceva fonduri corect directionate? Nu mai plateste nimic latifunddiaru, e cheap?

100605681345552
Ionescu Ioan  •  06 Noiembrie 2019, 13:12

l-a dat afara ,,DIN PROSTIE'' ,asta ar trebui sa fie titlul corect al articolului ,Becalii incepe sa devina ***,insa n-ai ce-i face ,decat Negoita mai bine tutulucul asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează