FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC ARGEȘ 2-1

Florin Tănase despre lotul „numeros” al lui FCSB, decimată de Covid: „Glumeam între noi, ziceam că suntem Oltchim, echipă de handbal”

Florin Tănase
Foto: GSP +19   FOTO
Florin Tănase Foto: GSP

Articol de GSP - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 23:12 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 23:22

FCSB a învins-o pe FC Argeș, scor 2-1. La finalul partidei, Florin Tănase, căpitanul roș-albaștrilor, a glumit pe seama perioadei dificile prin care a trecut echipa și speră ca la meciurile viitoare formația să arate din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic.

Vezi AICI programul etapei #14

„N-am fost infectat cu virusul, am avut problema cu glezna. Mă bucur că am putut juca azi, mă bucur că Tavi Popescu a revenit la timp, ne-a ajutat, este un moment greu pentru noi. Au fost jucători în izolare, am jucat în deplasare. Vor veni momente bune pentru noi, ne întoarcem în pe Arena Națională sau în Ghencea și va fi altceva. 

A fost o perioadă foarte grea, chiar glumeam între noi, ziceam că suntem Oltchim, echipă de handbal (n.r. referitor la numărul jucătorilor apți). Bine că sunt sănătoși colegii, trebuie să muncim de acum înainte și să ne apropiem de primul loc. Nu mai jucasem de două săptămâni, unii dintre jucători nu știu ce au putut face prin camere să se pregătească. 

Era normal să suferim, dar ce e important sunt cele 3 puncte. Nu contează cum începi meciul, contează cum îl termini. Asta este vorba domnului Hagi. Trebuie să ne gândim la meciul cu Farul, pe urmă vom avea o deplasare foarte grea. 

Sper să fim bine din punct de vedere fizic și să facem un meci bun. Trebuie să câștigăm fiecare meci și să bucurăm suporterii”, a declarat Florin Tănase la flash-interviu.

FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
FCSB - FC Argeș, foto: Cristi Preda/GSP
+15 FOTO

FCSB - FC Argeș 2-1 » A 6-a victorie consecutivă pentru vicecampioană

La Buzău, FCSB a dat piept cu echipa cu cea mai bună apărare din Liga 1, doar 7 goluri primite înaintea acestui meci. Partida a început cu piteștenii cerând penalty la intervenția lui Radunovic asupra lui Ișfan. Mijlocașul argeșean l-a împins pe fundașul roș-albastrilor, care apoi s-a împiedicat și l-a dărâmat în careu. 

După câteva momente de confuzie, „centralul” Antonie a dictat, pe bună dreptate, fault în atac, spre supărarea lui Andrei Prepeliță. FCSB a început ofensiva și a ratat o ocazie imensă în minutul 10 prin Claudiu Keșeru. 

Atacantul vicecampioanei a combinat perfect cu Budescu în marginea careului, a întors un fundaș, dar șutul său a fost scos incredibil de pe linia porții de Tofan. Elevii lui Edi Iordănescu puteau deschide scorul în minutul 14, dar lovitura de cap a lui Florin Tănase a fost parată de portarul Greab. 

De aici, FC Argeș a echilibrat jocul, chiar reușind să domine în restul reprizei, dar fără ocazii la poarta lui Vlad. Repriza a doua a debutat cu ocazia uriașă a lui Ianis Stoica. Găsit excelent de Budescu în careu, tânărul fotbalist al roș-albaștrilor a întârziat șutul, permițându-i lui Greab să intervină. 

Inspirația lui Edi Iordănescu aduce 3 puncte pentru FCSB

Cu jumătate de oră înainte de final, Argeșul a dat lovitura. Rămas cu șansă cu mingea la picior în urma unui corner, Raynov a înscris din apropierea liniei porții. Revenit după o accidentare, Octavian Popescu a adus egalarea repede pentru roș-albaștri, cu un șut la lung din marginea careului. 

Ce revenire! Tavi Popescu, gol superb în FCSB - FC Argeș
FCSB - FC Argeș
Ce revenire! Tavi Popescu, gol superb în FCSB - FC Argeș

Inspirația lui Edi Iordănescu a fost decisivă în revenirea vicecampioanei. Vali Crețu cu centrarea și Valentin Gheorghe cu finalizarea, ambii introduși în repriza secundă, au colaborat 3 minute mai târziu pentru golul 2 al celor de la FCSB. 

FCSB se impune la limită și se apropie la 9 puncte de liderul CFR, dar cu un meci în minus, în timp ce piteștenii rămân pe locul 9, cu 21 de puncte

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Florentin Dumitru, fostul mijlocaș de la Steaua și FCSB, în arest la domiciliu!

Valeriu Iftime îl pune la zid pe MM Stoica: „Cam ăsta e nivelul lui. E o crimă!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează