FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC ARGEȘ

EXCLUSIV FCSB versus cea mai bună defensivă din Liga 1: „Ar trebui să profite de problemele de acolo. Pot să câștige!”

FCSB întâlnește cea mai bună defensivă din Liga 1 / foto: Raed Krishan (GSP) +13   FOTO
FCSB întâlnește cea mai bună defensivă din Liga 1 / foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de - Publicat duminica, 31 octombrie 2021 06:45 / Actualizat duminica, 31 octombrie 2021 16:30

FC Argeș n-a învins-o niciodată pe FCSB de când Becali a preluat clubul. Roș-albaștrii au adunat opt victorii și cinci remize în fața piteștenilor, care-și trag seva dintr-o victorie old-school cu Steaua, 1-0 în Ghencea, în aprilie 2002

  • FCSB - FC Argeș se joacă astăzi, de la ora 20:30, liveTEXT pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Telekom Sport și Look Sport.

Alb-violeții au prins curaj după seria de 10 meciuri fără înfrângere în Liga 1 și Cupă. Pe care speră să o extindă și după duelul cu FCSB din această seară, testul suprem pentru trupa lui Prepeliță și Ianovschi. 

Va fi momentul adevărului pentru cea mai bună defensivă din campionat, față în față diseară cu vedetele FCSB-ului revenite după criza COVID.

Tocmai forma excelentă a argeșenilor face ca optimismul să fie la cote înalte în rândul echipei, suporterilor, dar și printre foștii jucători care au dus greul la începutul anilor 2000. Gazeta Sporturilor a discutat înaintea meciului de azi cu Dănuț Șomcherechi, fundașul cu 128 de meciuri jucate pentru FC Argeș în prima divizie. 

Băimăreanul ajuns la 48 de ani o antrenează pe Someșul Dej, formație din Liga 3 cu pretenții de promovare, dar e la curent cu tot ce se întâmplă la Pitești.

Șomcherechi: „FC Argeș are un atu important și se poate impune”

„Părerea mea e că, la acest moment, având în vedere toate problemele care au fost la FCSB, FC Argeș ar trebui să profite de situația respectivă și să câștige meciul. Trebuie să profite! 

Cei de la FCSB sunt mai valoroși, dar FC Argeș are un atu important și se poate impune”, a spus Șomcherechi, într-un dialog cu GSP.ro. 

Fostul fotbalist a vorbit apoi despre plusurile și minusurile formației care țintește un loc în play-off în acest sezon.

Șomcherechi: „Le lipsește încrederea în ofensivă”

„Urmăresc FC Argeș tot timpul, mi se pare un lucru normal, având în vedere că am trăit atâția ani acolo. N-am cum să uit echipa la care m-am lansat ca fotbalist și unde mi-am atins apogeul. Am fost coleg cu Prepeliță, iar Mihăiță Ianovschi mi-a fost lector la licența A. 

Ei încearcă să facă lucruri bune, dar le lipsește ceva, din ce am văzut eu. Le lipsește încrederea pe partea ofensivă. Vorbesc din punctul de vedere al unui antrenor. N-au găsit un vârf de careu, chiar dacă ei își creează ocazii. Sunt și meciuri în care parcă le e frică să atace poarta adversă și se rezumă la partea defensivă, se mulțumesc să nu ia gol”, crede Șomcherechi.

Acesta adaugă: „Există perioada de iarnă și ar putea aduce un atacant de careu. Dar o văd în primele șase, la fotbalul actual pe care îl văd acum în România”.

Nu văd de ce tot aducem jucători străini și nu creștem jucătorii noștri. Dar nu e problema la antrenori, ci la cei din conducerea cluburilor, care nu au răbdare să crească juniori și să-i arunce în luptă. Dacă nu joacă acum, când sunt tineri, când vor juca? 

- Dănuț Șomcherechi

Tofan îmi place foarte mult, chiar l-am urmărit, inclusiv pe faza ofensivă, ajunge și la finalizare, face foarte bine tranzițiile. Rezultatele recomandă defensiva, plus că au jucat cu echipe bune, nu cu ultimele clasate.

- Dănuț Șomcherechi

Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+9 FOTO

Șomcherechi, pe teren în victoria cu Steaua din 2002: „Era greu să bați în Ghencea pe vremea aia”

În urmă cu 19 ani, pe aprilie 2002, Dănuț Șomcherechi era integralist la FC Argeș în ultima victorie a piteștenilor cu Steaua, reușită chiar în Ghencea. Amintirea acelui meci, la finalul căruia a primit nota 7 în caseta tehnică din Gazeta Sporturilor, e încă proaspătă:

„Steaua era clar favorită în acel meci, avea jucători importani, Pițurcă era pe bancă. Dar am făcut un meci bun și chiar cred că trebuia să câștigăm la o diferență mai mare

Chiar jucam bine pe atunci. Ne-au dominat, dar am înscris pe contraatac și am căpătat încredere. Era foarte greu să bați în Ghencea pe vremea aia”.

FCSB versus cea mai bună defensivă din Liga 1: „Ar trebui să profite de problemele de acolo. Pot să câștige!”

„Parcă vrem să-i facem pe jucători roboți”

În continuarea interviului acordat Gazetei, Șomcherechi rememorează cum s-a transferat la Pitești tocmai de la Baia Mare și face o comparație între nivelul din prezent și cel de acum 20 de ani.

- Dănuț, cum ți se pare nivelul de acum al fotbalului românesc? 
- N-aș vrea să supăr pe nimeni, dar am mai vorbit cu foști colegi, foști antrenori. Pe vremea respectivă, în anii 2000-2005, era un fotbal mult mai adevărat decât ce se vede acum. Părerea mea e că fotbalul s-a tacticizat prea mult, parcă vrem să-l aducem la nivel de play-station, să-i facem pe jucători roboți

Pe jucător trebuie să-l lași să se exprime! Plus că e și pandemia, jucătorii nu mai au chef să joace, parcă ar fi meciuri de antrenament. Noi jucam cu Steaua, cu Dinamo, cu Rapid. Ieșeam la încălzire și stadionul era plin.

- Îți mai aduci aminte cum ai ajuns la FC Argeș? 
- Eu jucam la Liga 2 și am avut un meci acasă cu Dacia Pitești. Am dat trei goluri în meciul respectiv, iar cei de la FC Argeș au început să mă urmărească. Apropo, eram atacant atunci (râde). 

Halagian m-a dorit atunci, dar el nu mai era la echipă când am ajuns eu. La un meci amical, cu domnul Marian Bondrea antrenor, am intrat fundaș central, nu mai aveau soluții, și mi-au zis: «Dane, de azi înainte aici e locul tău!». Inițial, nu mi-a convenit, dar apoi i-am mulțumit pentru că m-a folosit pe postul acela.

Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+9 FOTO

- Cum au fost pentru tine acele vremuri? 
- Cei mai frumoși ani au fost la Pitești! Fiind din zona Maramureșului, se tot vorbea că în sudul țării sunt oameni răi. Dar nu a fost așa, oamenii au fost primitori. M-am simțit extraordinar, am locuit acolo cu soția și copilul. Am rămas prieten cu Marius Radu, cu Alin Chița, cu Nicolae Diță. Chiar iubesc Piteștiul și nu o spun doar ca să dau bine!

CV Dănuț Șomcherechi

  • născut pe 10 aprilie 1973;
  • a jucat la Pheonix Baia Mare, FCM Baia Mare, FC Argeș, Oțelul Galați, U Cluj, Progresul, FCMU Baia Mare;
  • cele mai multe apariții în prima divizie le-a avut în tricoul lui FC Argeș, 128;
  • a antrenat-o pe Național Sebiș, iar în prezent o pregătește pe Someșul Dej;
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
Dănuț Șomcherechi / Sursă foto: Arhivă Gazeta Sporturilor
+9 FOTO

Citește și alte știri de actualitate:

După Covid, apare sperietoarea Ligii 1! » FCSB, față în față cu echipa care nu a mai pierdut din august

EXCLUSIV Secretele celei mai bune defensive din Liga 1: „E o plăcere să-i vezi jucând, cred că intră în play-off”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
valentindragobete
valentindragobete  •  31 Octombrie 2021, 12:29
Postat de c23665 pe 31 Octombrie 2021, 08:53

In mod normal, castiga Argesul. Dar, dupa atatea zile de izolare ale FKSB, cu antrenamente intense si pregatire minutioasa a acestui meci, orice greseala a arbitrului in favoarea lor este de asteptat!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steaua.inseamna.csa
steaua.inseamna.csa  •  31 Octombrie 2021, 11:06
Postat de tataika pe 31 Octombrie 2021, 09:37

Am auzit ca se desfiinteaza Clujul!

Io am auzit ca se desființează România! :-))) Succes echipei de drept privat din Jud. Argeș! :-)))

tataika
tataika  •  31 Octombrie 2021, 09:37
Postat de c23665 pe 31 Octombrie 2021, 08:56

"FC Argeș n-a învins-o niciodată pe FCSB de când Becali a preluat clubul de la Armată" Articolul incepe cu o minciuna!! Becali nu a preluat niciodata clubul de la Armata!!! El a preluat echipa de la Paunescu, FARA ACORDUL ARMATEI!!! De aceea a pierdut toate procesele si nu are voie sa foloseasca marca, numele, culorile si palmaresul Stelei!!!

Am auzit ca se desfiinteaza Clujul!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează