FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - FC ARGEȘ

Cine arbitrează FCSB - FC Argeș: implicat într-un scandal de proporții în 2022!

Ionuț Coza a mai arbitrat-o o singură dată pe FCSB în actualul sezon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)
Ionuț Coza a mai arbitrat-o o singură dată pe FCSB în actualul sezon / Sursă foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 mai 2022 12:10 / Actualizat duminica, 01 mai 2022 13:03

FCSB - FC Argeș, duel important pentru roș-albaștri în economia luptei pentru titlu, va fi arbitrat de ilfoveanul Ionuț Coza, 42 de ani. 

  • FCSB - FC Argeș, duel din etapa a șasea a play-off-ului, se joacă luni, de la ora 20:30, liveTEXT&FOTO pe GSP.ro și în direct la Digi Sport, Orange Sport și Telekom Sport.

E prima partidă pe care „centralul” o primește în acest play-off și abia al doilea meci în care arbitrează formația lui Toni Petrea în actualul sezon. S-a mai întâmplat pe 4 noiembrie 2021, când Coza a arbitrat fără greșeală duelul Farul - FCSB 0-1, partidă în care a fost ferit de faze controversate. A primit nota 7 în caseta tehnică din Gazeta Sporturilor.

De altfel, palmaresul FCSB-ului în meciurile conduse de Ionuț Coza e imaculat: 3 victorii din tot atâtea partide. Piteștenii au fost arbitrați tot de 3 ori de Coza, contabilizând o victorie, un eșec și o înfrângere.

Luni seara, Coza îi va avea alături pe asistenții Sebastian Gheorghe (Suceava) și Radu Ghinguleac (București), în timp ce Augustus Constantin va fi observatorul partidei.

Următoarea adversară a FCSB-ului, „provocată” în direct: „Aveți așteptări sau mergeți acolo și vă speriați?” » Cum au răspuns oficialii
FCSB - FC ARGEȘ
Următoarea adversară a FCSB-ului, „provocată” în direct: „Aveți așteptări sau mergeți acolo și vă speriați?” » Cum au răspuns oficialii

Ionuț Coza, implicat într-un scandal de amploare în 2022

După eroarea comisă în partida Farul - FCU Craiova 3-2, din 24 ianuarie, când nu le-a acordat un penalty oltenilor, Ionuț Coza a fost ținta unui atac dur venit din partea lui Adrian Mititelu Jr., care l-a acuzat pe arbitru de corupție.

„Tatăl meu, din închisoare, m-a întrebat cine este arbitru astăzi: «Mă, vezi să nu cumva să îl pună pe Coza». Și tot pe el l-a pus. Așa cum au existat Bogaciu, Augustus Constantin, eu vă zic din surse garantate că arbitrul Coza e corupt. Să mă dea în judecată. Dacă va mai fi delegat la Craiova, voi face istorie! Și cu el, și cu observatorul!”, a spus Adrian Mititelu Jr. la acel moment.

Cine arbitrează FCSB - FC Argeș: implicat într-un scandal de proporții în 2022!
Ionuț Coza // foto: Imago Images

Acuzațiile lui Mititelu Jr., nefondate, conform verdictului de la Comisia de Disciplină

Zilele trecute, patronul „interimar” al lui FCU Craiova, Adrian Mititelu jr., a aflat că s-a ales doar cu avertisment și cu o amendă de 10.000 de lei, după ce a fost reclamat de CCA la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, pentru acuzațiile de corupție făcute la adresa arbitrului Ionuț Coza. 

Cazul a ajuns la Comisia de Disciplină și Etică a FRF pe 2 martie, iar din 23 martie, când a avut loc al patrulea termen de judecată, dosarul a rămas în pronunțare. Practic, verdictul a fost dat după mai mult de o lună de deliberări.

Arbitrii aprind lupta CFR Cluj - FCSB

Un titlu nu se poate câștiga fără ajutorul arbitrilor. E o teorie care a fost confirmată din plin, cel puțin în Liga 1, însă e aplicată în mai toate campionatele din străinătate, inclusiv în cele care au implementat deja sistemul VAR.

Recent, GSP.ro a analizat arbitrii din perspectiva punctelor câștigate cu ei la centru de cele două rivale în lupta pentru titlu. Cea mai mare transformare o oferă Istvan Kovacs, cu care CFR avea în urmă cu un an un procent de 100%, în vreme ce acum e la doar 33%. În schimb, FCSB a ajuns la aproape 90%, de la numai 16%.

Radiografia cuprinde cum s-au descurcat echipele, ca punctaj, raportat la fiecare arbitru pe care l-au avut. Iar cea mai surprinzătoare concluzie e că Istvan Kovacs a răsturnat, efectiv, ierarhiile care erau în urmă cu un an.

VIDEO Oficialii lui FC Argeș, „provocați” de Ștucan: „Aveți așteptări de la meciul cu FCSB sau mergeți acolo și vă speriați?”

Citește și alte știri de actualitate:

EXCLUSIV // VIDEO Următoarea adversară a FCSB-ului, „provocată” în direct: „Aveți așteptări sau mergeți acolo și vă speriați?” » Cum au răspuns oficialii

Penultima etapă din Liga 1 poate fi un simulacru! » Există varianta ca FCSB și CFR să aibă două pseudoadversare

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
444001919101397
Florean Andrei  •  01 Mai 2022, 18:48

Ideea din gsp e cu tâlc adânc, Fcsb nu poate câștiga titlul decât cu ajutorul unor arbitri de talia lui István Kovács. Numai datorită acestui arbitru de talie europeană care a arbitrat la nivel ce Champions Leaque, lupta pt titlu s-a relansat, Fcsb a putut câștiga în Gruia !

dresko321
dresko321  •  01 Mai 2022, 14:06
Postat de vasileroaita pe 01 Mai 2022, 13:30

"Un titlu nu se poate câștiga fără ajutorul arbitrilor. E o teorie care a fost confirmată din plin, cel puțin în Liga 1" Gresit! Dovada sunt titlurile castigate de CFR Cluj cand cei mai inversunati adversari ai lor au fost (si sunt!) arbitrii!!!

nici tu nu crezi ceea ce ai scris

dresko321
dresko321  •  01 Mai 2022, 14:04

se putea să nu fie un arbitru al fcsbului? altul care nu o să vadă faulturile dure ale lui Cristea, Crețu, Tănase, etc dar o sa dea imediat penalti dacă se împiedică Octavian pompescu iar de gazon

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close