FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Un patron din Liga 1 pune presiune pe Gigi Becali: „Încă nu mi-am primit banii”

Articol de GSP - Publicat luni, 20 septembrie 2021 11:49 / Actualizat luni, 20 septembrie 2021 12:07

Valeriu Iftime, finanțatorul lui FC Botoșani, a dezvăluit că încă nu și-a primit banii de la FCSB după transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray.

La finalul lunii august, mijlocașul de 22 de ani ajungea de la FCSB la Galatasaray, pentru 4,2 milioane de euro, sumă din care FC Botoșani va primi un procent.

Valeriu Iftime pune presiune pe Becali: „Încă nu am luat banii pentru Moruțan”

Azi, Valeriu Iftime a spus că echipa sa nu a primit banii de la FCSB și nici nu știe suma oficială pentru care Moruțan a ajuns în Turcia.

„Mă tot întreabă lumea. Nu, nu am primit banii. Dar nu îmi e frică. Nici măcar nu știu care e suma exactă. Nu știu cu cât l-a vândut FCSB. Președintele nostru vorbește cu Valeriu Argăseală și sperăm să găsim o luminiță, să știm când vom primii bani și cât vom lua.

Nu am mai vorbit cu Moruțan, nu avem o relația atât de apropiată. Nu mă sună, nu îl sunt. Dar e un copil foarte simpatic. Sper să se maturizeze, pentru binele lui și al fotbalului românesc.

Galatasaray nu e un club rău pentru un jucător român. Dacă el e cel mai bun acolo, nu văd de ce ar vrea neapărat să plece. El trebuie să joace foarte bine acolo și să fie titular ”, a spus Valeriu Iftime la ProX.

Câți bani ia FC Botoșani după transferul lui Moruțan la Galatasaray

Din informațiile GSP, FC Botoșani mai avea 9% din drepturile jucătorului. Astfel că echipa patronată de Valeriu Iftime va încasa 378.000 de euro din cele 4,2 milioane de euro primite de FCSB.

Cum a umflat Becali cifrele transferului lui Moruțan 

Gigi Becali a umflat „afacerea Moruțan”, vânzarea tânărului mijlocaș la Galatasaray. A exagerat și prețul de bază, și bonusurile, ca să pară că FCSB a încasat mai mulți bani decât a luat în realitate.

FCSB l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray cu un preț bun, dar nu cu unul atât de bun pe cât a fost acela pe care l-a anunțat Becali. Cât susținuse Gigi că ar fi încasat:

  • 4,2 milioane de euro pe loc, la perfectarea transferului
  • 1,5 milioane de euro ca bonus la calificarea lui Galatasaray în grupele Europa League.

Doar că prețul pe care l-a anunțat patronul FCSB este exagerat cu mult față de realitate. Surse care cunosc detaliile afacerii dezvăluie sumele reale. 

  • Clubul lui Becali va încasa 3,5 milioane de euro în patru rate. Prima va fi plătită în noiembrie, când roș-albaștrii vor primi doar 700.000 de euro
  • Românii mai încasează 20 la sută din profitul rezultat dintr-o revânzare a lui Olimpiu.
  • FCSB mai primește 1.000.000 de euro dacă roș-galbenii se califică în grupele Champions League sau 300.000 de euro în cazul în care fosta formație a lui Hagi prinde un loc în grupele Europa League.

Ambele bonusuri condiționate de rezultatele din competițiile UEFA sunt valabile cel mult câte o dată, nu sunt înmulțite ori de câte ori Galatasaray bifează grupe europene de-a lungul contractului pe care îl are Moruțan. 

VIDEO Ovidiu „Ovvy” Pătrașcu, despre fotbaliștii care joacă FIFA: „Darius Olaru este fabulos!”

Citește și: 

Duelul cu FCSB aduce un moment istoric la Hunedoara » Investiție de 300.000 de lei

Scandal cât casa: amanta îi cere lui Giovanni Becali o sumă uriașă » Judecătorii au decis executarea silită

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  20 Septembrie 2021, 17:16

Bine ti-au facut moldovene va sal si alta data sa le mai dati puncte si sa rupeti contracanditatele consonatei.

aurelianionut
aurelianionut  •  20 Septembrie 2021, 15:20

Da de ce tot ziceți,in cazul asta Galatasaray echipa lui Hagi?...Niciodată Galata nu a fost a lui Hagi.Hagi a jucat la ei dar nu a fost echipa lui:).Așa și cu Parma..echipa lui Man..pai Man e al Parmei..daca e sa o luam așa:)Una e sa ziceați..Parma,echipa pentru care joaca cutare..nu că e echipa lui...suna aiurea de tot

kuba
kuba  •  20 Septembrie 2021, 14:14

Oare la UTA au intrat firfireii de pe ***?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează