FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Își pierde căpitanul, pierde și lupta! Pericolul care pândește FCSB în iarnă: goluri decisive sau 3 milioane de euro?

Florin Tănase (stânga) a înscris o „dublă” în ultimul meci al FCSB-ului, 2-1 cu UTA // foto: Imago Images
Florin Tănase (stânga) a înscris o „dublă” în ultimul meci al FCSB-ului, 2-1 cu UTA // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat joi, 09 decembrie 2021 08:11 / Actualizat joi, 09 decembrie 2021 09:01

Florin Tănase (26 de ani) a adus șase puncte cu golurile lui din sezonul acesta. Contribuția sa menține FCSB în competiția cu CFR Cluj pentru titlu, dar e posibil ca partea a doua a sezonului să nu-l mai aibă printre protagoniști, fiindcă e ofertat din străinătate.

Concurența pentru câștigarea campionatului ar putea să fie influențată în iarna aceasta de mutările din piața transferurilor. CFR și FCSB au rămas singure în cursă, fiindcă Universitatea Craiova e abia a patra, după FC Voluntari, la 19 puncte în spatele liderului, și i-ar trebui un parcurs formidabil în care să câștige încontinuu ca să mai recupereze diferența.

Florin Tănase se vede câștigător în ancheta de sfârșit de an a Gazetei: „Dacă nu acum, atunci când?”
PREMIU
Florin Tănase se vede câștigător în ancheta de sfârșit de an a Gazetei: „Dacă nu acum, atunci când?”

Florin Tănase, „cel mai bun din campionat!”

Echipa lui Becali mai e implicată în luptă mai ales datorită lui Florin Tănase. Florin a marcat șase goluri în campionat și a obținut astfel șase puncte: trei cu UTA, în victoria din etapa recentă, două puncte cu Gaz Metan, când a înscris pentru 2-1, și un punct în jocul cu Sepsi, în care FCSB a scos doar un egal. 

Prestațiile lui l-au convins pe Dumitru Dragomir să spună că „e cel mai bun fotbalist din campionat!”. În stagiunea trecută, Tănase a fost și mai important, punctând de 24 de ori.

Nu e clar dacă Tănase va mai continua la FCSB și în 2022, fiindcă el e curtat de un club din Emiratele Arabe Unite, iar Gigi Becali nu se poate opune în cazul în care va veni o ofertă de trei milioane de euro. Suma aceasta funcționează ca o clauză eliberatoare din contractul pe care îl au Florin și FCSB. 

Trei milioane de euro pentru Florin Tănase 

În discuțiile preliminare, arabii s-au arătat dispuși să achite trei milioane de euro și să sară astfel peste negocieri cu proprietarul FCSB-ului. Plecarea lui Tănase din Liga 1 ar modifica raportul de forțe în concurența CFR-FCSB, fiindcă roș-albaștrii au depins până acum de mijlocașul ofensiv pe care Becali l-a adus de la Viitorul în urmă cu cinci ani.

Meciurile în care a marcat Tănase pentru FCSB:

  • FCSB-Gaz Metan 2-1: Un gol 
  • FCSB-Sepsi 1-1: Un gol 
  • FCSB-Mioveni 3-0: Un gol 
  • FCSB-Botoșani 3-1: Un gol 
  • FCSB-UTA 2-1: Două goluri

Dan Petrescu nu e la fel de important 

Și antrenorul CFR-ului e curtat din Arabia și de la Federație, dar vișiniii au demonstrat că nu depind de el, sunt capabili să câștige campionatul și în lipsa fostului fundaș dreapta.

O pierdere importantă e posibil să sufere și CFR. Campioana la zi e lider în momentul acesta, cu opt puncte peste FCSB, dar poate să plece Dan Petrescu înainte de finalul anului.

 Antrenorul e ofertat de Federație și de un club din Emirate care-i propune patru milioane de dolari anual. Petrescu le-a transmis și unora, și altora că le va răspunde pe 20 decembrie, după ultimul meci pe care-l va mai avea echipa lui în anul acesta.

Plecarea sa nu ar subția șansele la titlu ale vișiniilor. Ei au arătat până acum că sunt în stare să devină campioni și fără Dan:

  • În primul sezon al lui Petrescu, 2016-2017, el a condus echipa până la final și a câștigat campionatul 
  • În stagiunea următoare, Dan a plecat în China în vară și echipa a pornit campionatul cu Edi Iordănescu, care a rezistat doar un meci, un egal cu Botoșani. Au urmat Conceicao și Minteuan, apoi Petrescu a revenit în play-off, când CFR era lider și mai trebuia doar să-și apere avantajul 
  • Dan a participat și la al treilea sezon, doar că el a ratat ultima parte, în care a fost bolnav de Covid și a rămas izolat acasă. Clujul era pe cale să piardă titlul, numai că Universitatea Craiova nu a putut să joace un meci cu Astra, anulat din cauza virusului, și a urmat o finală a campionatului la Craiova, U-CFR. Clujul a câștigat cu 3-1 după ce a fost condus cu 0-1, cu Petrescu aflat acasă 
  • Stagiunea trecută a pornit-o tot Dan, pe urmă el a fost demis când ardelenii se aflau pe poziția a treia, după U Craiova și după FCSB. A fost înlocuit cu Edi Iordănescu, antrenorul care a topit distanțele și a câștigat campionatul. 
  • În sezonul actual, Petrescu a fost instalat după ce Șumudică înregistrase șapte victorii în șapte meciuri.

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Scapă cine poate! Un om aflat pe un post-cheie și-a anunțat plecarea de la Dinamo

Gici Becali, cadou FABULOS pentru o vedetă de la FCSB!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
ray51
ray51  •  09 Decembrie 2021, 18:40

Nu va fi nici o pierdere. Sa plece Tanase, sa plece Petrescu. Viata merge inainte cu Covid sau fara. Europa isi face jocurile, Rusia la fel, USA sta pe margine, CHINA isi linge ranile. La anul si la multi ani!

318812238881711
Marco Marco Popa  •  09 Decembrie 2021, 17:22

haios foc articolul... nu tanase sau alt popicar actor de la turma e important, ci brigada de arbitri, aia le castiga meciul ***... ce naiba , nu suntem toti orbi si ascultam meciurile la radio! ciobanul sa isi faca liga personala... dar sa fie atent sa nu iasa pe locul 2!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

talpaiadului
talpaiadului  •  09 Decembrie 2021, 13:57

FCSB oricum nu castiga campionatul, cu sau fara Tanase. Singura sansa era sa plece Dan Petrescu de la CFR si sa vina Mutu in locul lui, dar nu e cazul. Tanase nu e chiar atat de important pentru FCSB, eu nu zic ca nu e un jucator peste media ligii mamaliga, dardaca scazi din reusitele sale fazele pe care le strica, iese pe minus. Tanase nu stie sa dea pase luminoase, nu suteaza bine de la distanta, dribleaza destul de haotic, se incapataneza sa dribleze in situatii in care echipa e descoperita in aparare, dribleaza chiar si in preajma careului propriu in loc sa dea o pasa simpla sau sa degajeze in afara terenului si nu recupereaza multe baloane.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează