FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Tănase achită „nota de plată” » Schimbare majoră în cazul căpitanului de la FCSB din cauza simulărilor

Articol de , - Publicat joi, 09 iunie 2022 07:05 / Actualizat joi, 09 iunie 2022 10:58

Florin Tănase, golgheterul campionatului, cu 20 de reușite, n-a primit niciun penalty în 2021-2022, după ce ani la rând s-a întrecut în simulări. Lider e craioveanul Andrei Ivan, cu 4 lovituri de la 11 metri obținute.

A încerca să obții penalty cu orice preț e ca proverbul cu ulciorul care nu merge de multe ori la apă. 

Îți merge până la un punct. Sau mai bine spus până ce ți se pune eticheta de „simulator”. Așa a pățit FCSB-istul Florin Tănase, care, după ce ani la rând a păcălit numeroși arbitri, acum nu mai primește lovituri de la punctul cu var nici atunci când într-adevăr este faultat în suprafața de pedeapsă.

Cum să marcăm vreodată așa?! Analiza InStat a meciurilor cu Muntenegru și Bosnia furnizează cifre șocante
ROMÂNIA
Cum să marcăm vreodată așa?! Analiza InStat a meciurilor cu Muntenegru și Bosnia furnizează cifre șocante

În sezonul tocmai încheiat, FCSB a fost echipa care a beneficiat de cele mai multe penalty-uri, 14, dintre care 11 dictate pentru faulturi în careu.

Însă decarul roş-albaştrilor nu se regăseşte pe lista celor care le-au scos! Liderul clasamentului nici măcar nu provine de la clubul lui Gigi Becali, ci de la Universitatea Craiova. Este vorba despre Andrei Ivan, și el un client al arbitrilor, care a obținut 4 dintre cele 9 lovituri de pedeapsă ale alb-albaștrilor, dictate în urma unor faulturi:

93de penalty-uri s-au dictat în ediţia 2021-'22, dintre care 80 pentru faulturi în careu

Top penalty-uri scoase în 2021-2022

NumeClub(uri)Nr. Penalty-uri
1. A. IvanU Craiova4
2-3. OlaruFCSB3
 B. RusuMioveni3
4-12. CâmpanuU Craiova2
 Al. Ioniţă IIRapid2
 KoljiciU. Craiova2
 LuckassenSepsi2
 PatricheClinceni/Dinamo2
 N. PăunSepsi2
 Ad. PetreFarul2
 Oct. PopescuFCSB2
 I. StoicaFCSB2

În această ierarhie, cele mai prolifice echipe ale campionatului, FCSB și Universitatea, sunt și cel mai bine reprezentate. Fiecare de câte trei jucători: Darius Olaru, Octavian Popescu și Ianis Stoica au obținut împreună 7 penalty-uri pentru bucureșteni, Andrei Ivan, George Câmpanu și Elvir Koljici au bifat 8 în dreptul juveților.

13penalty-uri a obţinut Ivan în 174 de meciuri disputate în Liga 1, dintre care 7 în ultimele 3 sezoane

În clasamentul ultimelor 3 sezoane, surpriză mare! Deşi atacanţii sunt, logic, jucătorii cu cele mai mari şanse să scoată penalty-uri, lider este un mijlocaş, Olaru. Actualul jucător al celor de la FCSB, 8 lovituri de pedeapsă obținute, i-a depăşit pe Ivan (7) şi pe CFR-istul Gabriel Debeljuh (6). 

Şi aici surprinde lipsa de pe podium a lui Tănase, plasat abia al 4-lea, cu doar 5 lovituri de la 11 metri obținute, la egalitate cu coechipierul de la FCSB, Octavian Popescu, cu Daniel Florea (Chindia) și cu Mihai Roman I (FC Botoșani).

20de penalty-uri a scos Tănase în 266 de meciuri disputate în Liga 1, dintre care doar 5 în ultimele 3 ediţii de campionat

Un semn că „nota de plată„ a decarului FCSB-ist e destul de mare și arbitrii „suflă și-n iaurt„ la duelurile sale cu fundașii adverși în suprafața de pedeapsă. Singura lui consolare, dacă-i putem spune așa, este că deține în continuare recordul penalty-urilor obținute într-un campionat, din ultimele 10 disputate: 5 în 2017-2018.

Cu un singur lucru nu sunt de acord, și anume că s-a spus despre mine și mi s-a creat imaginea de simulant. Dacă ne uităm la ultimii ani, n-am mai simulat. Sunt mulți alții care simulează, dar unii își aduc aminte de mine.

M-am simțit vânat. Am avut foarte multe penalty-uri neacordate. Înțeleg să fie două-trei, dar la mine au fost multe rău. E bine că de la anul va fi VAR și sperăm să nu mai fie probleme
-" Florin Tănase, pentru Gazeta Sporturilor

Olaru e liderul utimelor 3 sezoane

NumeClub(uri)Penalty-uri obținute
1. OlaruGaz Metan/FCSB8
2. A. IvanU Craiova7
3. DebeljuhHermannstadt/CFR6
 Oct. PopescuFCSB 5
 D. FloreaChindia5
 M. Roman IBotoşani5
 Fl. TănaseFCSB5
5-8. SanohVoluntari/Mioveni4
 Sg. BuşGaz Metan4
 FabbriniDinamo4
 NeguţChindia4

10penalty-uri a scos Olaru în 179 de partide jucate pe prima scenă, 4 pentru Gaz Metan şi 6 pentru FCSB

VIDEO Ce spune Adnan Aganovic despre politica FCSB: „E greu să te impui la FCSB când ai 27-28 de ani”

Citește și:

Marius Croitoru la FCSB? » Gigi Becali, reacție tranșantă la aflarea veștii că antrenorul e liber

Fostul mijlocaș de la FCSB explică de ce nu s-a impus la formația roș-albastră: „Eu aveam o vârstă care nu era bună pentru acea echipă”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (33)
flick2020
flick2020  •  09 Iunie 2022, 16:03
Postat de legio.sud pe 09 Iunie 2022, 10:16

Ăla da arbitru nu valetii de azi ai lui GG și Vargabacs ( debellujh )

Nu erai *** pe vremea aia, dar comentezi ce spune trolul vasileroaita. ... doi prosti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  09 Iunie 2022, 14:17
Postat de cluj_cluj pe 09 Iunie 2022, 13:10

Eu cred ca tu vezi meciurile la radio. Altfel e greu de inchipuit cum poti face comentarii atat de rupte de realitate. Doar daca nu esti meme sau unul ditre cei 3 crai ai gsp sub pseudonim.

Cei care se plângeau de cazaturile lui Tănase in loc să-și ceară scuze muta discuția...Ce am spus eu nereal mă ?

cluj_cluj
cluj_cluj  •  09 Iunie 2022, 13:10
Postat de anticenzuralasport pe 09 Iunie 2022, 11:12

Tănase suporta prigoana arbitrilor asmuțiți mereu de presari... GSP a pus eticheta de simulant pe Tănase și nu arbitrii...Campionatul asta GSP râdea de steliștii când erau cotonogiți...Uitați vă la meciul cu Argesul de la Pitești! Crăciunescu a spus că arbitrul trebuia să mai des 3 cartonașe roșii !!! Cu Voluntari ,meci arbitrat de Cojocaru Crăciunescu a spus de doar două cartonașe rosii...La Tănase se examina dacă era lovit puternic ,dacă putea continua faza,dacă căderea este normala...În cazul Ivan și Koljoci la ăștia este de ajuns contacte...Și GSP se mira că fotbalul a ajuns unde a ajuns...Olaru numai în play off a avut parte de intrări sancționabile și de poliție în majoritatea meciurilor...Acum na,cât poate îndura și Olaru ? Da,vai,Olaru nu joacă bine la națională...Pai trebuia să-l apărați când a avut capul spart de Moldoveanu sau când Dumitrescu era să i rupă piciorul...

Eu cred ca tu vezi meciurile la radio. Altfel e greu de inchipuit cum poti face comentarii atat de rupte de realitate. Doar daca nu esti meme sau unul ditre cei 3 crai ai gsp sub pseudonim.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează
Close