FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Gigi Becali a spus STOP fotbalului! După cazul Adrian Petre, o nouă acuză

Articol de , , - Publicat luni, 23 martie 2020 13:25

Gigi Becali, care zilnic iese public pentru a anunţa ce donaţii face spitalelor, nu-şi mai achită obligaţiile financiare din fotbal: după „cazul Adrian Petre", n-a plătit nici rata din transferul lui Moruţan.

Patronul FCSB s-a implicat activ în lupta împotriva răspândirii pandemiei cu coronavirus şi aproape în fiecare zi face anunţuri, în direct la TV, despre donaţiile pe care le oferă spitalelor din Bucureşti şi din ţară.

I-a păcălit și pe danezii de la Esbjerg

În tot acest timp însă, Gigi Becali a decis să nu-şi mai achite obligaţiile contractuale, pe latură financiară, faţă de câţiva parteneri din fotbal. Iar primul club care s-a plâns a fost gruparea daneză Esbjerg, de unde FCSB l-a achiziţionat în această iarnă pe Adrian Petre, în schimbul căruia trebuie să vireze 500.000 de euro. Termenul de plată era finalul lunii februarie, însă Becali a decis în mod premeditat să nu achite.

La fel stau lucrurile şi cu un club din Liga 1, de la care FCSB s-a alimentat cu jucători în ultimii ani. FC Botoşani trebuia să primească până pe 10 martie una dintre ratele din transferul lui Moruţan, care a costat 1,1 milioane de euro. Tranşa nu era foarte mare, sub 200.000 de euro, însă FCSB n-a respectat termenul, iar banii nu au mai ajuns în conturile clubului condus de Valeriu Iftime.

Gigi Becali: „Dacă sunt prost, mor"

Gigi Becali a explicat de ce n-a plătit transferul lui Adrian Petre, argument pe care, foarte probabil, l-a avut şi în "cazul Moruţan". "Nu am achitat nimic, nu o să mai achit nimic! S-a oprit tot. S-a oprit lumea, voi nu vedeţi? Aştept şi eu să se dea restart la lume şi să vedem ce va fi atunci. Trebuie să ştiu să mă acomodez la lumea nouă. Trebuie să fiu deştept. Dacă sunt prost, mor", a declarat Becali, zilele trecute, la ProX.

Iftime: „Va fi altă filosofie de finanţare"

Chiar cel care conduce FC Botoşani, club care n-a încasat banii de la FCSB pe Moruţan, a spus că fotbalul va trebui regândit, din punctul de vedere al managementului, după ce pandemia cu coronavirus va trece. „După părerea mea, sigur va exista o altă filosofie de finanţare în fotbal. Poate că nici nu e rău că se va întâmpla aşa, prea o luaseră razna sumele", a declarat Iftime.

"După această criză, tot cluburile mici vor suferi. Vor băga mâna în buzunar cei bogaţi fiindcă banii tot la ei vor fi. Bagă PSG un miliard, Barcelona bagă două miliarde, iar pentru Real Madrid semnează Regele şi Regina. Noi, ceilalţi, vom suferi şi poate vom închide porţile"
Gigi Becali, patron FCSB

Multe transferuri pe ruta Botoşani - FCSB

JUCĂTORSUMĂ (euro)
Cătălin Golofca400.000
Mihai Roman I400.000
Olimpiu Moruţan1.100.000
Aristidis Soiledis75.000
Răzvan Oaidă700.000
Andrei Miron-

L-a criticat pe Olăroiu că nu donează suficient de mult

După ce managerul Spitalului „Victor Babeş" a dezvăluit că medicii din unitatea sa au parte de o masă caldă, de prânz, donată de Cosmin Olăroiu, care pune la dispoziţie 100 de porţii pe zi, Gigi Becali l-a criticat pe fostul său antrenor. 

„Oli să bage mâna în buzunar! Nu de mâncare pentru medici e nevoie acum, ci să le cumperi aparate şi ceea ce mai au nevoie oamenii în spitale. Dacă, atunci când eşti milionar, încerci să dai nişte lucruri mici ca să te coste puţin, mi se are că nu e frumos. Pe mine mă sună 20 de spitale care au nevoie de tot felul de materiale", a declarat Becali.

„Latifundiare, nu ești cel mai generos om de pe Planeta Pământ!"

Jurnalistul Victor Ciutacu a postat pe contul de Facebook un mesaj dur pentru Gigi Becali, patronul FCSB. „Băi Gigi, știu că n-ai tu treabă cu rețelele sociale, dar o să încerc să-ți explic pe limba ta. Și poate se găsește unul dintre sclaveții tăi, care oricum stau lipiți de Facebook, să-ți spună. Și, eventual, să-ți traducă. Latifundiare, știu că ți-e greu, dar obișnuiește-te cu ideea că nu ești nici cel mai frumos, nici cel mai deștept, nici cel mai generos om de pe Planeta Pământ", a scris Ciutacu.

"Dar, dacă te consolează, există destui (și eu mă număr printre ei) care apreciază că tu te numeri printre cei care întorc ceva societății. Nici măcar nu mă interesează care sunt rațiunile gesturilor tale generoase. Bine că le faci! Tu și - repet, obișnuiește-te cu ideea - alții. Printre care și antrenorul care ți-a dus echipa de fotbal cel mai sus de la nea Imi Ienei și Puiu Iordănescu încoace"
Victor Ciutacu, jurnalist

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB. Florin Tănase, „patronul” iubitei sale, Medeea » În ce afacere a decis să investească fotbalistul

Florinel Coman, între 11.625 de euro și 3.500 de lei! Scandal în Liga 1, după OUG care permite cluburilor să micșoreze salariile jucătorilor » Toate detaliile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
andreidim2001
andreidim2001  •  24 Martie 2020, 19:21

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andreidim2001
andreidim2001  •  24 Martie 2020, 19:13
Postat de Claudiu Ceclan pe 23 Martie 2020, 16:21

ciobanul tot cioban ramane oricat si-ar schimba haina ....sa urli la tv cat donezi sa urli la altul ca nu doneaza destul desi omul stie ca DUMNEZEU le vede pe toate....si doneaza in tacere oare cat de prost poti sa fi? cel mai mare fariseu si multi ii aduc osanale ciobanului needucat

Stai linistit ca nu din banii lui donează...... daca donează Asta este alta discutie ca nu avem dau de sti. Sa u uitam ca al a furat 60 mil de euro statului român. Si de fiecare dată când dna ul este pe urmele lui hopa nea ***... devine milostiv și donează si el frimituri din prada.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

189254898748309
Claude SH  •  24 Martie 2020, 09:57

Becali draga se vede treaba ca pușcăria nu te-a schimbat. Tot la mica ciupeala, degeaba ai bani, ca ai ajuns cum li se spune la cei care tot taie, tot umbla sa cumpere ieftin, sa reducă din preț, adică un IEFTINEL. Da Gigi ești un IEFTINEL. La tine nu contează ca e lege, nu contează ca ai semnat un contract, tot după cum îți taie capul faci, sa nu dai. Probabil Dumnezeu îți va aranja exact cum spuneai, ca vei lăsa echipa. O va prelua cineva destoinic, poate un specialist al Stelei precum Piturca, poate vine Olaroiu sau Reghe

Vezi toate comentariile (27)
Comentează