FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB schimbă liniile » Doi jucători țintiți pentru iarnă + omul lui Becali pleacă iar în Africa de Sud!

Încântat de Ngezana, Becali mai vrea jucători din Africa de Sud
Încântat de Ngezana, Becali mai vrea jucători din Africa de Sud

Articol de , , - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 23:28 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 23:29

Florin Vulturar, agentul de casă de la FCSB, va merge din nou în Africa de Sud pentru a negocia pentru achizițiile din iarna aceasta. Un atacant și un fundaș central vor fi achiziționați de acolo, cu siguranță.

FCSB se va schimba în iarna aceasta, oricare vor fi rezultatele roș-albaștrilor în perioada următoare. Becali urmează planul pentru care l-a convins Florin Vulturar, impresarul care îi este și fin lui Gigi.

Cât de importantă e mutarea anunțată de Becali: fotbalistul crucial din ultimii 3 ani iese din primul „11”
FCSB
Cât de importantă e mutarea anunțată de Becali: fotbalistul crucial din ultimii 3 ani iese din primul „11”

Agentul a fost în Africa de Sud și va reveni acolo peste trei săptămâni ca să mai urmărească jucătorii care i se par interesanți și pentru a mai negocia cu cluburi și cu fotbaliști.

Obiectivul: achiziționarea a minimum doi jucători, un fundaș central și un atacant. La capitolul fundașilor centrali există o deflație, FCSB are prea puțini, iar în atac e vorba despre faptul că Becali e nemulțumit de randamentul și, mai ales, de stilul lui Compagno.

El speră să găsească un vârf mai tehnic, mai mobil. "Ca Alibec" e profilul pe care l-a folosit ca să descrie fotbalistul pe care îl caută.

Toată lumea caută africani

Vulturar a fost deja în Africa de Sud și are o listă scurtă cu nume care s-ar potrivi în planul acesta. Pe listă se află și Efmamjjasond Gonzalez, de la Kaizer Chiefs, atacantul care a fost deja pomenit în media din România. El poate să fie adus, există un acord cu clubul, însă nu este el prima opțiune pentru FCSB. Gonzalez e un columbian în vârstă de 24 de ani.

Florin și Gigi caută mai ales africani tineri, jucători care ar putea să fie revânduți după o perioadă de adaptare pe care ar petrece-o în România.

Ei au ajuns la ideea aceasta după ce au observat modelul pe care îl reprezintă Sheriff Tiraspol, o formație care a fost în mod constant în grupele cupelor europene, inclusiv în Champions League, și după vizita pe care Vulturar a făcut-o în Bari atunci când a mers în Italia pentru transferarea lui Malcom Edjouma.

Italienii au discutat cu el despre campionatul românesc și i-au spus "nu urmărim români, noi urmărim mai ales africani". Cota africanilor e din ce în ce mai bună, așa că Becali e convins că poate să profite și el de trend. 

Urmează investiții și mai mari

FCSB e favorita principală la câștigarea campionatului, iar îndeplinirea acestui obiectiv ar conduce la cheltuieli și mai mari decât au existat până acum. Becali și Vulturar au urmărit fotbaliști și în Africa, dar și în Brazilia. Africanii sunt mai ușor de adus, mai ales jucătorii tineri care au salarii mici. 

Ca să ia jucători din Brazilia, Gigi ar avea nevoie de un efort financiar, unul pe care e hotărât să-l facă dacă va deveni campion. Modelul acestui plan îl constituie Sheriff Tiraspol, o formație care a învins-o în vara aceasta pe campioana României, Farul, cu 3-0, și a eliminat-o din Champions League. 

Sheriff, cu africani și cu sud-americani proaspăt aduși, era o echipă eterogenă, neantrenată și totuși a mers mai departe.

VIDEO. Dorin Rotariu, primul interviu la FCSB

Citește și alte știri din SuperLiga:

CFR Cluj continuă strategia începută în 2021 » Transferul anunțat astăzi de „feroviari”
CFR Cluj
CFR Cluj continuă strategia începută în 2021 » Transferul anunțat astăzi de „feroviari”
Suspendare-RECORD! Valentin Țicu și-a aflat pedeapsa după ce l-a băgat în spital pe Dragoș Iancu: revine în 2024! Cum a comentat jucătorul sibienilor
SUSPENDARE
Suspendare-RECORD! Valentin Țicu și-a aflat pedeapsa după ce l-a băgat în spital pe Dragoș Iancu: revine în 2024! Cum a comentat jucătorul sibienilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
81mada
81mada  •  19 Octombrie 2023, 12:08

Pai nu a mai plecat odata? Cand pleaca? Ca zici ca pleaca pe jos…

avocomm
avocomm  •  19 Octombrie 2023, 10:34

Florin Vulturar nu apare in lista FIFA ca agent! Ca la FCSB totul este fals!

van_dammage
van_dammage  •  19 Octombrie 2023, 09:31

Cum să te duci în Africa de Sud pentru jucători ? O altă mostră de amatorism feroce. Talentele se găsesc, în primul rând, în Coasta de Fildeș, Nigeria, Camerun, Senegal, Ghana, Algeria, Maroc, Tunisia, Egipt, NU în Africa de Sud.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează