FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

A început Becali să se priceapă la fotbal? Concluzii după plecarea lui Iordănescu: patronul a adus 12 puncte!

Articol de , , - Publicat luni, 13 decembrie 2021 07:02 / Actualizat luni, 13 decembrie 2021 09:30

De când l-a îndepărtat de la FCSB pe Edi Iordănescu, care avea independență totală, Gigi Becali a revenit la vechile obiceiuri, de a face toate schimbările din timpul meciurilor, însă toate cele 4 partide disputate au fost câștigate grație modificărilor efectuate pe parcursul celor 90 de minute. 

Timp de 10 etape, cât Edi Iordănescu a fost „principal”, Gigi Becali n-a mai avut niciun fel de imixtiune în responsabilitatea deciziilor staff-ului tehnic. 

GAZ METAN - FCSB 0-1. Cine a făcut schimbările la pauză? » MM Stoica, revoltat: „Mutări decise de la București”
GAZ METAN - FCSB 0-1
GAZ METAN - FCSB 0-1. Cine a făcut schimbările la pauză? » MM Stoica, revoltat: „Mutări decise de la București”

După ce l-a determinat să plece, Gigi Becali a dat un semnal extrem de clar privind modul de a conduce echipa: l-a numit pe Toni Petrea, cel care și în precedentul mandat a acceptat ca patronul să-i facă de cele mai multe ori primul „11” și întotdeauna schimbările din timpul jocurilor.

A revenit Petrea, s-a întors Gigi la schimbări

Becali a revenit în rol de A1, măcar în privința fotbaliștilor scoși de pe teren și a celor introduși. Dar, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în anii trecuți, acum, toate cele 4 meciuri disputate în formula Becali „principal” - Petrea secund au fost câștigate de FCSB grație aportului decisiv al celor introduși în echipă și care începuseră pe banca de rezerve!

Așa s-a întâmplat și sâmbătă seara, la Mediaș. Becali a ordonat 3 modificări la pauză. Și nu doar că a solicitat în mod expres numele fotbaliștilor care să fie introduși, dar și pe cel al celor care trebuie scoși. Au ieșit Oaidă, Vali Gheorghe și Dumiter și au apărut Olaru, Cordea și Keșeru. Iar rezultatele modificărilor s-au văzut extrem de repede. 

Olaru a marcat, printr-un șut senzațional, de la peste 20 de metri de poartă, gol care a făcut diferența la final, iar grație lui, FCSB a câștigat și deplasarea cu Gaz Metan.

Meciul și mutările câștigătoare 

Exact la fel au stat lucrurile și în precedentele 3 meciuri. Primele de după despărțirea de Iordănescu, toate disputate în compania unor adversare care au ca obiectiv accesul în play-off.

 Și de fiecare dată, FCSB s-a impus datorită fotbaliștilorilor care au jucat din postura de rezervă. Gol, pasă de gol sau contribuție decisivă la obținerea unui penalty, așa cum a fost cazul în meciul cu UTA, când Dumiter a întors mingea în careu, chiar dacă ea depășise spațiul de joc, de unde s-a produs imediat lovitura de pedeapsă, pe care Tănase a transformat-o în gol.

Gaz Metan - FCSB 0-1 / Sursă foto: Facebook @FCSB Official
Gaz Metan - FCSB 0-1 / Sursă foto: Facebook @FCSB Official
Gaz Metan - FCSB 0-1 / Sursă foto: Facebook @FCSB Official
Gaz Metan - FCSB 0-1 / Sursă foto: Facebook @FCSB Official
Gaz Metan - FCSB 0-1 / Sursă foto: Facebook @FCSB Official
+3 FOTO

Schimbările câștigătoare ale lui Becali

FCSB - Botoșani 3-1

  • la 0-1, au fost introduși în teren Vali Gheorghe și Ianis Stoica, ambii în minutul 69 - Gheorghe a egalat după mai puțin de 10 minute 
  • Ianis Stoica a făcut 2-1 în minutul 86 și a avut o minimă contribuție și la reușita lui Tănase, de la ultima fază a meciului

CSU Craiova - FCSB 2-3

  • la pauză, la scorul de 2-1 pentru FCSB, în echipă a fost introdus Cordea
  • în minutul 90+1, Cordea a marcat golul victoriei FCSB-ului

FCSB - UTA 2-1

  • la 1-0, Becali a cerut introducerea lui Dumiter, care l-a înlocuit pe Keșeru
  • UTA a egalat, dar în final de meci, Dumiter a fost cel care a insistat la acea minge, trecută de linia de poartă, pe care a întors-o în careu, de unde s-a produs penalty-ul din care FCSB a câștigat

GAZ METAN - FCSB 0-1

  • la pauză, Becali a făcut 3 schimbări: au intrat Olaru, Cordea și Keșeru, au ieșit Oaidă, Vali Gheorghe și Dumiter
  • Olaru a marcat golul cu care FCSB a câștigat

Banca FCSB arată fantastic

FCSB a arătat extrem de bine la nivel de jucători de rezervă în mai toate meciurile din ultima perioadă. De exemplu, la jocul de la Mediaș, banca a conținut nume care aproape toate ar putea fi la titulari la majoritatea echipelor care vor evolua în play-off

Keșeru și Budescu au început meciul pe bancă, unde au stat și fotbaliști pe care s-au plătit sume mari: Olaru, Haruț, Ovidiu Popescu. Chiar și la nivel de variante pentru regula U21, FCSB subordonează Liga 1. Ianis Stoica, un fotbalist cu multe goluri și pase de gol în acest sezon, n-a avut loc sâmbătă în primul „11”.

A început Becali să se priceapă la fotbal? Concluzii după plecarea lui Iordănescu: patronul a adus 12 puncte!

32,35 milioane de euroe valoarea lotului FCSB, conform transfermarkt, clubul lui Becali fiind pe primul loc, urmat de CFR (31,5) și CSU Craiova (21,15)

4 fotbaliștiare FCSB în Top 10 cei mai valoroși jucători din Liga 1 (Tănase, Coman, Olaru și Oct. Popescu), CFR are doar 3 (Burcă, Manea, Păun), CSU Craiova are doi (Bancu și Koljici), al zecelea fiind dinamovistul Sorescu

Argumentul că Gigi Becali decide tot e Budescu

Becali respinge în public varianta că el decide schimbările, însă există un fotbalist care e argumentul suprem că patronul, nu antrenorul, e cel care face toate înlocuirile. Numele lui: Constantin Budescu. 

La ultimele două meciuri, cu UTA și Gaz Metan, deși echipa avea nevoie de jucători de calitate în ofensivă pentru a marca, nu s-a apelat la serviciile lui Budescu atunci când au fost aleși jucători de pe bancă. 

Budescu a fost motivul rupturii dintre Becali și Edi Iordănescu. La meciul cu Voluntari, scor 0-0, singurul meci din ultimele 3 luni în care FCSB n-a câștigat, Becali a dat ordin ca atacantul să fie schimbat în minutul 30, după care a repetat acest lucru și la pauză, dar Iordănescu nu l-a ascultat. 

De atunci, Budescu n-a mai fost deloc titular, iar în ultimele două etape nici măcar n-a mai bifat vreun minut.

Cu Rapid revin și Vinicius, și Coman 

Pentru următorul joc de campionat, derby-ul cu Rapid, de miercuri seară, FCSB va fi și mai solidă la nivelul lotului de 20. Vor fi disponibile două piese cu greutate, care n-au fost pe foaie la Mediaș. Vinicius va reveni în primul „11”, în timp ce Florinel Coman va face parte din lot, după o lungă perioadă de absență, cauzată de o intervenție chirugicală. 

În funcție de modul în care va arăta echipa de start, rezerve vor fi nume precum Iulian Cristea, Haruț, Ovidiu Popescu, Budescu, Florinel Coman, Cordea, Oaidă, Ianis Stoica și unul dintre Keșeru și Dumiter.

Parcursul ultimelor 3 luni e uluitor: 34 din 36 de puncte! 

FCSB este într-o perioadă ideală. În ultimele 3 luni, randamentul e unul fabulos. În Liga 1, au fost disputate 12 etape. Nu mai puțin de 11 partide au fost câștigate, una singură s-a terminat remiză, echipa reușind să evite vreun eșec. 

Și în Cupă s-a bifat calificarea în optimile de finală, unde FCSB a fost eliminată la „masa verde”, 0-3 cu Voluntari, din cauza cazurilor de Covid-19, care au împiedicat vicecampioana să poată să susțină meciul. FCSB a adunat în aceste 12 runde nu mai puțin de 34 de puncte, aproape dublu față de CSU Craiova, care a acumulat doar 18. CFR, în cele 11 etape, în afara partidei cu Mioveni de aseară, strânsese 27 de puncte.

VIDEO Toate informațiile înaintea derby-ului FCSB - Rapid

Citește și alte știri despre FCSB:

Cine a făcut schimbările la pauză? » MM Stoica, revoltat: „Mutări decise de la București”

FCSB, ofertă pentru un jucător din Liga 1! Transferul pentru care insistă Gigi Becali

Iată unde se transferă Florin Tănase! Mutarea e 95 la sută rezolvată » Câți bani va lua Gigi Becali pe căpitanul său

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (21)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  13 Decembrie 2021, 23:50
Postat de clinceni_dinamo_1_0 pe 13 Decembrie 2021, 10:17

sa nu mai zic ca la meciu cu noi ati fost iertati de mai multe galbene si acum si in tur, cand ati jucat foarte dur si arbitrul v-a lasat. si tot voi va plangeti incredibil, adik wtf voi nu va uitati in curtea voastra doar de steaua din liga 1 va doare?

mai terminati ma cu prostia asta, steaua din liga 1 ! nu exista nici o stea in liga 1! e o echipa care la un moment dat a fost steaua si pe parcurs, prin masinatiunile facute de un cioban ca sa fure statul, a fost distrusa! faptul ca ati ramas alaturi de cioban nu schimba cu nimic ca steaua a disparut atunci cand ciobanul s-a crezut mai destept decat este si a schimbat societatea! nici macat clona nu poti zice ca este!

coco1987
coco1987  •  13 Decembrie 2021, 11:55

Hai sa l luam selectioner,*** Chiar nu inteleg, un jurnalist de calibrul lui Ioanitoaia , directorul acestui ziar, nu mai are niciun cuvant de zis asupra *** scrise de ceilalti aici ?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

113492877815998
Vasile Bazil  •  13 Decembrie 2021, 11:01

Mai puteti bre ?Mai puteti pupa poala popii ?Si va si contraziceti rau de tot,pt ca in meciul cu UTA "jucatorul"decisiv a fost 90 de min. pe teren,ala de a dat ambele goluri !Nu,nu-i Tanase,e arbitrul bre !Mai penibil de atat se poate ??

Vezi toate comentariile (21)
Comentează
Close