FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali l-a deposedat pe MM Stoica de atribuții: „Mai bine te fac ofițer de presă!”

Mihai Stoica și Cătălin Făiniși, omul pe care ar fi trebuit să-l înlocuiască MM, conform viziunii lui Becali de restructurare a organigramei FOTO sportpictures.eu +7   FOTO
Mihai Stoica și Cătălin Făiniși, omul pe care ar fi trebuit să-l înlocuiască MM, conform viziunii lui Becali de restructurare a organigramei FOTO sportpictures.eu

Articol de , , - Publicat marti, 10 martie 2020 09:00

FCSB. MM Stoica nu mai există ca un manager real, activitatea lui la clubul patronat de Gigi Becali a fost redusă la scris pe Facebook. 

  • Gigi Becali chiar a avut intenția să-l transforme oficial în responsabil de comunicare, în locul lui Cătălin Făiniși, o recalificare de care MM s-a ferit cu greu.

Becali și-a alimentat reputația de filantrop cu gesturile caritabile realizate, majoritatea, în fața camerelor de filmat, dar el nu este atât de darnic în relația cu angajații FCSB.

Se întâmplă să mai fie "mână largă" numai dacă e vorba despre fotbaliști. Personalul din birouri e tratat diferit, cu salarii mici, din ce în ce mai mici și fără respect.

Becali către MM Stoica: „Nu poți să faci tu asta?”

Cu câteva luni în urmă, Gigi Becali și-a aruncat ochii pe organigramă și a dat peste Cătălin Făiniși.

„Ăsta ce face?", l-a întrebat pe Mihai Stoica. "E ofițer de presă" a fost răspunsul. "Îl dăm afară", a hotărât Becali brusc. MM a insistat în favoarea colegului: "Gigi, n-avem cum să-l dăm afară, că ne trebuie ofițer de presă! E o condiție obligatorie pentru licențiere!".

Gigi a continuat cu o idee de recalificare a lui Stoica: „Păi și ce, nu poți să faci tu ce face el?". MM a reușit, până la urmă, să-i explice patronului că nu putea să preia el departamentul de comunicare, unul care la FCSB este, oricum, alcătuit dintr-un singur om, Făiniși. Pentru respectarea criteriilor de licențiere e nevoie de un om cu experiență în media. Făiniși, fost jurnalist, se califica pentru sarcină, nu Stoica.

Fiindcă rolul ofițerului de presă i s-a părut fără importanță, Becali nu s-a lăsat până nu l-a sancționat pe Cătălin, i-a scăzut salariul. Mai bine totuși pentru angajat decât să fi fost demis.

„Am șase, șapte primăveri”

Gigi l-a deposedat treptat pe MM de toate trăsăturile obișnuite ale unui manager. A existat o vreme în care Stoica influența alegerea antrenorului și stabilirea lotului. Acum e un spectator al deciziilor pe care le ia patronul și a înlocuit activitatea pe care o avea ca manager real cu comunicarea pe Facebook.

Tot a devenit un membru al departamentului de comunicare, așa cum îl voia Becali, doar că nu în mod oficial.

S-a apucat de scris și după victoria cu Craiova. A încercat, într-un text împărțit în funcție de subiecte, să-l apere pe Andrei Vlad, să râdă de CFR Cluj și de Ilie Dumitrescu, care criticase tratamentul la care a fost supus Florinel Coman, o vedetă pe care Becali ba o schimba după o repriză, ba o transforma într-o rezervă bună de folosit pe parcursul meciurilor.

În finalul compunerii, Stoica a susținut că nu e responsabil de rezultatele dezamăgitoare din 2020, dar și-a arogat merite pentru succesele din trecutul clubului: „Celor care calculează câte puncte face echipa cu mine prin preajmă și câte fără mine, încercând să inoculeze ideea că eu sunt responsabil de rezultate, le recomand cu blândețe să-mi analizeze CV-ul. Nu știu dacă am șase sau șapte calificări în primăvara europeană".

"MM e fratele meu mai mic și face parte din familia Stelei, am vorbit tot timpul cu el, dar la transferuri nu mă mai iau după el, nu mă mai consult cu nimeni, că am ratat fotbaliști buni după ce am ascultat de «specialiști»"
Gigi Becali, patronul FCSB

+3 FOTO

Ironie cu Ilie Dumitrescu

Mihai Stoica a avut și o replică pentru Ilie Dumitrescu în mesajul în care și-a calculat palmaresul ca manager: 

„S-a discutat mult despre umilirea lui Coman la Sibiu. Execuție, umilire, bot pe labe. S-a omis că și Man a fost în aceeași situație. Ambii au intrat la pauză și au contribuit decisiv la calificarea echipei în semifinalele Cupei României. Ambii, unul umilit cu bot pe labe, celălalt neumilit, fără bot pe labe, aveau și meci peste trei zile cu Craiova. Reușitele lor de aseară le găsiți în rezumatul meciului"
- MM Stoica 

Pe Coman l-ați pus la colț, cu botul pe labe!", îi criticase Dumitrescu pe Becali și pe Vintilă. Fostul internaținal insistase că un star, așa cum e Florinel la FCSB, trebuie cultivat cu un tratament mai lejer, să nu fie judecat și înlocuit după câte o repriză.

Gigi Becali, anunț clar în privința lui Bogdan Vintilă: „Cum să renunț la omul credincios? Am fost ispitit, dar nu-l dau afară!”

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (132)
1566178743642986
Vlad Hartea  •  10 Martie 2020, 19:33

Oricum, pacaliciul nu mai reprezinta de mult timp absolut nimic pentru Fcsb !! El a simtit ca este in plus si s-a retras, dar orgolios cum este, a vazut ca Narcis Raducan are succes si a facut tot posibilul sa-l sape si sa revina la club !! Va reusi performanta ca timp de 5 ani, mai precis de cand a iesit din puscarie, Fcsb-ul sa nu castige campionatul !!

georgescugeorge1994
georgescugeorge1994  •  10 Martie 2020, 18:57

Voi astia cu fcsb-ul sunteti penibili............poi in urma coregrafie cu ,,Doar Dinamo Bucuresti'' facut chiar de voi....la meciul cu City, mai aveti tupeul sa vorbiti?! Bah.......rade lumea de voi!!!!

189254898748309
Claude SH  •  10 Martie 2020, 18:24

Auzi la el! Are 7 primăveri!? Dacă era după el, echipele ajungeau în Liga a 3-a. E un deștept și jumătate, nu vedeți cum se comporta? În opinia mea antrenorul, jucătorii și finanțatorul are meritul, nu o mascota precum MM

Vezi toate comentariile (132)
Comentează
Close