FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Ce l-a convins pe Gigi Becali să-l oferteze pe Marius Șumudică: „Am aflat un lucru extraordinar” + Promisiunea făcută: „O să bag bani!”

Gigi Becali, finanțator FCSB
Gigi Becali, finanțator FCSB

Articol de GSP - Publicat joi, 20 mai 2021 08:52 / Actualizat joi, 20 mai 2021 08:53

Gigi Becali a anunțat ce l-a determinat să îl oferteze pe Marius Șumudică (50 de ani).

Marius Șumudică ar putea fi noul antrenor de la FCSB. Gigi Becali a lăsat de înțeles că a ajuns la un acord cu fostul antrenor de la Rizespor și Gaziantep. Latifundiarul a explicat ce l-a împins să îi ofere postul de „principal” lui Șumudică: vrea calificarea în primăvara UEFA Conference League.

Gigi Becali: „D-aia l-am luat pe Șumudică și o să bag bani”

„Azi (n.r. - miercuri) am aflat un lucru extraordinar, d-aia l-am și luat pe Șumudică și o să bag bani. Calificarea în Conference League grupe e 3,2 milioane de euro! Anul trecut în Europa League era 2,8 milioane de euro. Iar Conference League e 3,2 milioane de euro!

Fiecare meci câștigat e 500.000 de euro. Calificare de pe locul 1, va fi 1 milion de euro. Se pot câștiga 10-12 milioane de euro dacă mergi în primăvara Conference League. Am primit azi de la ECA. Sunt mai mari decât anul trecut. Anul ăsta vor fi mult mai mari la Europa League”, a spus Becali la „DigiSport Special”

Gigi Becali: „Nu cred că Șumudică poate să refuze”

„Ieri (n.r. - marți) m-a sunat MM și mi-a zis că Toni Petrea nu vrea să mai continue. I-am zis să îl mai întrebe, dacă vrea să se mai gândească. Dacă n-a vrut, cu forța n-am putut să îl țin. Cu Șumudică, totul a venit de la o chestie, o glumă.

Îl împrumutasem eu pe Șumi cu 10.000 de euro, el era plecat din țară și avea nevoie pentru niște apropiați. Acum, eu, în glumă, i-am zis să aducă banii. I-am zis în glumă: «te puneam antrenor dacă erai serios». El a zis «credeam că vrei să îmi scazi datoria din contract».

Pe urmă a venit la mine, am stat, am stabilit și am zis să fie așa. Eu știu că a fost la mine, am bătut palma, i-a dat buletinul lui Argăseală să facă actele, apoi să semneze contractul. Pe la 18:00 ne-am despărțit, acum o oră a discutat cu Vali, la telefon, termenii contractului.

Nu e cu supărare dacă nu vrea. Nu e o moarte de om. Nu cred că poate să refuze contractul ăla. Mi-a zis «Nu-i problemă, eu mă înțeleg cu tine! Dacă e, da, spun că am făcut echipa împreună cu Becali. Le spun eu, nu trebuie să mă mai întrebe ei după meciuri”, a povestit Gigi Becali, la „Digi Sport Special”.

Contractul pe care Becali i l-a propus lui Șumudică:

  • contract pe 3 ani;
  • salariu de 20.000 de euro pe lună;
  • poate crește la 25.000 de euro dacă se califică în grupele Conference League în toamnă;
  • 500.000 bonus pentru calificarea în grupele Champions League;
  • 200.000 bonus pentru calificarea în grupele Europa League;
  • 1 milion de euro clauză de reziliere.

FCSB intră în turul 2 în Conference League

FCSB va intra în Conference League, competiția nou-înființată de UEFA, în turul 2 preliminar. Conference League este o competiție care în faza grupelor va avea 32 de echipe, împărțite în 8 serii de câte 4 cluburi.

Echipele care vor câștiga grupa vor merge direct în optimile de finală, ocupantele locurilor 2 vor vor evolua împotriva locurilor 3 din Europa League, învingătoarele vor completa tabloul optimilor. Câștigătoarea Europa Conference League va fi în grupele Europa League în ediția următoare.

Mai multe despre Marius Șumudică la FCSB:

Fanii FCSB nu-l vor pe Șumudică! Protest la Giurgiu + condiția pentru a-l accepta pe noul antrenor

Marius Șumudică e pregătit pentru relația cu Becali: „Sună la pauză? Poate vede mai bine, dar nu sunt nici Mickey Mouse”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
superbanciu
superbanciu  •  20 Mai 2021, 11:06

Numai la bani ii e gandul fariseului asta! Satana lacoma!

bodystyle74
bodystyle74  •  20 Mai 2021, 10:18

***. Premii mult mai mari ,joci in CL si castigi 11,12 mil.Dar de unde vin banii astia?Anul trecut uefa avea doua competitii de sustinut si dadea premii mai mici. Anul asta a avut o revolta in CL, trebuie automat sa mareasca acolo premiile,de unde bani si pt CL? Le serveste suporterilor fcsb ce le place lor bani,bani,bani.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

magic4ever
magic4ever  •  20 Mai 2021, 10:02

Toni Petrea nu a vrut sa continue la Fcsb...asa se zice cand nu vrei sa vada lumea ca nu ai cuvant si il dai afara pentru ca vrei sa pui alt antrenor....Sumudica nu semneaza cu Fcsb si nu se califica nici in grupele Conference League la cat de slab joaca...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează