FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali, suspendat de Comisia de Disciplină! Amendă drastică + și clubul are de suferit

Articol de - Publicat joi, 09 iulie 2020 15:01 / Actualizat joi, 09 iulie 2020 15:24

Comisia de Disciplină și Etică a FRF a anunțat o sancțiune dură pentru Gigi Becali, patronul FCSB, și pentru echipa roș-albastră.

Gigi Becali a fost suspendat pentru 4 luni și a primit o amendă de 65.000 de lei (13.400 de euro). În plus, FCSB a fost și ea amendată cu 10.000 de lei (2.065 de euro). Decizia vine după ce FRF s-a autosesizat după declarațiile sexiste ale lui Becali.

Admite cererea formulată de reclamanta Federaţia Română de Fotbal, prin Secretar General împotriva pârâtului Becali George În temeiul art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Becali George cu măsura suspendării pentru 4 (patru) luni și penalitate sportivă de 65.000 lei În baza art. 54.1 din RD se sancționează pârâtul Fotbal Club FCSB SA cu penalitate sportivă de 10.000 lei” 
Comisia de Disciplină și Etică

Becali, pedepsit pentru sexism și discriminare

În motivarea deciziei Comisiei, se arată că Gigi Becali a încălcat articolul 54, punctul 1, din Regulametul Disciplinar, privind rasismul, xenofobia, discriminarea și denigrarea: 

Orice persoană care, în mod public, discriminează sau denigrează pe altcineva într-o manieră jignitoare pe motive de rasă, culoare, limbă, religie, sex, origine etnică sau care comite o altă faptă având acest caracter, va fi suspendată pentru 6 jocuri la toate nivelurile, în cazul jucătorilor, echipei tehnice şi antrenorilor şi 4 luni pentru oficiali. În plus, clubul căruia aparține făptuitorul va fi sancționat o penalitate sportivă de la 5.000 la 60.000 de lei, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. 

La atingerea pragului maxim clubul va fi sancținat gradual cu programarea jocurilor fără spectatori de la 1 la 4 etape cumulat cu o penalitate sportivă de 60.000 lei. Dacă acesta este un oficial asimilat, penalitatea va fi de la 10.000 la 80.000 de lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi în cazul în care o persoană are un comportament xenofob, ofensator sau care hărţuieşte o altă persoană pe astfel de motive 
Art 54.1 din RD 

PENTRU CE A FOST SUSPENDAT GIGI BECALI: 

Gigi Becali a afirmat că femeile nu ar trebui să joace fotbal și că FRF nu-l poate obliga să își facă echipă de fotbal feminin.

Lumea chiar și-a pierdut mințile! Femeile poartă pantaloni și bărbații fuste. Asta e moda la Londra! Bărbatul e făcut după chipul lui Dumnezeu, iar femeia e sclava bărbatului. Vreți să fie batjocorit bărbatul? Asta e intenția dracului! Femeia să aibă putere, iar bărbatul să fie schimonosit! Vrea să se strice familia! D-aia nu mai sunt familii, pentru că își pierd capul. Dacă Bodescu și Burleanu zic, fac echipă de fotbal feminin. Nu mă cert cu ei! Dar dacă le lovește mingea în sâni ce fac? Au sutien? Mai bine mă împușcați, dar nu vin la fotbal feminin. Mai bine îmi tai capul! Nu-mi schimb părerea. Nu-l schimb pe Hristos chiar dacă e să mor. Mai bine mor! otbalul nu e un sport de femei. Cum joacă în zilele în care au problemele? 
Gigi Becali, în ianuarie 2020

VIDEO. Match preview Craiova - FCSB: totul despre derby

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Gigi Becali a ieșit de la negocierile pentru Dennis Man: „Englezii au zis că nu face 15 milioane” » Cât oferă Norwich acum pentru vedeta FCSB

Gigi Becali, înaintea duelului de la Craiova: „Rotaru nu e prost. Să asculte sfatul meu”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (46)
141365743797979
Robin Green  •  09 Iulie 2020, 20:43
Postat de Robin Green pe 09 Iulie 2020, 20:42

Enstein a spus ca Universul si Prostia Umana sunt infinite....jiji e exemplul perfect...stelist adevarat!!!

Typo: Einstein...

141365743797979
Robin Green  •  09 Iulie 2020, 20:42

Enstein a spus ca Universul si Prostia Umana sunt infinite....jiji e exemplul perfect...stelist adevarat!!!

irldawe
irldawe  •  09 Iulie 2020, 19:49
Postat de Alice Popa pe 09 Iulie 2020, 17:59

Becali spune ca Dumnezeu l-a creat pe barbat dupa chipul si asemanarea lui. L-a vazut el pe Dumnezeu?!?!? Stie el ca Dumnezeu e barbat?!?!? A mai spus el ca nu se teme de "monavirus" pentru ca el nu se teme de ceva nevazut. Deci, nu se teme nici de Dumnezeu!!!

te-ai activat de pe toate conturile Lali ,iar esti turat ,sa nu-ti sara vreun piston de la magarus!:))

Vezi toate comentariile (46)
Comentează