FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Culisele deciziei lui Gigi Becali » De ce FCSB și-a schimbat planul

Paul Iacob // FOTO: Imago
Paul Iacob // FOTO: Imago

Articol de , , - Publicat sambata, 12 februarie 2022 09:05 / Actualizat sambata, 12 februarie 2022 12:55

Becali continuă să caute un fundaș central. Iftime, președintele de la Botoșani, cere 800.000 de euro în schimbul camerunezului Dawa, care tocmai a gafat în eșecul formației sale cu FCU Craiova 1948, 2-3. FCSB s-a interesat și de căpitanul Chindiei, Paul Iacob, al cărui contract va expira în vara aceasta.

Becali nu-l mai păcălește încă o dată pe Valeriu Iftime, după ce patronul de la FCSB s-a lăudat când l-a achiziționat pe Edjouma: „Aș fi plătit și 900.000 de euro ca să-l iau, dar în negocierea cu Iftime am spus o mie și una de minciuni, până când am scăzut prețul la 330.000 de euro”.

Gigi Becali revine la vechile practici! » Tactică reluată după ce FCSB s-a apropiat de CFR Cluj
FCSB
Gigi Becali revine la vechile practici! » Tactică reluată după ce FCSB s-a apropiat de CFR Cluj

Dawa gafează și se scumpește

Gigi și Valeriu mai trataseră și pentru Joyskim Dawa, un fundaș central în vârstă de 25 de ani. Șeful moldovenilor cere acum o sumă imensă în schimbul camerunezului, 800.000 de euro! Asta într-un moment în care Dawa tocmai și-a subminat echipa cu o gafă uluitoare în partida cu U Craiova 1948. Africanul a vrut să-i trimită mingea unui coechipier, dar a lovit-o slab și i-a pasat-o adversarului Bauza. 

Argentinianul a rămas singur cu portarul Pap și a înscris. De când a ajuns la Botoșani, Dawa s-a remarcat mai degrabă ca un apărător periculos în fazele fixe ofensive decât ca unul sigur în momentele în care trebuie să-și protejeze poarta. Becali nici nu ia în calcul să achite suma solicitată de Iftime în schimbul lui Dawa.

3 goluriare Dawa în cele 18 meciuri jucate în acest sezon

FCSB îl urmărește și pe căpitanul Chindiei

Roș-albaștrilor le-a mai apărut în atenție un fundaș central. Paul Iacob, de la Chindia, are o clauză de reziliere a contractului în valoare de 400.000 de euro, însă el va putea pleca gratuit în vară, după ce-i va expira înțelegerea cu dâmbovițenii. 

Iacob, promovat în prima ligă de Hagi la Viitorul, e deținut în coproprietate de Chindia și de școala de fotbal a lui Gică Popescu. Fost internațional de tineret, el are 25 de ani și era mai degrabă un mijlocaș defensiv în vremea în care evolua pentru formația lui Hagi. La Târgoviște a devenit fundaș central și a ajuns să fie și căpitanul echipe.

Lui Becali îi mai place un jucător de la Botoșani

Becali e fascinat de metoda cu care Croitoru reușește să găsească jucători necunoscuți și buni: „Are un talent al lui, e ceva primit de la Dumnezeu priceperea aceasta. Marius a fost și a rămas pe lista mea cu posibili antrenori ai FCSB-ului în viitor”.

Încrederea în priceperea lui Croitoru îl atrage pe Gigi să tot oferteze fotbaliști din Moldova. El este interesat și de Enriko Papa, un mijlocaș central în vârstă de 28 de ani. Albanezul se află la al patrulea sezon la Botoșani și de doi ani și jumătate e un om de bază în formația lui Croitoru, unde a mai purtat și banderola de căpitan. 

FCSB ia 2 jucători dați afară de Hagi?

Malcom Edjouma, mijlocașul deja achiziționat de FCSB, urmează să ajungă la București după etapa următoare, ultima în care va mai îmbrăca tricoul moldovenilor. Paul Iacob, fundașul care-i mai place lui Becali, și mijlocașul francez venit de la Botoșani au ceva în comun: Hagi a renunțat la amândoi.

Pe Malcom, Gică l-a adus din Franța și l-a dat afară după numai șase luni, timp în care îl folosise ca titular într-un singur meci. Iacob a evoluat în 34 de partide din campionat pentru Viitorul înainte să fie trimis la Chindia în contul achiziționării portarului Aioani. Paul mai jucase sub formă de împrumut pentru câteva formații: Gaz Metan, FC Brașov, ASA Târgu Mureș, Dunărea Călărași. 

MM Stoica a anticipat eșecul

Când Becali a admis că-l dorește pe Dawa, Mihai Stoica a estimat că șansele de realizare a transferului erau minuscule: „Au existat discuții între cei doi patroni, dar șansele ca mutarea să mai fie făcută sunt 0,5 la sută, fiindcă există un impediment, prețul”.

Gigi a povestit la DigiSport că MM nu e de acord cu achiziționarea camerunezului: „Eu l-aș lua și pe Dawa, chiar dacă prețul e mai mare de 330.000 de euro, cât am plătit pentru Edjouma, doar că nu sunt de acord colaboratorii mei din club. Când e vorba să dau bani mai țin cont și de ceea ce spun colaboratorii. Dacă e vorba să iau bani, adică să vând jucători, nu mai țin cont de nimeni”.

VIDEO Totul despre FCSB – Chindia

Citește și: 

Mihai Stoica e cu gândul la marele transfer: „Tănase a costat două milioane de euro, el vine gratis. De ce să nu aibă salariu mai mare?”

Ce problemă consideră Rotariu că are Florinel Coman: „El nu acceptă asta. Mi-e teamă să nu intre într-un con de umbră”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
wearethechampions
wearethechampions  •  12 Februarie 2022, 13:39

La cum joaca botseniu cu echipa oierului de vreo 10 ani incoace, eu cred ca preacuviosul. iftimie e paravan si ciobanul actionar majoritar.

vasileroaita
vasileroaita  •  12 Februarie 2022, 13:25
Postat de sile007 pe 12 Februarie 2022, 11:39

Pai si cfr practica acelasi scenariu...sau suferi tu de scenarita.

Suferi de scenarita?! Da un exemplu cu CFR! Cu FCSB sunt foarte multe! Becali cumpara jucatori (vorba vine!) si ii trimite inapoi gratis. Banii fiind de fapt ***!! Asa a platit si celor de la Iasi pentru acel albanez, dar iesenii au mai cerut 200.000; Becali nu a vrut SA MAI DEA bani si... a pierdut titlul!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sile007
sile007  •  12 Februarie 2022, 11:39
Postat de ion_pila pe 12 Februarie 2022, 11:26

Iftimie si Becali se joaca de-a vanzarea si cumpararea de jucatori. Becali cumpara de la Botosani si renunta repede la jucator. Mai intotdeauna, jucatorul ajunge inapoi la Botosani pe de-a moaca. Asa se va intampla si cu Edjouma. Fitele aste intre Iftimie si Becali ascund de fapt niste bani pe care Gigi ii da la Botosani pentru ca acestia sa-i faca jocul in campionat si mai ales in play-off.

Pai si cfr practica acelasi scenariu...sau suferi tu de scenarita.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează