FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - HERMANNSTADT 2-2

VIDEO Dawa, ce comeback! Eurogolul camerunezului, la 13 minute după eroarea de la reușita oaspeților

FCSB - Hermannstadt | Sibienii au deschis scorul pe Arena Națională în minutul 21, după o gafă mare comisă de stoperul Joyskim Dawa (26 de ani). 14 minute mai târziu, fundașul camerunez s-a revanșat cu o superexecuție!
FCSB - Hermannstadt | Sibienii au deschis scorul pe Arena Națională în minutul 21, după o gafă mare comisă de stoperul Joyskim Dawa (26 de ani). 14 minute mai târziu, fundașul camerunez s-a revanșat cu o superexecuție!

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 august 2022 22:00 / Actualizat duminica, 28 august 2022 23:26

FCSB - Hermannstadt 2-2 | Sibienii au deschis scorul pe Arena Națională în minutul 21, după o gafă comisă de stoperul Joyskim Dawa (26 de ani). 13 minute mai târziu, fundașul camerunez s-a revanșat cu o superexecuție! VIDEO cu golul, mai jos.

Ce s-a întâmplat în minutul 21? Dawa a câștigat un duel aerian după degajarea portarului Muțiu, a avansat, însă a ratat primul contact cu balonul la nivelul gazonului.

Dawa, ce comeback! Eurogolul camerunezului, la 13 minute după eroarea de la reușita oaspeților

Inițial, fundașul roș-albaștrilor a reușit s-o „dreagă”, depășind un sibian, dar a continuat să conducă defectuos mingea.

Dawa, ce comeback! Eurogolul camerunezului, la 13 minute după eroarea de la reușita oaspeților

Astfel, a fost deposedat în cele din urmă de Mihai Butean, în ciuda încercării lui eșuate de a interveni prin alunecare într-o zonă avansată, aproape de centrul terenului, în care nu ar fi trebuit să ajungă în mod normal un fundaș central.

Dawa, ce comeback! Eurogolul camerunezului, la 13 minute după eroarea de la reușita oaspeților

Butean avea să închidă faza cu un șut imparabil la colțul lung trimis din marginea careului mic. 

VIDEO. Dawa s-a revanșat până la pauză cu un supergol

Dawa a fost protagonistul și celui de-al doilea gol de pe Arena Națională. În minutul 34, în urma unui corner, Dawa a preluat pe coapsa dreaptă în afara careului și l-a bătut pe Muțiu cu un șut fabulos din întoarcere!

Dawa a pasat decisiv și la golul de 2-2 reușit de Edjouma în prelungiri.

Nicolae Dică, despre Dawa, favoritul lui Becali: „Trebuie să mai lucrăm cu el”

La începutul lunii august, după 1-0 cu Dunajska Streda în Conference League, Nicolae Dică vorbea despre carențele lui Dawa: „El e un jucător agresiv în general, cu talie, care are forță și are momente de joc când atacă decisiv. Trebuie să lucrăm la acest capitol, am avut emoții că va fi eliminat la un moment dat. Le-am transmis jucătorilor să-i spună să stea calm, să nu mai atace decisiv, să nu mai facă fault”.

În schimb, Dawa este unul dintre preferații patronului Gigi Becali, cel care a insistat pentru transferul lui de la FC Botoșani realizat în această vară: „Presa îl critică pe Dawa, dar eu văd în el un fundaș mare! N-ai cum să treci de el, e jucătorul principal al echipei”.

Clasamentul actualizat din SuperLigă

Vezi mai multe știri din Liga 1:

Gică Hagi, entuziast, după victoria cu CFR » MVP-ul de la Cluj i-a adus aminte de Ianis: „Fix ca el!”

A refuzat să joace înainte de FCSB - Hermannstadt! » Primul nume important care părăsește echipa

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
Mondo
Mondo  •  29 August 2022, 06:27

Cred ca un sondaj de opinie ar da un raspuns la intrebarea: este Dica antrenor sau doar surogat? Pentru cei mai in virsta: nechezol

paolo11
paolo11  •  29 August 2022, 06:00

Cand se apara, la fiecare contact îmi este frica sa nu ia cartonaș. În atac, are un ciudat de bun simt al porții.

Mondo
Mondo  •  29 August 2022, 00:39

L-au cam lungit in prima repriza pe Dawa favoritul Becaliotului. In a doua repriza l-au luat la alergat de vedea Dawa Brazzaville mai aproape decit poarta lui Tirnoveanu. Mai mult Tirnoveanu este portar cu noroc ca altfel lua vreo 4 sau 5 boabe astazi

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close