FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - HERMANNSTADT 2-2

FOTO+VIDEO FCSB - Hermannstadt 2-2 » S-au împiedicat cu greviștii. Roș-albaștrii au fost conduși de două ori de sibienii neplătiți și au salvat un punct în prelungiri

FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan +24   FOTO
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat duminica, 28 august 2022 23:24 / Actualizat luni, 29 august 2022 19:21

FCSB s-a împiedicat din nou în campionat, a remizat acasă cu Hermannstadt, 2-2, o nou-promovată ce joacă „pe burta goală”, un club măcinat de mari probleme financiare.

FCSB a fost nevoită să se trezească repede după euforia de la Stavanger. S-a întors pe Arena Națională, a încropit o echipă inedită și a dat drumul la treabă. Una dificilă, dacă privim clasamentul. Calcule simplificate de problemele financiare de la Hermannstadt. 

Cu 6 jucători noi, fără căpitanul Florinel Coman în lot, FCSB se chinuie să țină pasul și în campionat, scăpată acum de presiunea întâiului obiectiv trasat de patron, grupele Conference League. 

6 titulari odihniți la FCSB

Totuși, cele 90 de minute intense din Norvegia lasă urme în echipă.

Au trecut pe bancă Tavi Popescu, Miculescu, plus MVP-urile Cordea, Edjouma sau Radunovici, a ieșit din lot, probabil pentru odihnă și refacere Florinel Coman, dar și-au făcut loc Musi, Dulca, Oaidă și Rață. Altfel, rezerve obișnuite. Misiunea pentru elevii lui Dică rămâne intactă. 3 puncte, altfel pierde din nou mult teren, din nou trece la munca "de salahor", în încercarea de a recupera pe parcurs. "Epic fail" în ultimii ani. 

Cu lecția învățată

FCSB a început în control meciul și după nici 10 minute a bifat două ocazii. Muțiu, revenit în poarta sibienilor după 5 luni, de la un autogol contra Chiajnei, s-a întins și a respins de la a doua bară.

Fostul dinamovist a prins în premieră echipa și pentru că Iliev a "abdicat" fix înaintea jocului. Neînvinsă până acum în Superligă, ce surpriză date fiind posibilitățile financiare și lotul pe care Măldărășanu îl are, Hermannstadt n-a venit să înțepenească în propria jumătate. Din contră, curajoasă, cu ideea bine trasată, să joace, să caute să iasă cu pase la firul ierbii. Ce-i drept, nu cu foarte mult succes. 

FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
+20 FOTO

Dawa strică, Dawa repară

Până să-și găsească atacant, probabil că patronul echipei trebuie să se uite mai mult și spre "preferatul" din defensivă, un stoper haotic, cu gafe dintre cele mai haioase meci de meci. Dar care pare mai util în ofensivă, unde reușește să se facă remarcat în ultima vreme. Și cu ce gol! Reluare de pe 16 metri, din întoarcere, candidat sigur la golul etapei. 

E doar 1-1 la pauză și Dică repară la pauză ce s-a stricat o repriză. Din nou!

N-a mai funcționat nimic

Patru dintr-un foc! Evident, pe teren apar numele grele din lot, Tavi Popescu, Edjouma, Cordea și Miculescu. Iar echipa se apropie de cea standard. Teoretic altă față pentru FCSB. Ceva mai coafată. Practic, impactul n-a venit.

Totul a fost pe dos pentru Dică și ai săi, într-o seară în care au șters pe jos cu tot ce-au realizat în Europa. Iar la jumătatea părții secunde, defensiva a cedat din nou. Petrescu a centrat la prima bară din corner, de unde Paraschiv a înscris. Aparent, în ciuda taliei, haosul de la fazele fixe persistă în careul roș-albaștrilor. Și nu doar acolo sunt probleme.

Din nou Malcom

FCSB continuă să trăiască din execuții, fără un atacant de clasă. Un joc neterminat, muncă irosită. Noroc pe final cu insistența lui Edjouma, poate cel mai în formă jucător al FCSB-ului, care a preluat de lângă Butean și a înscris în prelungiri. Rămâne totuși o lecție dură primită de la sibieni, o echipă cu jucători și antrenor neplătiți, ce joacă din orgoliu și care a urcat pe podium. E neînvinsă în acest sezon și merită aplaudată și poate, cândva recompensată de cei ce o conduc.

FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
+20 FOTO
Dawa, ce comeback! Eurogolul camerunezului, la 13 minute după eroarea de la reușita oaspeților
FCSB - Hermannstadt 2-2
Dawa, ce comeback! Eurogolul camerunezului, la 13 minute după eroarea de la reușita oaspeților

FINAL. FCSB - Hermannstadt 2-2

VIDEO Superexecuția reușită de Dawa împotriva lui Hermannstadt

FCSB - Hermannstadt, echipe de start:

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Tamm, Boboc - Dulca, Oaidă - Rața, Olaru, Musi - B. Rusu
Rezerve: A. Vlad, Haruț, I. Stoica, Oct. Popescu, Miculescu, Edjouma, Radunovic, Radaslavescu, Cordea
Antrenor: Nicolae Dică

Hermannstadt: Muțiu - Butean, Antoche, I. Stoica, Opruț - S. Mino, Biceanu - P. Petrescu, Baba Alhassan, Oroian - G. Paraschiv
Rezerve: Uțiu, Bejan, Medina Etienne, Răuță, Balaure, Năstăsie, C. Popescu, Hora, Buhăcianu
Antrenor: Marius Măldărășanu

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitru: Horațiu Feșnic / A1: Valentin Avram / A2:  Alexandru Cerei / Arbitru VAR: Rareș Vidican / Arbitru AVAR: Adrian Popescu

FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
FCSB - Hermannstadt / foto: Raed Krishan
+20 FOTO

Bogdan Rusu s-a accidentat

Bogdan Rusu s-a accidentat în finalul primei reprize, astfel că a trebuit să fie schimbat la pauză. 

Vârful FCSB-ului a fost călcat pe laba piciorului de Raul Opruț și n-a mai putut pune piciorul în pământ, fiind suspect de-o fisură de metatarsian. „Centralul” Horațiu Feșnic nu l-a sancționat pe Opruț cu „galben”, iar fundașul stânga al sibienilor și-a permis un alt fault dur, asupra lui Pantea, în debutul părții secunde. Abia atunci, Feșnic a scos cartonașul din buzunar.

VIDEO Atmosfera creată de Peluza Nord, filmată de trimișii Gazetei pe cel mai mare stadion al țării 

Protest pe gazon imediat după fluierul de start al lui Horațiu Feșnic

Meciul a început cu un protest al sibienilor, cu care s-au solidarizat și fotbaliștii lui Nicolae Dică. Timp de 25 de secunde, jucătorii celor de la FCSB au plimbat mingea în propria jumătate, în timp ce adversarii lor au stat nemișcați în jumătatea lor de teren. Ulterior, jucătorii lui Hermannstadt i-au aplaudat la scenă deschisă pe omologii din tabăra roș-albaștrilor.

Fotbaliștii lui Hermannstadt sunt neplătiți de luni de zile, iar numele grele din echipă sunt decise să plece din club. Prima plecare s-a produs deja: goalkeeper-ul Plamen Iliev și-a încheiat socotelile cu grupaea antrenată de Marius Măldărășanu.

Nicolae Dică explică de ce a schimbat jumătate de echipă cu Hermannstadt
FCSB - HERMANNSTADT
Nicolae Dică explică de ce a schimbat jumătate de echipă cu Hermannstadt

Schimbări masive în primul „11” folosit de Nicolae Dică

Multiple surprize pregătite de Nicolae Dică pentru confruntarea de azi: în garnitura de start a FCSB-ului apar nu mai puțin de 6 nume noi comparativ cu formula standard a roș-albaștrilor. Nume grele precum Tavi Popescu, Miculescu, Edjouma sau Radunovic sunt pe bancă, în timp ce Florinel Coman nu e nici în lot.

Dulca și Oaidă, doi dintre remarcații partidei cu Viking, apar în formula de start, în care se mai regăsește o altă surpriză, puștiul de 18 ani Alexandru Musi.

Antrenorul lui Viking face acuzații șocante: „Cei de la FCSB au venit cu pungile de cadouri pentru arbitri, facem observație la UEFA”
VIKING - FCSB 1-3
Antrenorul lui Viking face acuzații șocante: „Cei de la FCSB au venit cu pungile de cadouri pentru arbitri, facem observație la UEFA”

Cum comentează Nicolae Dică acuzațiile norvegienilor privind „cadourile” pentru arbitri: „Să fim serioși”

Ce au declarat Măldărășanu și Răuță

FOTO Gafă majoră a portarului care se cerea la națională » Cum a luat gol Niczuly în meciul cu Rapid

Condiția pusă de directorul CNI la stadionul pe care joacă FCSB: „Nu poți să «omori» Arena Națională!”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (141)
AmuzantulTrollescu
AmuzantulTrollescu  •  30 August 2022, 23:26
Postat de vandnamol pe 28 August 2022, 23:26

Michael, nu te ingrijora ca nu e graba. O sa ajunga fcsb inapoi in champions league inainte sa-ti creasca tie inapoi nasul.

Era vorba despre UEFA Conference League, nenicule, ca de la Champions ne-am luat gandul demult. De aia am si pus parantezele alea. Dar ce sa stii matale :)))

heronzeus
heronzeus  •  29 August 2022, 18:32
Postat de ce_o_mai_face_karagandy pe 28 August 2022, 23:49

randoom spune tu locul 13 este bun acum ???

tibi iq 33,suntem la doar 2 puncte de kfr si avem un meci mai putin decat restu. dar vitanul tau barzesti este pe locul 18 din 20 in liga a 2-a. ha ah ha

guimaraes1.0
guimaraes1.0  •  29 August 2022, 15:52
Postat de c23655 pe 29 August 2022, 15:01

Ai uitat de `cine spune ala este ca magarul din poveste`. Saptamana viitoare incepi gradinita, profita de timpul liber ramas :) :) :).

Cand mai apari ca sa comentezi pe aici nu mai intra murdar la gura.nici macar de servetele nu ai bani gigistule?da o fuga la stapanire la palat sa-ti primesti recompensa pt.ce prostii postezi pe aici.:-)

Vezi toate comentariile (141)
Comentează