FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Poenaru și Prepeliță, puși față în față » Cine are un avantaj decisiv în viziunea despre fotbal a lui Gigi Becali

Ilie Poenaru (45 de ani) și Andrei Prepeliță (36) sunt cele două nume pe care Gigi Becali le-a pronunțat după demisia lui Niciolae Dică, iar GSP a făcut o paralelă între cei doi antrenori pe baza a 5 parametri.
Ilie Poenaru (45 de ani) și Andrei Prepeliță (36) sunt cele două nume pe care Gigi Becali le-a pronunțat după demisia lui Niciolae Dică, iar GSP a făcut o paralelă între cei doi antrenori pe baza a 5 parametri.

Articol de - Publicat marti, 01 noiembrie 2022 15:45 / Actualizat marti, 01 noiembrie 2022 16:01

Ilie Poenaru (45 de ani) și Andrei Prepeliță (36) sunt cele două nume pe care Gigi Becali le-a pronunțat după demisia lui Niciolae Dică, iar GSP a făcut o paralelă între cei doi antrenori pe baza a 5 parametri.

Dică lasă echipa eliminată din Europa și, cel mai important, în afara play-off-ului, cu un joc dezolant, care nu le dă mari speranțe fanilor.

Gigi Becali a anunțat cine e pe lista înlocuitorilor lui Dică: „El sau Poenaru. Exclus antrenor străin!”
FCSB
Gigi Becali a anunțat cine e pe lista înlocuitorilor lui Dică: „El sau Poenaru. Exclus antrenor străin!”

Până la pauza provocată de Campionatul Mondial, FCSB mai are 4 meciuri de disputat, între care două cruciale, în SuperLiga, unde nu prea își mai permite să piardă puncte, cu Rapid și FCU Craiova. Va urma o confruntare în Conference League cu West Ham, la care Pintilii are șanse mari să țină loc de „principal”, plus un duel cu Oțelul Galați în Cupa României.

În acest moment, Poenaru și Prepeliță par în pole-position să ajungă la FCSB. Din primele reacții, ambii au lăsat să se înțeleagă că nu exclud o mutare în Capitală.

POENARU VS. PREPELIȚĂ » CINE E MAI BUN PENTRU FCSB?

1. Ce au făcut în acest sezon » Eșecuri pentru amândoi

Nici Poenaru, nici Prepeliță nu vin după experiențe reușite. Primul și-a dat demisia de la UTA, despărțirea lui de arădeni fiind anunțată chiar astăzi, în timp ce Prepeliță a fost demis de la FC Argeș în urmă cu o săptămână.

  • Poenaru avea obiectiv locurile 1-8. UTA e penultima în Liga 1!
  • Prepeliță trebuia să prindă TOP 6 și a lăsat echipa pe 11.

2. Experiență și reușite » Se mândresc cu câte un play-off

Poenaru are 122 de meciuri pe prima scenă, cele mai multe la Clinceni, pe care a promovat-o în 2019 în Liga 1 și a dus-o în play-off în sezonul 2020/21. S-a despărțit de ilfoveni din cauza problemelor financiare și ajungea în septembrie 2021 la Gaz Metan, pe care a „abandonat-o” 6 luni mai târziu tot ca urmare a colapsului financiar.

Dincolo, Prepeliță a condus o singură formație, FC Argeș, pe care a preluat-o în decembrie 2020, când a renunțat la cariera de jucător. A rezistat la piteșteni aproape doi ani, adică 79 de partide în Liga 1. A luat echipa de pe ultimul loc, a salvat-o de la retrogradare în primul an, urmând ca stagiunea viitoare să meargă cu Argeș în play-off, premieră pentru gruparea din Trivale.

POENARUPARAMETRU ÎN L1PREPELIȚĂ
122Meciuri79
33Victorii31
37Remize15
52Eșecuri33
37%Procentaj puncte câștigate45%

3. Niciunul nu există în Europa!

Dacă Becali va alege unul dintre ei, atunci FCSB va avea un antrenor fără experiență în cupele europene: Poenaru și Prepeliță n-au antrenat nici măcar un meci în Europa! Este un aspect important, pentru că obiectivul roș-albaștrilor an de an este accederea în grupele unei competiții europene, realizare de care depinde viitorul clubului din punct de vedere financiar.

0 trofeee cifra care stă atât în spatele lui Poenaru ca antrenor, cât și în dreptul lui Prepeliță

4. Stilul de joc » Avantaj Poenaru în ochii lui Becali

O comparație între cifrele pe care le-au produs echipele celor doi antrenori în actuala stagiune de SuperLigă arată, în general, un echilbru în ceea ce privește nivelul de joc. 

În primul rând, după indexul InStat (cel care rezumă media tuturor reușitelor și nereușitelor unei formații în timpul meciului), aproape că nu există diferență între UTA (201) și FC Argeș (199). 

  • În ofensivă, tot UTA stă sensibil mai bine în raport cu Argeș, 14-12 e bilanțul golurilor marcate, chiar dacă piteștenii și-au creat în medie cu o ocazie în plus pe meci, 4-3. 
  • Defensiva arădenilor a fost perforată de 21 de ori, în vreme ce Argeș a încasat 20 de goluri cu Prepeliță pe bancă în acest sezon. 

UTA și Argeș au jucat de cele mai multe ori în sistemul 4-3-3, același pe care îl preferă și Becali și cu care e obișnuită FCSB, astfel că există compatibilitate din acest punct de vedere. 

Ei bine, deși au utilizat deseori aceeași formulă, Poenaru a avut o posesie cu 7 procente mai mare decât a lui Prepeliță: 50%-43%. Acesta poate fi un criteriu esențial, principalul reproș al lui Becali la adresa lui Dică fiind timpul în care roș-albaștrii aveau în control balonul!

1-1e raportul meciurilor directe dintre Poenaru și Prepeliță, adică o victorie pentru fiecare; o partidă s-a încheiat la egalitate

5. Cariera de jucător » Prepeliță e superior

Poenaru a evoluat cea mai mare parte a carierei la nivelul Diviziei B, la echipe precum Metalul Plopeni, Gloria Buzău, Fulgerul Bragadiru, FC Argeș. În Liga 1 a bifat peste 100 de meciuri, în tricoul lui Poli Timișoara și FC Argeș și n-a jucat niciodată în echipa națională. N-are niciun trofeu în palmares nici ca jucător.

În schimb, Prepeliță este un nume ca fotbalist tocmai pentru istoria recentă a FCSB-ului, cu care a câștigat de 3 ori la rând campionatul în intervalul 2012-2015. A mai evoluat la Universitatea Craiova și Chiajna în România, iar în străinătate la Ludogoreț și Rostov. Are 14 selecții sub „tricolor”.

N-au licență Pro

Și Poenaru, și Prepeliță vor avea nevoie de un antrenor cu licență Pro, întrucât ei n-au ajuns la acest nivel cu diplomele de tehnicieni. Până acum, Poenaru a fost urmat peste tot de Marin Dună, în timp ce Prepeliță a beneficiat de licențele lui Ianovschi și Schumacher.

Cine ar fi mai potrivit pentru FCSB?

Ilie Poenaru
Andrei Prepeliță

Nu mă mai grăbesc. Poate peste 3, 4, 5 zile. Poenaru? Da, am vorbit în trecut. Vom vedea, nu vreau să spun. E posibil Poenaru, posibil Prepeliță, vedem cu cine ne înțelegem
Gigi Becali, patron FCSB

Voi analiza foarte atent. Trebuie să fiu foarte atent, am deja o echipă, dacă nu aleg ce trebuie risc să stau mult timp acasă
Ilie Poenaru

Sunt acasă la Pitești. Evident că îmi doresc să mă apuc din nou de treabă, dar nu am primit nicio ofertă concretă, iar de la FCSB nu m-a căutat absolut nimeni. Nu m-a căutat Becali, dar asta nu înseamnă că nu aș fi dispus la discuții cu cineva de acolo. Telefonul meu este deschis
Andrei Prepeliță

VIDEO » Becali a stabilit criteriile pentru noul antrenor FCSB: „Va fi un român”

Mai multe știri despre FCSB:

Șumudică a intrat în direct imediat după ce FCSB a rămas fără antrenor: „E greu să lucrezi cu mine. Eu decid, eu vreau să mor pe mâna mea”
FCSB
Șumudică a intrat în direct imediat după ce FCSB a rămas fără antrenor: „E greu să lucrezi cu mine. Eu decid, eu vreau să mor pe mâna mea”
Agitație la palat după demisia lui Dică » Un personaj-cheie și-a făcut apariția, urmat de Gigi Becali
FCSB
Agitație la palat după demisia lui Dică » Un personaj-cheie și-a făcut apariția, urmat de Gigi Becali

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (32)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  02 Noiembrie 2022, 09:41

Toata lumea vorbeste despre faptul ca Prepelira a luat Argesul , in primul sezon de liga 1 dupa multi ani, de pe loc de retrogradare si a salvat-o, urmaand ca anul viitor sa o duca in playoff. Cred ca ati uitat ca a facut nai mult decat atat. In primul sezon nu nunai ca a salvat-o de la retrogradare, dar a fost si foarte aproape, la 2 sau 3 puncte daca nu ma insel, de a o duce inca de pe atunci in playoff! Cred ca Argesul a facut o mare greseala renuntand la acest antrenor tanar, cu rezultate deja!

catalin.mocanu
catalin.mocanu  •  02 Noiembrie 2022, 01:13
Postat de dobrin pe 01 Noiembrie 2022, 17:19

Poenaru e alegerea logica. A dus Clinceniul in colaps, apoi pe Gaz Metan, apoi pe UTA la retrogradare. FCSB ar fi ideala pentru urmatorul pas in cariera lui.

Poenaru are avantajul ca e neînvins in cupele europene.

johny2003
johny2003  •  01 Noiembrie 2022, 19:38

No one beats cici! De departe cel mai in voga! el comanda, el executa...dupa modelul Farul!

Vezi toate comentariile (32)
Comentează