FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV A respectat FCSB carantina fotbaliștilor pozitivi? Ce s-ar fi întâmplat la baza din Berceni

Fotografie de la precedentul focar de Covid de la FCSB, cu Darius Olaru în prim plan
Fotografie de la precedentul focar de Covid de la FCSB, cu Darius Olaru în prim plan

Articol de - Publicat luni, 25 octombrie 2021 07:05 / Actualizat luni, 25 octombrie 2021 08:40

FCSB a decis să-i păstreze în baza de pregătire pe jucătorii testați pozitiv cu Covid-19, nu însă și pe cei din staff-ul tehnic, în frunte cu Edi Iordănescu, alimentând suspiciunile că a luat această hotărâre pentru ca respectivii să se poată antrena, măcar și individual, astfel încât să nu piardă total acumulările fizice în cele 14 zile.

FCSB începe din prima zi a acestei săptămâni să-și scoată din carantină unii dintre jucătorii testați pozitiv cu Covid-19. Primii sunt portarul Straton și fundașul stânga Sorin Șerban. 

A respectat FCSB carantina fotbaliștilor pozitivi?

De fapt, ieșirea din izolare înseamnă, în mod oficial, că ei pot părăsi camera de cantonament a bazei din Berceni. 

Fiindcă FCSB a luat o decizie surprinzătoare. I-a oprit pe jucătorii săi confirmați pozitiv în baza de la marginea Bucureștiului. Motivul oficial este că în acest mod ei pot suporta mai confortabil cele 14 zile de izolare.

„Stăm câte unul în cameră. Avem catering, ni se aduce mâncarea la ușă și ni se lasă acolo. S-a respectat protocolul sută la sută", spune unul dintre fotbaliștii FCSB. 

Totuși, hotărârea vicecampioanei de a-i păstra pe jucători în cantonament ridică multe semne de întrebare privind modul în care s-a respectat în privința lor carantina și izolarea totală.

Baza din Berceni e una cu circuit închis. Nu se poate intra fără aprobarea clubului patronat de Gigi Becali, iar facilitățile de care dispune, la cele mai înalte standarde, i-ar fi putut permite FCSB-ului să le pună la dispoziție celor pozitivi condiții să se pregătească, într-un cadru separat, individual, tocmai pentru e evita să nu facă nimic timp de 14 zile și în acest mod să piardă enorm din acumulările fizice.

Ce spune un avocat consultat despre FCSB: „Acasă puteau să se antreneze, nu?"

„Dacă un fotbalist s-ar izola în propria casă, care are o curte mare, sală de forță etc, n-ar avea voie să iasă din casă, să alerge, să lucreze în sala lui? Ar avea voie și ar putea să o facă", explică un avocat motivul pentru care FCSB, dacă ar fi apelat la o astfel de metodă de a-și pregăti cât de cât jucătorii pozitivi, n-ar trebui să fie expusă.

„Problema e că atunci când ești acasă, ești singur, într-o bază sunt mai multe persoane și conform legii n-ai voie să ai niciun fel de interacțiune atunci când ești pozitiv cu acest virus sau cineva care e pozitiv nu poate intra într-o sală de forță, unde, ulterior, au acces și alte persoane" e părerea aceluiași avocat, specializat chiar și pe spețe sportive.

FCSB a luat o decizie diferită raportat la cei din staff-ul tehnic. Edi Iordănescu, antrenorul principal, s-a izolat acasă, după ce a aflat că e infectat. 

Teoretic, munca de coordonare și pregătire a antrenamentelor poate fi realizată și de la distanță, pe când un fotbalist care locuiește într-un apartament la bloc n-ar fi avut nicio posibilitate să nu piardă din pregătirea fizică.  

Am citit că se cere să se ia măsuri fiindcă avem multe cazuri de Covid. Ce măsuri să se ia împotriva noastră? Oricine vine trebuie să vadă în ce condiţii se lucrează la noi. Avem o bază ca «afară», fiecare jucător în camera lui. Cu măşti toată lumea. Ne-am luat absolut toate măsurile, am stat în hotel în single-uri, am stat în cantonament în single-uri
- Mihai Stoica, manager general FCSB

Dan Petrescu, iritat după reprogramarea meciului Farul - FCSB: „Incredibil! Cer și eu amânarea”
CFR Cluj
Dan Petrescu, iritat după reprogramarea meciului Farul - FCSB: „Incredibil! Cer și eu amânarea”

1. FCSB a încălcat legea în primăvara lui 2020

După startul pandemiei în România, martie anul trecut, România a intrat într-o carantină generală. Liga 1 s-a oprit, dar începând din luna aprilie s-a permis formațiilor să se antreneze, însă nu în grupuri mai mari de 4. 

La unul dintre antrenamentele roș-albaștrilor, ProSport a suprins o ipostază în care tehnicianul de la acea vreme, Bogdan Vintilă, era alături de un grup mai mare de 15 jucători. Apariția imaginilor în spațiul public a determinat inclusiv Poliția să deschidă o anchetă, iar Vintilă a fost chemat pentru a da declarații. 

„I-a arătat filmul Miliţiei, videoul de la antrenament, în care se pregăteau câte 4, iar cei de la secție au zis da, domn'e, e distanţare socială, s-a respectat, la revedere! Fiți sănătoși! Vezi inteligenţa? Ţi-am zis eu că miliţianul are inteligenţă, că are şcoală! I-a lăsat filmele acolo să le studieze şi la revedere, să fie sănătos" a fost declarația lui Gigi Becali de la vremea respectivă. 

Noi probleme cu legea pentru Gigi Becali? Tribunalul București spune că patronul de la FCSB ar fi trebuit să fie trimis în judecată pentru spălare de bani!
JUSTIȚIE
Noi probleme cu legea pentru Gigi Becali? Tribunalul București spune că patronul de la FCSB ar fi trebuit să fie trimis în judecată pentru spălare de bani!

2. Pregătire fizică fantastică la Derby-ul cu Dinamo, după două săptămâni de „izolare"

Fix situația în care se regăsește acum FCSB a mai fost traversată de clubul lui Becali și la final de septembrie, început de octombrie 2020. 

Atunci s-a declanșat un focar de Covid-19 și aproape toți jucătorii din lot au fost infectați. Extrem de ciudat a fost modul în care FCSB a arătat la Derby-ul cu Dinamo, disputat pe 3 octombrie, în care a folosit ca titulari nu mai puțin de 4 jucători care ieșiseră negativi cu doar 1-2 zile înainte de meci. 

Și care, teoretic, ar fi trebuit ca până la acel moment să fi stat exclusiv în izolare. Nu doar că cei 4, Crețu, Cristea, Man și Moruțan, au fost în formula de start, dar au arătat o formă fizică bună și chiar foarte bună: primii doi au fost integraliști, Man a bifat 83 de minute, iar Moruțan 76 de minute. 

3. Cum a evitat FCSB carantina în ianuarie 2021

La debutul acestui an, FCSB a decis să plece într-un stagiu de pregătire în Turcia. La vremea respectivă însă, această țară a intrat pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic ridicat și toate persoanele care se întorceau de acolo erau obligate să intre într-o carantină de 14 zile. 

Legea prevedea excepții, însă la niciuna dintre acestea, o echipă de fotbal nu putea să se încadreze decât dacă se întorcea de la o competiție, ceea ce nu era cazul. 

FCSB a prezentat documente, la sosirea în țară, prin care a susținut că a participat la un turneu, denumit Corendon Cup, de fapt, un amical cu o formație locală. DSP a susținut că FCSB se încadrează la punctele care exceptează decizia de carantinare a echipei.

Reghecampf: „Cine stă 14 zile va avea probleme mari"

Antrenorul Universității Craiova a vorbit, indirect, despre care va fi cea mai mare problemă cu care se va confrunta FCSB în perioada următoare. 

„La noi la echipă suntem vaccinați aproape toți. Am făcut-o pentru sănătatea noastră, dar și pentru a ne putea desfășura activitatea. Este foarte complicat pentru o echipă care are jucători pozitivi. Va avea de suferit și după ce ei vor reveni fiindcă nu e simplu deloc să stai 14 zile, după care să joci la nivelul de dinainte. Probabil că ai nevoie de încă pe atâta, ca perioadă, pentru ca fotbaliștii să fie din nou la sută la sută"
- Laurențiu Reghecampf

A cerut și testarea vaccinaților

FCSB a făcut, în urmă cu aproape 3 săptămâni, o solicitare către LPF prin care cerea să fie schimbat protocolul de desfășurare a meciurilor din Liga 1 și să fie obligatoriu testați și cei vaccinați, care acum sunt exceptați de la această procedură. 

După ce Liga a cerut un răspuns tuturor cluburilor, a înaintat propunerea către FRF, care însă nu a dat curs. Se va continua pe aceleași coordonate: jucătorii vaccinați sau care au făcut boala în ultimele 6 luni nu au nevoie de test, ceilalți se vor testa la fiecare 14 zile (PCR) sau 7 zile (test rapid). 

„Mi s-a spus că miercuri se joacă FC Voluntari - FCSB"

Mihai Stoica anunțase în cursul zilei de vineri că FCSB se află în imposibilitatea de a susține următoarele două jocuri oficiale, cu Farul (ieri) și cu Voluntari (miercuri) în Cupă. Dacă partida cu constănțenii a fost amânată, protocolul la Cupă nu prevede această posibilitate și o echipă care nu poate disputa un joc automat îl va pierde la „masa verde". 

Totuși antrenorul Voluntariului, Liviu Ciobotariu, a făcut un anunț: „Mie cei din conducere mi-au spus că acest meci se va juca". 

FCSB a avut până astăzi 12 jucători valizi, cu unul sub pragul impus de regulament. De astăzi, va avea 13, dintre care 3 sunt portari: Vlad, Straton și Târnovan. Voluntari - FCSB e programat miercuri, de la ora 21:00, în optimile de finală ale Cupei României.  

VIDEO Dan Petrescu, despre amânarea partidei Farul - FCSB: „Știam că meciurile se amână din cauza COVID, nu din cauza accidentărilor”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Dan Petrescu, iritat după reprogramarea meciului Farul - FCSB: „Incredibil! Cer și eu amânarea”

EXCLUSIV Ține cu dinții de contract » Edi Iordănescu este hotărât să răzbească la FCSB în ciuda declarațiilor lui Becali

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (59)
oison
oison  •  25 Octombrie 2021, 14:42
Postat de Ticu Neagu pe 25 Octombrie 2021, 12:28

*** ***, vreți cu orice preț sa sabotat FCSBul, vreți voi cu orice preț sa găsiți ceva, care sa ii oprească pe FCSB! Doar asta știți sa faceți, sa distrugeți, altceva nu sunteți în stare!! ***

Fotbal Club FCSB: mizzeria fotbalului romanesc, porcaria care nu respecta nimic, nici macar legile.

oison
oison  •  25 Octombrie 2021, 14:39

A respectat FC FCSB vreodata ceva? Doar fraierii cred ca jucatorii fecesebisti stau izolati.

2316689815019698
Tcaciuc Dorin  •  25 Octombrie 2021, 14:34
Postat de florar pe 25 Octombrie 2021, 12:53

Rauta poate sa fie negativ la covid si peste o saptamana,nici nu conteaza....Tot nu trebuia sa joace cu febra si dureri in piept de cateva zile...FRF ar trebui sa ceara ancheta la Dinamo sa se vada cum a fost posibil ca un jucator sa cada pe teren dupa ce prezenta febra si dureri in piept de multe zile....Asa descopera antrenorul in plin campionat ca jucatorii nu au fost antrenati fizic....Poate se descopera iarasi ca Dinamo nu are doctor....

Asta e doar părerea ta! Cea de *** fcsbistus! În privință de infectări cu covid,cauze și manifestări! Vino cu diplomă de infecționist!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (59)
Comentează