FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - KARLSRUHER 1-0

FCSB - KARLSRUHER 1-0 // VIDEO+FOTO » Florinel Coman a adus victoria roș-albaștrilor cu un gol superb

Articol de - Publicat sambata, 18 ianuarie 2020 18:00

FCSB a învins-o pe Karlsruher SC, ocupanta locului 15 din a doua ligă germană, scor 1-0, grație golului reușit de Florinel Coman (21 de ani, extremă stânga) în minutul 55.

VIDEO » Golul reușit de Coman:

FCSB - Karlsruher SC 1-0 » Cronică de Vlad Nedelea: „Florinel e acum Florin Coman”

Coman nu mai e de ceva vreme doar un puști în care FCSB își pune speranțe. „Mbappe”, cum îl alintă patronul, a arătat și azi, în succesul cu Karlsruher, 1-0, că a devenit nu doar un golgeter, ci și un lider al echipei.

Echipele românești n-au prea avut succes în amicalele acestei ierni. S-au pierdut meciuri pe linie, n-a contat dacă adversarul a fost unul de top sau echipe modeste din ligile inferioare. FCSB a căutat să spargă acest șir de insuccese, iar Karlsruher părea să fie victima perfectă: locul 15 din 18 în Zweite Bundesliga.

Imagini din meciul FCSB - Karlsruher 1-0

Coman intră în rol de lider

Florinel Coman, mult schimbat în bine în ultimul an, a devenit nu doar unul dintre golgeterii echipei, ci și un lider în teren. Cu banderola pe braț, cel poreclit „Mbappe" a avut o șansă uriașă de a marca. Oaidă a pasat lobat peste defensiva nemților, Coman și-a depășit ușor adversarul în viteză, a scăpat singur, dar a lovit prost mingea la finalizare (15). 

+15 FOTO

Cresc investițiile

La FCSB politica s-a schimbat de câțiva ani. Patronul investește masiv în jucători tineri  N-a câștigat titlul de 4 ani, însă puștii în care și-a pus speranțele încep să „înflorească". Man și Coman sunt deja certitudini, Oaidă și Moruțan arată și ei din ce în ce mai bine. „Oli" pare să fie și mingicarul din teren. A făcut o demonstrație și azi, când a întors pe toate fețele un adversar, dar a fost blocat în ultimul moment. Același lucru s-a întâmplat și cu șutul lui Man, pe deviere.

De la 4-3-1-2 la 3-4-3 și invers

Pe parcursul primei reprize, terminată până la urmă 0-0, Vintilă a stat permanent cu gura pe elevii săi. A schimbat și sistemul în câteva rânduri. A început așa cum s-a întâmplat cu Basel, cu 4-3-1-2, le-a cerut jucătorilor să mai treacă și la 3-4-3.

El e vedeta!

Ca și în prima repriză, jocul a fost condus tot de FCSB, evident echipa mai bună, mai valoroasă, mai prezentă în joc. Iar Coman a arătat că nu degeabă e evaluat cam cât jumătate din lotul nemților. A așezat o minge în vinclu, dintr-o lovitură liberă. O execuție curată, perfectă (55). Man de două ori și Moruțan, într-un alt moment individual de aplaudat, au mai încercat poarta, de fiecare dată fără succes.

Alt FCSB, același joc

Cu aproape 20 de minute înainte de final, Vintilă a schimbat cam toată echipa. Ceva mai naivă, FCSB a fost surprinsă în două momente. O dată nemții s-au grăbit și au irosit o fază bună, a doua oară Vlad a fost atent și a respins din fața unui adversar care scăpase singur. Și echipa improvizată a FCSB-ului s-a jucat cu câteva ocazii și mai putea înscrie. S-a terminat 1-0 până la urmă, primul succes pentru FCSB din 2020 și încă un joc solid al echipei lui Vintilă.  

Coman a luat banderola

Meciul cu Karlsruher a însemnat și mutarea banderolei de căpitan pe brațul lui Florinel Coman. Cel puțin provizoriu. „Mbappe" și-a asumat de multe ori în prima parte a campionatului rolul de lider. Ieșea să vorbească și în seria de meciuri pierdute, când FCSB ajunsese ultima în Liga 1, dar în multe rânduri dă indicații, își ajută colegii, cum s-a întâmplat și azi. A primit doza de încredere din parte lui Vintilă pentru a trece la next level.

Emoții cu Oaidă

Mai erau 6 minute din prima repriză când Oaidă a ridicat mâna, semn că nu mai poate continua. S-a așezat pe teren și a cerut intervenția echipei medicale a FCSB-ului. Mijlocașul a acuzat dureri la glezna piciorului drept. Fotbalistul fusese lovit de un adversar într-un duel petrecut câteva minute mai devreme. Imediat i s-a pus gheață pentru că se umflase. Internaționalul U21 a fost înlocuit cu Ovidiu Popescu.

Ședință foto cu românii în pauză

Mirel Rădoi și Adi Mutu au venit împreună la partida pe care FCSB a jucat-o cu Karlsruher. După câteva minute în care au căutat o bancă să poată vedea meciul, cei doi s-au așezat pe niște scări de lemn. Au urmărit împreună meciul, dar la pauză au fost asaltați de românii prezenți la meci pentru poze.

Unul dintre fani, întârziați, l-a solicitat pe Mirel Rădoi ceva mai târzu: „Scuză-mă că am fost acum câteva minute și tu nu erai. Iartă-mă", a glumit selecționerul. Mutu a așteptat minutul 71, când Vintilă a schimbat aproape toată echipa. L-a oprit pe Olaru pentru câteva indicații, fiind probabil unul dintre oamenii în care are mare încredere la U21.

Duel și în tribune

Atât FCSB, cât și Karlsruher s-au bucurat de câteva zeci de fani români și nemți. Fanii roș-albaștrilor au fost ușor de reperat. Au purtat tricouri și jachete cu însemnele clubului, în timp ce nemții au avut o micuță galerie, grupată în mijlocul tribunei. Au agățat bannere și chiar au încercat să se facă auziți în câteva rânduri.

FCSB, încă două amicale în Spania:

  • FCSB - FC Lokomotiv Moscova (20 ianuarie, ora 17:00) 
  • FCSB - Jeonbuk Hyundai (22 ianuarie, ora 17:00)

FCSB - Karlsruher SC 1-0

  • A marcat: Florinel Coman 55

FINAL: FCSB câștigă primul amical din această iarnă, după ce a trecut de Karlsruher cu scorul de 1-0
min. 86: Adrian Popa trece pe lângă gol, fiind blocat de către apărarea echipei antrenate de Alois Schwartz
min. 70: Ovidiu Popescu trage puternic de la distanță, dar golul îi este refuzat de către portarul germanilor
min. 55: GOL FCSB! Florinel Coman deschide scorul dintr-o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri
min. 53: Dennis Man trage peste poartă din colțul careului de 16 metri
min. 52: Echilibru în primele minute din actul secund
min 45: Pauză
min 39: Schimbare la FCSB: Oaidă iese, acuzând probleme medicale, și e schimbat cu Ovidiu Popescu
min 37: Jocul se dispută mai mult la jumătate terenului, lipsind pentru moment ocaziile de gol
min 22: Ratare mare pentru FCSB! Moruțan a intrat în careu, a driblat un adversar de două ori, dar a șutat în blocaj. Mingea a ajuns la Man, care a tras de la marginea careului, tot într-un adversar.
min 16: Florinel Coman a scăpat singur cu portarul, dar a tras slab, de la 16 metri. Mingea s-a dus mult pe lângă poartă
min 5: Ocazie pentru Karlsruher! Hofmann a reluat cu capul peste poartă, din 6 metri
min 1: A început meciul. Nemții au avut lovitura de start

FCSB: Bălgrădean (Vlad 71) - Crețu (Manea 71), I. Cristea (Perianu 71), Planic (Filip 71), Panțîru (Momcilovic 71) - Moruțan (Vînă 71), Nedelcu, Oaidă (Ov. Popescu 39) - Olaru (Nițu 71) - Man (Cr. Dumitru 71), Coman (Ad. Popa 71) 

Citește și:

Guardiola, Spalletti, Becali » Gigi riscă titlul pentru un experiment tactic!

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (99)
remarque
remarque  •  18 Ianuarie 2020, 21:15

executie frumoasa. Meci de pregatire insa, fara relevanta. Daca o sa il vedem pe Coman golgeter macar doi ani consecutiv, daca devine titular constant in nationala mare, putem sa tragem concluzia ca avem o valoare certa. Deocamdata e promisiune. Cum au fost si sunt multe. Si e fcsb-ist dupa lege. Nu stelist ziaristi de trei pitzule

catalynn
catalynn  •  18 Ianuarie 2020, 20:26
Postat de steaua_vs_fc_fcsb pe 18 Ianuarie 2020, 19:07

Penibil, ca de obicei. Când a jucat cu Basel (o echipă cu nume în Europa) unde erai? Ascuns, că de obicei. Penibilul ascuns Randum, apare doar la "victorii" neînsemnate. Un laș. Un FîCîSîBî-ist autentic.

randoom (Andrei) mai apare, după cum știm deja, pt a folosi cuvântul cheie “Steaua” și a face ceva trafic pe articolul colegilor. Cum, deși oamenii s-au întrebuințat serios (live score, imagini, clipuri și tot tacâmul) traficul a rămas mic, fcsb nu interesează pe nimeni (evident ca nici ei nu cred propriul sondaj pt ca știu cum a fost făcut) așa ca, pt a se creea polemica și deci trafic, l-au făcut pe *** “stelist” deși el e fcsbist oricum ai privi lucrurile, fac pariu ca habar n-are nici sa ajungă din Berceni in Ghencea! :-))))

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

10aripa
10aripa  •  18 Ianuarie 2020, 20:03

Gata,bă...campioni!

Vezi toate comentariile (99)
Comentează