FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB 0-3

Letali și acolo unde contează! Detaliul care confirmă supremația FCSB din acest sezon

FCSB domină cu autoritate a campionatul / Sursă foto: Facebook@ FCSB +33   FOTO
FCSB domină cu autoritate a campionatul / Sursă foto: Facebook@ FCSB

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 23:12 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 23:38

FCSB a spulberat-o pe Universitatea Craiova în Bănie, scor 3-0, bifând o nouă victorie autoritară în fața „victimei” preferate. Roș-albaștrii au ajuns la borna celor 50 de puncte și par invincibili în acest moment al sezonului.

Dominația autoritară a bucureștenilor nu-i întâmplătoare, ea se reflectă și în numărul de puncte acumulate de FCSB în fața adversarelor din Top 6. Care, coincidență sau nu, sunt aceleași care au alcătuit play-off-ul în sezonul anterior.

Note GSP după derby-ul Dinamo - Rapid 1-2 » Dinamovistul care a luat 3, cât a primit MVP-ul Abdallah + Cine au fost cei mai buni oameni ai giuleștenilor
DINAMO - RAPID
Note GSP după derby-ul Dinamo - Rapid 1-2 » Dinamovistul care a luat 3, cât a primit MVP-ul Abdallah + Cine au fost cei mai buni oameni ai giuleștenilor

FCSB, supremație în meciurile cu rivalele din Top 6

Până în acest punct al campionatului, Rapid e unica echipă din partea superioară a clasamentului care a reușit s-o învingă pe FCSB. Se întâmpla pe 5 noiembrie, când giuleștenii s-au impus pe Arena Națională, 2-1. În rest, vicecampioana e neînvinsă contra formațiilor cu greutate din Superligă.

Roș-albaștrii stau grozav la acest capitol. Oltenilor tocmai le-au aplicat al doilea scor de forfait al sezonului, după victoria reușită în Ghencea, în septembrie, în timp ce în fața CFR-ului au obținut 4 puncte din 6 posibile.

Cu Farul și Sepsi, chiar viitoarele adversare din campionat, FCSB s-a întâlnit o singură dată. Bilanțul? Punctaj maxim! O victorie spectaculoasă reușită pe terenul covăsnenilor, 5-2, și un triumf la limită la malul mării, 1-0. Așadar, o zestre de 16 puncte dintr-un total de 21 posibile contra rivalelor din Top 6. 

În comparație, CFR Cluj are doar 8 puncte din 24 posibile în această ierarhie neoficială. Rapid stă și ea bine, 15 din 21.

FCSB peste tot

Cifrele din dreptul echipei lui Charalambous sunt fabuloase și reflectă întocmai realitatea din clasament:

FCSB are cel mai prolific atac din Superligă (45 de goluri înscrise), cea mai bună defensivă (doar 20 goluri încasate), fiind echipa care a contabilizat cele mai multe victorii (15) și cele mai puține eșecuri (3).

Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+29 FOTO

Mai mult, primii doi marcatori ai campionatului vin de la bucureșteni: Olaru, cel care a înscris de la punctul cu var în Bănie, conduce acest capitol, cu 14 reușite stagionale, în timp ce Florinel Coman prinde și el podiumul golgheterilor, cu 10 reușite, la fel ca Florescu de la Botoșani.

VIDEO Sărbătoare la FCSB după victoria cu CSU Craiova. Jucătorii au sărbătorit alături de galerie, Alex Băluță, în centrul atenției

Citește și alte știri despre FCSB:

Notele GSP, după lecția predată de FCSB în Bănie » Coman the best, Craiova împăiată: a plouat cu „3”!

FCSB râde și dansează! Oltenii au fost comici în filmul „Adio, titlu!”, Olaru și Coman s-au distrat și bagă în corzi pe Petev » Clasamentul ACUM

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (4)
danutcornel
danutcornel  •  29 Ianuarie 2024, 11:05

suprematia fcsb din acest sezon sunt arbitrii care inventeaza penaltyuri pe banda rulanta pentru fcsb

nefertem
nefertem  •  29 Ianuarie 2024, 06:11

Eu comentatori mai partinitori decat cei de aseara (de la ambele posturi care au transmis meciul) rar mi-a fost dat sa vad.

concret
concret  •  29 Ianuarie 2024, 00:57
Postat de merace pe 28 Ianuarie 2024, 23:18

Cooperativa din SuperLiga funcționează încă! Anul acesta a decis că e rândul lui Gigi să ia titlul, și toți au fost de acord. Atâta tot.

Stai linistit, sa vezi ce umilinte il asteapta pe cioban in tururile preliminare. :)) Acolo se joaca fotbal, acolo adversarii nu stau intr-o pozitie anume.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează