FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - FCSB 0-3

VIDEO + FOTO FCSB râde și dansează! Oltenii au fost comici în filmul „Adio, titlu!”, Olaru și Coman s-au distrat și-l bagă în corzi pe Petev » Clasamentul ACUM

FOTO: Raed Krishan (GSP.ro) +12   FOTO
FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de , , - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 22:07 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 22:42

FCSB a zdrobit-o pe Universitatea Craiova, în deplasare, scor 3-0, și păstrează un avans confortabil în fruntea Superligii.

FCSB defilează în lupta spre primul titlu din 2015 încoace, a învins din fugă în această seară o Craiovă debusolată, care nu doar că a ieșit din cursa pentru câștigarea campionatului, dar își periclitează poziția din play-off. Olaru și Coman la butoane, Târnovanu top între buturi, Băluță s-a răzbunat pentru toate injuriile și ironiile la revenirea ca dușman pe „Oblemenco”.

O peluză întreagă a aruncat cu bani falși spre el! Inamicul numărul 1 la Craiova - FCSB: „Normal că ți-ai înșelat și echipa, și nevasta!”
CSU Craiova - FCSB
O peluză întreagă a aruncat cu bani falși spre el! Inamicul numărul 1 la Craiova - FCSB: „Normal că ți-ai înșelat și echipa, și nevasta!”

Doar FCSB o mai poate învinge pe FCSB în acest moment în lupta pentru titlu! Este dictonul îmbrățișat de jucătorii lui Gigi Becali, este adevărul crud și pentru adversarii acestei echipe.

Duminică seară, pe „Ion Oblemenco", a părut că este o chestie legată de timp până când roș-albaștrii își vor impune jocul. Universitatea Craiova are condiții și suporteri de top, însă restul e de umplutură. Scorul de 3-0 în favoarea FCSB a venit logic. Repetitiv.

FOTO. CSU Craiova - FCSB 0-3. Cele mai spectaculoase imagini din lecția predată de roș-albaștri pe „Oblemenco”

Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
Universitatea Craiova - FCSB / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)
+29 FOTO

Universitatea Craiova a propus un modul oltenesc, echipa care are o multitudine de vârfuri a început fără niciun atacant de meserie! Tocmai contra liderului clasamentului, în ultimul cartuș pe care dacă l-ar fi irosit, adio, titlu! În condițiile în care s-a întețit lupta pentru play-off, juveții nefiind în cea mai confortabilă poziție.

OK, au fost din primul minut Baiaram, Mitriță, iar Ivan a fost doar spectator de lux, accidentat fiind. Dar alde Koljic și alde Markovic au fost menținuți pe bancă în start. Și s-a resimțit lipsa unui "9" autentic, când Mitriță a avut două șarje impetuoase și n-a avut cui îi pasa decisiv. Nu putea să vină tot el la finalizare, iar Bancu era prea în spate, în stânga. Oricum, fără cei doi, Craiova de acum ar fi undeva spre 9-10 încolo. Locurile...

FCSB te bate și din elan

Nici FCSB n-a avut atacant central pentru început, dar principala favorită la titlu îi are pe Olaru și pe Coman, care pot face cât doi, în acest moment, în Liga 1. Luis Phelipe și zâmbetul lui au jucat în poziție centrală. Ulterior, a jucat acolo inamicul public #1 al Băniei, Băluță.

Așa cum Mitriță și Bancu sunt pilonii de rezistență ai alb-albaștrilor, probabil, nici FCSB n-ar avea avantajul mare de acum în clasament fără Coman și Olaru. Deși roș-albaștrii au o linie mediană redutabilă, cea mai sigură din campionat.

Coman a cam zburdat în voie în banda stângă, dar și la FCSB a fost problema că nu a fost nimeni în fața golului. Luis Phelipe nu e număr 9 la o echipă ce vrea titlul, Băluță poate fi doar conjunctural acolo. Compagno se pregătește să fie dat, pe mărunțiș totuși, afară, s-ar putea să regrete mișcarea Gigi Becali!

Când cel mai bun al tău, Mitriță, îți ratează așa, eșecul îți bate la ușă!

A fost 0-0 pe gazon pe "Ion Oblemenco" după 45 de minute, 1-1 la mari ocazii. Mitriță (25) a avut o oportunitate uriașă cât stadionul din Craiova, găsit excelent de Bancu, dar a fost blocat senzațional de Târnovanu. Băluță (36) putea face să cadă banner-ul ce-i viza viciile: rămas singur, din lateral, cu portarul advers, a șutat la o palmă de bară.

A fost egalitate după 45 de minute, dar în prelungirile primei părți, Craiova a pus mâna pe minge. Zajkov a comis-o, a scăpat inițial, dar a fost pedepsit de VAR! Bîrsan și-a corectat decizia inițială, eronată, și a indicat 11 metri. Olaru (45+8) a demonstrat de ce este golgheterul Ligii 1.

Ce prostie! Darius Olaru nu va juca în derby-ul de runda viitoare din cauza unui gest inutil + Și Craiova și-a pierdut căpitanul
CSU Craiova - FCSB
Ce prostie! Darius Olaru nu va juca în derby-ul de runda viitoare din cauza unui gest inutil + Și Craiova și-a pierdut căpitanul

Când vine vorba de FCSB, Craiova tremură! Așa că reușita lui Florinel Coman (50) a venit firesc pentru cunoscători. A făcut ce-a vrut cu cei din apărarea alb-albaștrilor, de la portar la fundași, apoi a dat tonul horei bucuriei în fața fanilor veniți din Capitală.

Assist-ul a venit de la mult hulitul la Craiova, Alex Băluță, Coman mulțumindu-i și oferindu-l drept exemplu suporterilor roș-albaștrilor, care au început să-i scandeze numele celui mai înjurat FCSB-ist pe "Oblemenco".

Bate vântul schimbării în Bănie?

Petev a schimbat și sistemul, a băgat și atacanți pursânge. Să nu fie schimbat el în ritmul acesta! Universitatea Craiova nu (prea) are nicio idee de joc, în ciuda faptului că are calitate premium în echipă. Oltenii au strâns eșec după eșec, doar două puncte din ultimele 15 puse în joc.

Juveții sunt în zodia neputinței. Și formulele de start, și ceea ce se întâmplă apoi pe teren, și schimbările... De aceea Universitatea Craiova nu mai bate pe nimeni, nu mai sperie echipele din topul clasamentului. Și urmează Sepsi, în deplasare!

Bonus: să-ți mai dea gol și Miculescu (84) la câteva zeci de secunde după ce-a intrat pe teren, să facă 3-0, e cam gata!

Clasamentul Superligii, după Universitatea Craiova - FCSB 0-3

FINAL. Universitatea Craiova - FCSB 0-3

  • Au marcat: D. Olaru 45+8 - pen, Fl. Coman 50, Miculescu 84
  • Click AICI pentru statistici 
  • Pe arena „Ion Oblemenco” au fost prezenți 17.766 spectatori, număr oficial

Verdictul lui Marius Avram, la faza penalty-ului din Universitatea Craiova - FCSB 

În pauza meciului, Marius Avram, expertul Digi Sport în arbitraj, a spus că penalty-ul dictat în prelungiri pentru FCSB a fost corect. 

Am să încep cu legile jocului. Doar asupra primului punct. Jucătorul Craiovei atinge în mod deliberat mingea cu mâna, inclusiv cu brațul spre minge. Să vedem faza, ca să ne lămurim dacă se încadrează la acest punct. Prin acea mișcare, de sus în jos, atinge mingea. Nu mingea îi vine în braț! Sunt două lucruri complet diferite. Este o mișcare evidentă. El coboară și lovește, interpretarea de intenție sau nu nu o putem face. Nu putem intra în mintea jucătorului
- Marius Avram

FCSB râde și dansează! Oltenii au fost comici în filmul „Adio, titlu!”, Olaru și Coman s-au distrat și-l bagă în corzi pe Petev » Clasamentul ACUM
Momentul în care fundașul Universității Craiova lovește mingea cu mâna

Universitatea Craiova - FCSB, întrerupt în minutul 7

În minutul 7, meciul a fost întrerupt. Ambulanța a intrat pe gazon și a mers în zona Tribunei a 2-a. Un suporter a fost adus cu sânge pe față. Bărbatul ar fi alergat pe scări și ar fi căzut.

+8 FOTO

Partida a fost reluată după o întrerupere de 3 minute. 

Lovitura de start a fost dată de Gheorghe Biță (60 de ani), fost fotbalist cu 162 de meciuri în tricoul Universității Craiova. 

CS Universitatea Craiova - FCSB, echipe de start:

Universitatea Craiova: L. Popescu - Maldonado, Zajkov, Badelj - Soiri, Al. Crețu, Al. Mitriță, Căpățînă, N. Bancu - Cîmpanu, Baiaram 
Rezerve: D. Lazar - Vlădoiu, Da Silva, Tomasec, Benga, Mateiu, Lăpădescu, Bana, Danciu, Mekvabishvhili, Koljic, Markovic 
Antrenor: Ivaylo Petev

FCSB: Târnovanu - Pantea, Dawa, Ngezana, Radunovic - Olaru, Ad. Șut, Lixandru - Al. Băluță, Luis Phelipe, Fl. Coman 
Rezerve: A. Vlad - V. Crețu, Panțîru, Oct. Popescu, Miculescu, Pandele, Ov. Popescu, Alhassan, Radaslavescu 
Antrenor: Elias Charalambous

  • Pe foaia de joc a Universității Craiova apare un sistem inedit, 3-5-2, cu Alexandru Mitriță trecut mijlocaș central. În față nu joacă niciun vârf veritabil, ci Cîmpanu și Baiaram, extreme de meserie. 

Stadion ”Ion Oblemenco”
Arbitru Marcel Bîrsan. Asistenți Vasile Marinescu (ambii din București), Marius Marica (Bistrița)
Arbitru VAR Cătălin Popa (Pitești). Asistent VAR Mircea Grigoriu (București)

UPDATE 19:50 / A început meciul galeriilor

Spre deosebire de alte momente/meciuri, prezentarea adversarei Craiovei a fost primită cu indiferență de fanii prezenți la partidă! Nu s-a scandat împotriva niciunuia dintre jucători.

De-abia când jucătorii FCSB au ieșit de pe gazon spre a merge la vestiare, să se pregătească de meci, au fost acompaniați de injurii. Și când fanii oaspeților au început să scandeze contra Craiovei, s-au trezit și oltenii. FCSB e sprijinită de 300-400 de oameni.

UPDATE 19:42 / Imagini surprinse de reporterii GSP în interiorul stadionului

+8 FOTO

UPDATE 19:40 / Elias Charalambous, înainte de Universitatea Craiova - FCSB

Am venit aici să suferim, știm că e un meci greu. Trebuie să dai tot ce e mai bun. Astfel de meciuri sunt decise de micile detalii. Trebuie să fii atent la toate situațiile din timpul partidei. Elevii mei sunt pregătiți! Băluță este experimentat, nu va avea nicio problemă astăzi.

Fotbalul e un joc colectiv, nu trebuie să avem grijă la un singur jucător
- Elias Charalambous, cu 20 de minute înainte de Universitatea Craiova - FCSB

UPDATE 19:20 / Fanii olteni, încrezători înaintea duelului cu FCSB

„Speranțe foarte mari, sper să câștigăm și să ne apropiem de ei. Sunt riscurile mari pentru play-off, dar cred în jucători”, a spus unul dintre suporterii olteni, în drumul spre stadion. 

UPDATE 18:45 / Mihai Rotaru, prezent la Universitatea Craiova - FCSB

Mihai Rotaru, finanțatorul Universității Craiova, nu a oferit declarații la venirea la stadion.

UPDATE 18:35 / Autocarul Universității Craiova e la stadion

UPDATE 18:30 / FCSB a ajuns la stadion

Olaru, Florinel Coman și Luis Phelipe au fost opriți de copiii prezenți la stadion pentru autografe. Băluță, strigat de polițiștii de la stadion, a mers glonț la vestiare.

FCSB râde și dansează! Oltenii au fost comici în filmul „Adio, titlu!”, Olaru și Coman s-au distrat și-l bagă în corzi pe Petev » Clasamentul ACUM

UPDATE 17:50 / Câte bilete s-au vândut la Universitatea Craiova - FCSB

Din informațiile Gazetei, până la 17:50 se vânduseră aproximativ 10.000 de bilete. Lor li se adaugă abonații clubului. Din totalul de 4.800, sunt așteptați la stadion circa 3.000.

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova - FCSB:

EXCLUSIV Sorin Cârțu vede derby-ul de diseară din Bănie cu rol decisiv: „Dacă am pierdut, am ieșit!” » Care crede că sunt punctele tari și slabe ale echipelor

VIDEO / EXCLUSIV Becali abia așteaptă să scape de el, dar patronul unei rivale din Superliga e convins: „Cel mai bun din România!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (448)
FlashGordon
FlashGordon  •  24 Februarie 2024, 15:56
Postat de tallpaiadului pe 19 Februarie 2024, 23:10

Ba tocmai ca ca spun eu are logica, problema e ca tu nu poti sau nu vrei sa o intelegi, consecinta ramanand aceeasi in ambele cazuri.

repet,daca Steaua era ca *** sau rapid cu datorii uriase o mai vrea armata? evident ca nu. de asta spun ca ce spun eu are logica si fix asa s-a intamplat. ce spui tu nu are nicio logica.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

tallpaiadului
tallpaiadului  •  19 Februarie 2024, 23:10
Postat de FlashGordon pe 19 Februarie 2024, 22:51

repet,ce spui tu nu are nicio logica. nu trebuia sa faca nimic cu Steaua din liga 1. ce ,la dinamo au trebuit sa faca ceva? pentru mine asta este cel mai grav,la absolut toate echipele din Bucuresti sunt asemena probleme dar ei s-au gasit fix la Steaua din liga 1,singura care a facut performanta sa o atace. repet,de ce nu au facut la fel la vitan barzesti la la croncanistii?

Ba tocmai ca ca spun eu are logica, problema e ca tu nu poti sau nu vrei sa o intelegi, consecinta ramanand aceeasi in ambele cazuri.

FlashGordon
FlashGordon  •  19 Februarie 2024, 22:51
Postat de tallpaiadului pe 19 Februarie 2024, 19:58

Eu inteleg ce spui tu, dar nu sunt de acord cu tine. Eu m-am referit la stadionul nou renovat, nu la cel vechi care fusese deja amortizat inainte sa plece Gigi de acolo si nici nu mai fusese intretinut de armata inca din 2003 de cand Becali nu numai ca intretinuse stadionul, in plus il si renovase pe banii lui, instaland scaune noi, loje, turnicheti, tabela electronica, nocturna. Dupa plecarea FCSB-ului in 2011 stadionul ramasese in paragina, armata nefiind nevoita sa justifice existenta lui din cauza ca nu se cheltuiau bani pe intretinerea stadionului. Abia dupa renovare, cand armata a inceput sa cheltuiasca bani pe intretinere, trebuia justificata cheltuirea acelor bani prin folosirea stadionului. Armata i-a dat unda verde lui Talpan pentru a incepe procesele lui in primul rand din cauza ca avea nevoie de o echipa care sa joace pe stadionul din Ghencea despre care stia ca urma sa fie renovat. Armata are bani de la buget, insa cheltuirea banilor trebuie justificata, acolo nu e ca la Becali care cheltuieste banii dupa bunul lui plac.

repet,ce spui tu nu are nicio logica. nu trebuia sa faca nimic cu Steaua din liga 1. ce ,la dinamo au trebuit sa faca ceva? pentru mine asta este cel mai grav,la absolut toate echipele din Bucuresti sunt asemena probleme dar ei s-au gasit fix la Steaua din liga 1,singura care a facut performanta sa o atace. repet,de ce nu au facut la fel la vitan barzesti la la croncanistii?

Vezi toate comentariile (448)
Comentează