FOTBAL  »  Superliga  »  UNIVERSITATEA CRAIOVA - FCSB

EXCLUSIV Sorin Cârțu vede derby-ul de diseară din Bănie cu rol decisiv: „Dacă am pierdut, am ieșit!” » Care crede că sunt punctele tari și slabe ale echipelor

Articol de - Publicat duminica, 28 ianuarie 2024 10:00 / Actualizat duminica, 28 ianuarie 2024 10:02

Legenda Craiovei Maxima, Sorin Cârțu, 68 de ani, și-a spus opinia înaintea duelului de pe „Ion Oblemenco”, spune că juveții n-au voie să piardă diseară, altfel „adio lupta la titlu!”. Fost antrenor la FCSB, Sorinaccio a evidențiat care sunt atu-urile roș-albaștrilor în confruntarea cu oltenii.

Sorin Cârțu, 68 de ani, este o legendă a Craiovei Maxima, campion cu Universitatea Craiova și ca fotbalist, și ca antrenor. Ulterior, a fost președinte al juveților, s-a retras, practic, din fenomen, vara trecută, după ce și-a încheiat socotelile cu echipa care diseară joacă o carte uriașă în perspectiva luptei la titlu.

Sorin Cârțu despre Dinamo - Rapid: „Să nu uitați de arbitraj!” » Ce a simțit când a fost ofertat de șefii „câinilor” să vină în iarnă la rivala de-o viață
dinamo - rapid
Sorin Cârțu despre Dinamo - Rapid: „Să nu uitați de arbitraj!” » Ce a simțit când a fost ofertat de șefii „câinilor” să vină în iarnă la rivala de-o viață

Diseară, pe „Ion Oblemenco”, va fi un derby al orgoliilor, Universitatea Craiova - FCSB, de la ora 20:00. Sorinaccio a fost antrenor la gruparea condusă de Gigi Becali, în primăvara 2011. Cârțu va fi prezent la meci și speră ca oltenii să bifeze un succes. Este de părere că doar o reușită, victorie, mai ales, sau egal, menține trupa lui Ivaylo Petev în cărțile pentru titlu.

13puncte sunt acum între FCSB, liderul clasamentului, și Universitatea Craiova, ajunsă pe locul 5, în prezent

De fapt, juveții sunt la limită. În acest moment, inclusiv locul formației în play-off este în pericol!

Sorin Cârțu este circumspect: „Să nu mai interpreteze partitura greșit! A fost sinucidere curată”

„Nu ma pricep la pronosticuri. Aș vrea să câștigăm, dar e greu. De fapt, toate meciurile din toate timpurile au fost grele și speciale între noi și ei, indiferent că s-au numit Steaua sau FCSB.

Aștept altceva de la echipa Craiovei decât a jucat cu Petrolul, cu Iașiul, cu Farul. Cu echipa lui Hagi puteam câștiga. Am avut ocazii destule, am avut momente, dar le-am ratat. Am interpretat prost multe faze.

Să te expui cu fundașii centrali, cu linia destul de sus, a fost sinucidere curată... Îl ai pe Munteanu, adversar, la Farul, și te expui în fața lui cu fundași lenți?! Maldonado și Silva sunt unul mai lent ca altul. A fost o partitură interpretată greșit.

Ce trebuie să jucăm duminică pentru a avea șanse la victorie? Să jucăm ceva diferit față de meciul cu Farul. Vreau o Craiovă conectată la importanța meciului", a comentat Cârțu într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor.

Sper să nu jucăm în handicap. Intrăm cu obiectivul de a bate mereu, dar, de multe ori, jucăm pentru a egala și apoi să dăm golul victoriei. Nu mai vreau să văd că asigurăm facilități pentru adversari.

Sorin Cârțu

Cine poate decide derby-ul din Bănie: „Inspirația lui Mitriță împotriva «triunghiului» de la mijloc al lui FCSB”

Sorin Cârțu a scos în evidență fotbaliștii ce pot impune ritmul derby-ului și care vor face diferența pe „Ion Oblemenco”.

„La noi, te bazezi pe inspirația lui Mitriță. La FCSB cei mai importanți mi se par ce formează "triunghiul" Șut - Olaru - Alhassan. Sunt foarte, foarte importanți. Apoi, Coman trebuie privit cu mare atenție, la el trebuie asigurat dublaj”, a mai zis legendarul fotbalist.

Olaru are un an de grație. Are o inspirație la finalizare... Este o surpriză plăcută. Apar tot mai mulți fotbaliști români care vor să joace bine ca să fie la Euro, în lot, să joace. Acest turneu final a creat o emulație fantastică.

Sorin Cârțu

Sorin Cârțu nu este impresionat de transferurile făcute de Universitatea Craiova: „Pereche-nepereche”

Olteanul nu este impresionat încă de mutările perfectate de Universitatea Craiova în mercato de iarnă.

1-0este scorul ultimei victorii a oltenilor pe teren propriu, cu CFR Cluj, gol Koljic, pe 2 decembrie 2023

„Domne, vreau să-i văd în continuare. Pe Soiri l-am observat foarte puțin, nu pot zice că mi-am făcut o impresie. Maldonado? Ce să zic despre el? Hai să spun. M-a dezamăgit. El cu Silva au făcut o pereche nepereche în defensiva Craiovei. Au deficiențe amândoi, și Maldonado, și Silva. Vreau să mă edific cu ei, dar și cu cel sosit de curând, Mekvabishvili, când va fi pe teren.

Păcat că nu rezolvăm problema asta a fundașilor centrali. De fapt, Craiova este deficitară pe axul central. Acolo unde FCSB este mult mai bine pusă la punct", a mai zis Cârțu.

2este cifra punctelor obținute de juveți în ultimele 4 etape din L1: remize cu Poli Iași și cu UTA, eșecuri cu Hermannstadt și Farul

Epilog: dacă pierde, Universitatea Craiova este out din lupta la titlu. Și play-off-ul ar fi în pericol!

În loc de concluzie, Sorin Cârțu a spus: "Campionatul se joacă! Încă. Dacă pierdem duminică, ieșim din calcule, în schimb. Dacă vom câștiga, rămânem cu șanse. Dacă FCSB ne bate, e greu de crezut că îi mai putem lua fața până la final.

3meciuri fără victorie a strâns Universitatea Craiova în 2024: remize în amicale, cu Greifswalder (Germania, IV) și Slovacko (Cehia, I), eșec cu Farul la reluarea campionatului

Printr-o victorie în Bănie, FCSB și-ar elimina un adversar redutabil", a conchis Sorin Cârțu.

VIDEO Match Preview CSU CRAIOVA - FCSB » Derby pe „Oblemenco”

Citește și alte știri:

EXCLUSIV // VIDEO Ovidiu Burcă despre faptul că n-are nicio selecție la echipa națională: „Nu poți ajunge doar în genunchi” » Meciul de titlu pe care l-ar rejuca: ”Avea Galațiul o conducere!”

EXCLUSIV Tensiune în Superliga » A fost informat că nu mai joacă până nu semnează prelungirea!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
SuporterulX
SuporterulX  •  28 Ianuarie 2024, 12:10

Hmm. La ce lot avem, cu jucători adusi liberi de contract, după părerea lui Rotaru seamănă cu Manchester City cu Pep Guardiola în frunte. Auaauu Rotarule echipa stă în 4 jucători (Popica,Bancu,Screciu și Mitrita) dacă tu crezi ca fără mijlocași care sa împingă echipa sus și fără atacanti sa dea goluri faci performanță....te înșeli!! Golurile marcate de atacanții tai nu au câte are izgonitul tău Nistor la U. Cluj. Rușine să-ți fie d-le Rotaru, păcat de noi ca venim de prin colțurile țării să-ți vedem slugile pe care le plătești cum mimează fotbalul. Rușine....

ray51
ray51  •  28 Ianuarie 2024, 11:16

Sorine drago, asa cum explici in interviu nu dai nici o sansa Craiovei in a castiga acest meci. Asadar cu inca o infrangere in meciul cu FCSB, mai bine jucati in play-out. Cu o eventuala victorie nu va apropiati de titlu ci ajutati alte 2 echipe sa castige campionatul. Depinde ce vrea si pe cine agreaza patronul.

ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  28 Ianuarie 2024, 10:31

...normal ca i batem pe fcsb isti nici nu se pune problema tinem cu echipa noastra si la bine si la bine...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează