FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB are nevoie de o minune » Cum arată calculele în lupta cu CFR Cluj

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 ianuarie 2022 07:20 / Actualizat miercuri, 19 ianuarie 2022 09:02

Becali și Mihai Stoica vorbesc în continuare despre câștigarea campionatului, însă pentru atingerea scopului ar fi nevoie ca FCSB să dea peste cap toată tradiția dezastruoasă pe care a înregistrat-o în duelurile cu CFR din ultimii patru ani și jumătate.

CFR poate să fie încoronată încă o dată drept campioană a României, dacă nu cumva echipa lui Petrescu slăbește brusc ori adversara principală din campionat devine peste noapte cu mult mai puternică decât a fost până acum.

Budescu i-a enervat pe cei de la Sepsi: „La noi cuvântul e sfânt! Știți ce e deranjant?”
Sepsi
Budescu i-a enervat pe cei de la Sepsi: „La noi cuvântul e sfânt! Știți ce e deranjant?”

Mihai Stoica:„Îi batem pe toți și devenim campioni!"

FCSB ar trebui să câștige măcar două dintre cele trei dueluri pe care le va mai avea cu Clujul în restul sezonului, în condițiile în care ambele vor câștiga același număr de puncte din restul partidelor.

Mihai Stoica a calculat tocmai un astfel de scenariu: „Dacă va fi egal în meciul de duminică vor rămâne zece puncte între primul loc și noi. Înjumătățite, devin cinci puncte în play-off, deci acolo o să depindem în continuare doar de jocurile noastre, ar trebui să câștigăm ambele partide cu CFR. Va trebui să ne ajutăm singuri, fiindcă pe ceilalți o să-i bată Clujul".

MM a încercat să fie realist: „Adevărul e că o victorie împotriva lui Dan Petrescu reprezintă o performanță".

CFR Cluj a bătut FCSB și fără antrenor

E chiar o performanță rară a FCSB-ului! De când Varga a preluat clubul de la Paszkany, vișiniii au câștigat campionatul în fiecare an.

Contra echipei lui Becali au avut 17 meciuri și au pierdut doar de două ori! De fapt, ei au înregistrat o singură înfrângere reală, într-un joc disputat în sezonul trecut pe Arena Națională și încheiat cu scorul 3-0 pentru roș-albaștri.

Celălalt succes al bucureștenilor, 1-0 în 2019, tot în Capitală, a venit într-un context special, în care ardelenii erau deja campioni matematic și nu au mai folosit titularii.

Mihai Stoica l-a pomenit pe Dan Petrescu ca pe o „sperietoare", dar FCSB a pierdut dueluri cu CFR indiferent de antrenorul care i-a condus pe clujeni. Campioana a învins cu 4-1 în Gruia în turul acestei ediții de campionat, deși gazdele nici nu mai aveau antrenor principal. Șumudică fusese demis, iar Petrescu nu apucase să fie instalat.

SezonulFCSB - CFR
2017-20181-1, 1-1, 1-1, 1-1
2018-20191-1, 0-2, 0-0, 1-0
2019-20200-0, 0-1, 0-1, 0-2
2020-20210-2, 3-0, 1-1, 0-2
2021-20221-4

„Doar dacă vrea Dumnezeu"

Becali a devenit și el conștient de diferența de forță dintre echipa lui și a lui Varga: „Mai putem câștiga titlul, dar va fi greu, fiindcă ei au fotbaliști cu experiență mare, iar noi jucăm cu mulți copii. Dacă va fi după oameni, CFR va fi campioana. Dar dacă vrea Dumnezeu o să ia FCSB titlul! Doar El ne poate face campioni". Gigi a dat un semn că ar mai spera să fie campion atunci când Dusseldorf l-a înștiințat că renunță la Dragoș Nedelcu. 

Mijlocașul defensiv fusese împrumutat în Germania pentru tot sezonul și avea nevoie de permisiunea lui Becali ca să joace pentru o altă formație în următoarele șase luni.  „Îi dau acordul să semneze cu oricare echipă din România, doar cu CFR, nu! La Craiova poate să se ducă, nu mai contează Craiova acum în lupta pentru titlu" a fost răspunsul lui Gigi. Nedelcu va juca la Farul până la vară. 

Tot cei mai buni investesc

FCSB nu s-a întărit în iarna aceasta ca să echilibreze disputa cu CFR, dimpotrivă, a renunțat la Constantin Budescu și nu a adus niciun fotbalist nou. Clujul a fost iar activ pe piața transferurilor. Au venit atacanții Buș și Dugandzici, repatriați din Coreea de Sud respectiv din Rusia, plus mijlocașul ofensiv Neguț, de la Chindia. Au plecat doar jucători la care Petrescu a vrut să renunțe. 

Culio s-a întors în Argentina după ce antrenorul s-a convins că mijlocașul-veteran nu mai era atât de bun și la 38 de ani. Alibec e scos din lot și clubul caută să scape și de el. Diferența de zece puncte din clasament nu l-a determinat pe Becali să investească în transferuri, mai mult l-a descurajat, l-a făcut să calculeze că n-ar mai avea rost să consume niște bani acum.

VIDEO Reîncepe Liga 1: totul despre FCSB - CFR Cluj

Citește și:

FCSB schimbă regulamentul! Decizie drastică după scandalul de la reunire

Mihai Stoica e revoltat de discursul lui Dan Petrescu: „Nu suport balivernele!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
189254898748309
Claude SH  •  21 Ianuarie 2022, 21:17

Gigi încă nu a aflat. Cel de Sus e fan CFR. Plus de asta au lotul cel mai bun și mai valoros.

nesufertiti
nesufertiti  •  19 Ianuarie 2022, 18:22

Meci foarte greu pentru frana mea; fcsb, daca pune presiune din start, are capacitatea sa ne invinga. Cu atat mai mult cu cat este primul meci dupa pauza de iarna si ii greu de preconizat cum se vor prezenta echipele. Un egal ar fi bun pentru noi si, teama mi-e, asa va gandi si Petrescu: vom juca in defensiva si spera la mica ciupeala. Care ciupeala ii foarte posibil sa nu vina, iar fcsb sunt foarte solizi pe finalurile de meci, o sa fie nasol daca ramane 0-0 pana in minutul 80+. Speranta moare ultima, Zeii fie cu noi si cu defensiva, care o sa aiba mult de lucru. Seara superba la toata lumea si numa' binie die la Cluuuj.

bombon
bombon  •  19 Ianuarie 2022, 17:28

FCSB, campioana unui loc secund.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează