FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

VIDEO EXCLUSIV S-a grăbit FCSB cu Edjouma? Ce a remarcat antrenorul preferat al lui Becali

Malcom Edjouma  // FOTO: Imago
Malcom Edjouma // FOTO: Imago

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 martie 2022 08:45 / Actualizat duminica, 06 martie 2022 09:13

Ilie Poenaru, antrenorul pe care Gigi Becali l-ar dori la FCSB din sezonul viitor, dacă Toni Petrea nu-și prelungește contractul, a făcut o comparație între Malcom Edjouma și Adrian Șut, cei doi închizători ai roș-albaștrilor.

Fostul antrenor de la Academica Clinceni și Gaz Metan a explicat care sunt diferențele dintre cei doi și de ce consideră că Adrian Șut (22 de ani), pe care l-a antrenat la formația din Ilfov, este mai potrivit la închidere decât francezul de 25 de ani, adus de FCSB în iarnă, de la FC Botoșani.

VIDEO Blochează Malcom Edjouma progresul lui Adrian Șut? Ce spune Ilie Poenaru

„Totul depinde de cum sunt văzuți Edjouma și Șut. Eu cred că Edjouma poate evolua ca număr 6, în 4-3-3, dar trebuie să ai o linie de apărare foarte bună și exactă, iar fundașii centrali să rezolve toate problemele și duelurile unu contra unu când sunt expuși de plecările lui.

Edjouma e un fotbalist care împinge jocul destul de mult, apare la finalizare, îi place golul. Se transformă într-un inter sau evoluează chiar ca număr 10. 

Închizătorul, numărul 6, trebuie să reprezinte un echilibru. Asta poate face Șut. Chiar și Ovidiu Popescu poate fi. Închizătorul trebuie să facă legătură dintre apărare și atac și trebuie să fie un scut pentru apărare, el coboară și închide zonele. Nu participă mult la faza de atac pentru că se pregătește de ofensiva adversă. Un număr 6 trebuie să fie bun la alunecări, în duelurile unu contra unu, să câștige duelurile aeriene”, a spus Poenaru la GSP LIVE.

Șut era „cinci clase peste Pintilii”

Adrian Șut era jucătorul pe care Gigi Becali paria înainte de startul sezonului. În vara lui 2021, Becali spunea despre mijlocașul în vârstă de 22 de ani că va fi „cel mai mare fotbalist al României” și că „este cinci clase peste Pintilii, vede bine jocul și pasează într-o fracțiune de secundă”.

Edjouma, de la cel mai bun, la „ne-a mânacat meciul”

După debutul lui Edjouma la FCSB, în victoria contra Chindiei, 3-2, Becali îl lăuda pe mijlocaș, pe 16 februarie: „De Edjouma sunt mulțumit, normal. Mi-a plăcut cum a jucat. Dar încă nu l-ați văzut la adevărata valoare. Să îl vedeți meciurile următoare, după ce se mai acomodează”.

Ulterior, după 0-2 cu Farul, francezul a fost găsit vinovat de înfrângere.

„Din cauza lui Edjouma am pierdut meciul ăsta. Nu era pe nicăieri. Pasa numai în spate. De fapt, nici nu era pe teren! Se încurca în minge. Mi-a spus Petrea că Edjouma e foarte obosit din cauza adaptării, face alte antrenamente decât la Botoșani”, a declarat omul de afaceri, pe 27 februarie.

Citește și: 

Gigi Becali, criticat pentru cum se comportă în cazul Keșeru: „Eu așa aș fi făcut dacă eram patron. Ar putea da un randament foarte bun”

Ilie Dumitrescu explică unde a greșit FCSB: „Gigi trebuia să meargă până la capăt cu ei”

Duminică, 5 finale pentru salvare! Dinamo și FCU Craiova sunt la mila rezultatelor » Toate CALCULELE în dreptul fiecărei echipe

„Vă spun în premieră, la Dinamo a fost o tentativă de puci în vestiar!” » Omul care l-a adus pe Kopic a dat tot din casă


Comentarii (6)
1983525858533835
Mihai Fcsb  •  06 Martie 2022, 14:15

Edjouma este un jucator limitat nu este in stare sa dea o pasa nu stie sa estimeze distantele paseaza foarte incet..iar cand alearga parca se rupe asa iti da impresia un nou esec.sper sa nu am dreptate dar la felul cum dribleaza si cum paseaza este limitat.

514091889218839
Mihai Buzea  •  06 Martie 2022, 13:11
Postat de andreidim2001 pe 06 Martie 2022, 10:07

Ia uite l si pe asta deja se vede secund la Fc stoaia. Ai grija metre ca daca te ia *** sa ii incalzesti mioarele iti face guler toate teoriile :))) Si dupa aia plangi pe umarul lui *** "***":)))).

Oricum voi îl aveti pe MARELE STOICAN!!!

gicapuia
gicapuia  •  06 Martie 2022, 13:06

Eu zic sa faca schimb cu Vlad. Edjuma sa treaca in poarta ( sigur e mai bun ) Vlad virf in locul lui Keseru iar Keseru pina la vara cind ii expira contractul in locul lui Florinel. Sau Florin . Sau in locul lui Toni. Sau a lui Gigi ! Sau etc etc,

Vezi toate comentariile (6)
Comentează