FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Iată conținutul plângerii făcute de Burchel! 9 articole din ROAF invocate împotriva lui Mihai Pintilii: ce riscă antrenorul pe fals de la FCSB

Articol de , , - Publicat sambata, 21 ianuarie 2023 07:02 / Actualizat sambata, 21 ianuarie 2023 09:09

GSP are conținutul plângerii făcute de șeful Școlii de Antrenori, Lucian Burchel, împotriva lui Mihai Pintilii, antrenorul FCSB. Sunt invocate nu mai puțin de 9 articole din ROAF, Regulamentul Disciplinar și Statutul Antrenorului, iar pedeapsa minimă e de 4 runde și 1.400 de euro pentru cel care conduce acum staff-ul tehnic al vicecampioanei.

„Vă solicităm respectuos să dispuneți efectuarea investigațiilor necesare și stabilirea pe baza probelor administrate dacă faptele clubului SC FCSB și ale delegatului Pintilii Doru Mihai reprezintă abateri disciplinare, iar în cazul în care veți constanta încălcarea prevederilor regulamentare, vă solicităm să aplicați măsurile disciplinare care se impun". 

Pasajul respectiv e doar o parte din sesizarea pe care Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori din cadrul FRF, a făcut-o către Comisia de Disciplină în privința lui Pintilii. Cel care, deși nu deține nici măcar calificare de antrenor, a condus echipa în finalul anului 2022, dar și antrenamentele și meciurile amicale susținute de roș-albaștri în stagiul din Antalya.

Afară din Europa! Juventus a rămas fără 15 puncte în Serie A, în scandalul plusvalențelor + suspendări mari pentru conducători
ITALIA
Afară din Europa! Juventus a rămas fără 15 puncte în Serie A, în scandalul plusvalențelor + suspendări mari pentru conducători

Școala de Antrenori invocă 9 articole de regulament împotriva lui Mihai Pintilii

 În completarea memoriului, Burchel enumeră și 9 articole din regulamentele și statutele FRF, cele la care cazul Pintilii poate fi încadrat. 4 sunt din Regulamentul Disciplinar, două din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice și 3 din Regulamentul și Statutul Antrenorului. 

Pe lângă articolele care definesc modul în care trebuie să se respecte regulamentul, un punct din ROAF e extrem de explicit și practic el anticipează ce sancțiuni va încasa cel care în prezent are rol de A1 la FCSB, dar nu deține și documentele necesare îndeplinirii acestui rol:

  • Pot da instrucțiuni în timpul jocului doar directorul tehnic, antrenorul principal sau antrenorul secund. În cazuri excepționale (de ex. antrenorul principal și antrenorul secund sunt suspendați), antrenorul cu portarii va avea dreptul de a da instrucțiuni în timpul jocului 
  • Sancțiunea aplicată persoanelor care încalcă această prevedere va fi suspendare între 4 și 6 jocuri și penalitate, la nivel de Liga 1, de la 6.800 lei până la 13.570 lei. Pintilii nu face parte din niciuna dintre categoriile prezentate de ROAF, fiindcă el nu are recunoscut în România nici măcar carnetul de antrenor pe care l-a dobândit în Republica Moldova, unde a urmat cursurile pentru licența B.

Probele: înscrisuri, extrase din presă, contractele de la FCSB.

 Memoriul formulat de cel care conduce Școala de Antrenori e însoțit de următorul mesaj: 

„În susținerea sesizării atașăm înscrisuri reprezentând extrase din presa sportivă, contractele de activitate sportivă încheiate de SC FCSB cu Pintilii Doru Mihai și Strizu Leonard, cardurile de identitate emise de Școala Federală de Antrenori și imagini foto și video de la conferințele cu mass-media organizate de club (link-urile menționate)".

Luni s-ar putea da decizia în cazul lui Pintilii 

Conform site-ului FRF, termenul la care Comisia de Disciplină va judeca memoriul depus de Lucian Burchel e ziua de 23 ianuarie, adică luni. E posibil să se ia o decizie chiar la această primă ședință sau să fie acordat un nou termen, pe 30 ianuarie.

Dacă Pintilii va încasa cele 4 etape de suspendare încă de luni, atunci FCSB va fi nevoită să joace fără a-l avea pe bancă exact în derby-urile cu Farul, CFR și CSU Craiova.

Ce meciuri are FCSB după acest weekend

DataMeciul
29.ianFCSB - Farul
05.febCFR - FCSB
12.febVoluntari - FCSB
19.febFCSB - CSU Craiova
26.febFC Argeș - FCSB

Ce amendă riscă FCSB 

Nu doar Pintilii e în culpă, ci și clubul la care activează. FCSB face și ea parte din plângere și ar putea fi sancționată conform articolului 83, alin. 7, care prevede că orice încălcare a ROAF privind organizarea în condiții regulamentare a jocului „se sancționează gradual, cu penalitate sportivă de la 10.000 la 100.000 lei, la fiecare nouă abatere penalitatea urmând a fi majorată cu 50% față de cea aplicată anterior. 

La atingerea pragului maxim clubul în cauză va fi sancționat cu interzicerea organizării jocurilor pe stadionul propriu de la 1 la 4 jocuri cumulat cu penalitatea de 100.000 lei".

VIDEO Totul despre Hermannstadt - FCSB

Citește și: 

Peluza Sud Steaua îi răspunde violent lui Gigi Becali: „Nu ne coborâm la nivelul unei discuții cu acest personaj” + „Vom apăra stadionul Ghencea CU ORICE PREȚ!”

Florin Prunea o laudă pe FCSB pentru transferul lui Sorescu, dar îl avertizează pe jucător: „Un pas în spate pentru el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  21 Ianuarie 2023, 10:47
Postat de steaua1986. pe 21 Ianuarie 2023, 09:20

Si meseriile sunt reglementate de lege. Nu poti practica fara calificare ca-n comuna primitiva.

nu poti nici sa trimiti bani din buget la csa! mai puneti mintea la contributie.. sa te mai intreb ceva! ai auzit cumva de scoala de gestionar? de scoala de agent vanzari? si pot continua!

anticenzuralasport
anticenzuralasport  •  21 Ianuarie 2023, 10:16
Postat de digiserv.ro pe 21 Ianuarie 2023, 09:46

Eu ca suporter sunt de acord cu demersul federatiei, sa fie legalitate pentru ca sunt niste norme dar pe de alta parte si federatia in sine este o federatie pe fals. In regulamentul pentru functia de presedinte al federatiei se spune ca cel care candideaza trebuie sa aiba experienta, sa fi lucrat in cadrul unui club iar Ciurli Burli nu a lucrat la nici un club. Atata timp cat Bodescu si Visan lucreaza in FRF in detrimentul unor fosti mari fotbalistii si au putere in fotbalul romanesc sincer nu mai conteaza nici o regula, avand in vedere ca insasi cei care conduc federatia sunt in sine niste falsi.

Pai nici Burghel nu are mare exerienta ca antrenor ca sa l recomande ca sef peste Scoala de Antrenori...Desigur ca lumea nu stie ca asta a fost antrenor 10 ani la Academia lui Hagi pana sa ajunga la FRF ...adica Farul- chipa care o intalneste pe Steaua la prima etapa de suspendare a lui Pintili...

mioriticul
mioriticul  •  21 Ianuarie 2023, 10:16
Postat de comunist pe 21 Ianuarie 2023, 09:31

exact! aplicarea regulilor unei competitii (reguli pe care ai semnat ca le iei la cunostinta cand ai hotarat sa iei parte la competitie) inseamna clar abuz! romanii adevarati inteleg ca regulile sunt facute sa fie incalcate, regulile sunt doar un punct de pornire pentru a fi negociate pe parcurs...

Zecesebistii nu negociază. Ei încalcă din start.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează