FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Becali voia să-l dea afară, Edi Iordănescu l-a făcut căpitan! » Câștig pentru FCSB

Andrei Miron (27 de ani, fundaș central) e unul dintre câștigurile lui Edi Iordănescu după FCSB - Dinamo 6-0 +22   FOTO
Andrei Miron (27 de ani, fundaș central) e unul dintre câștigurile lui Edi Iordănescu după FCSB - Dinamo 6-0

Articol de - Publicat marti, 14 septembrie 2021 17:17 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 22:39

Andrei Miron (27 de ani, fundaș central) e unul dintre câștigurile lui Edi Iordănescu după FCSB - Dinamo 6-0

Cu Dinamo, Andrei Miron a bifat prima prezență la FCSB după mai bine de 4 luni. Stoperul s-a accidentat în play-off-ul sezonului trecut, într-o partidă cu CFR Cluj (1-1), când a călcat groaznic pe gazonul de la Giurgiu, răsucindu-și glezna.

A revenit la antrenamente la începutul lui august și nu a forțat întoarcerea pe teren. După o lună de pregătire normală, Edi Iordănescu a decis să-l titularizeze chiar în derby. 

FCSB l-a recâștigat pe Andrei Miron după succesul cu Dinamo

Mai mult, jucătorul venit gratis de la FC Botoșani în februarie 2020 a fost desemnat căpitan de Iordănescu Jr., în absența lui Florin Tănase, accidentat. 

„Când mă vedeți că numesc un jucător cu experiență, înseamnă că el «reclamă» acest statut, fiindcă are maturitatea necesară. Decizia de a acorda banderola îmi aparține. Grupul se va supune și să fiți siguri că nu aleg întâmplător, analizez foarte bine”, declara antrenorul vicecampioanei înainte de meci.

Iar Iordănescu nu s-a păcălit. Cu un indice InStat de 300, Miron nu a acuzat deloc presiunea banderolei, fiind al doilea cel mai bun jucător de la FCSB, după Claudiu Keseru (312).

E drept, Miron l-a avut adversar direct pe Gabi Torje, care a perceput ad litteram poziția de „9 fals”. Torje n-a mai jucat din aprilie, când îmbrăca tricoul turcilor de la Bandirmaspor. 

Contra FCSB-ului, jucătorul consacrat în flancul drept de-a lungul carierei n-a existat! Un argument pentru această teză, dar și pentru prestația dezastruoasă - per total - a „câinilor” în derby, este reprezentat inclusiv de următoare statistică: Miron, fundaș central, nu a fost supus niciunui duel aerian!

Drept încununare pentru prestația solidă, Miron a închis tabela pe Arena Națională în minutul 67. A reluat cu dreptul centrarea semnată de Darius Olaru din fază fixă. Coautor Ricci Grigore, care l-a păcălit pe Eșanu cu o deviere nefericită.

Andrei Miron vs. Dinamo:

  • 97 de minute 
  • 1 gol 
  • 3 faulturi 
  • 55 de pase (91% precise) 
  • 3 mingi pierdute, 0 în propria jumătate 
  • 5 baloane recuperate, 1 în terenul advers 
  • 55% din dueluri câștigate 
  • 6 intercepții
Becali voia să-l dea afară, Edi Iordănescu l-a făcut căpitan! » Câștig pentru FCSB
7 a fost nota primită de Miron în Gazetă pentru prestația din derby

L-a eliberat pe Cristea

Odată cu recuperarea lui Miron, Edi Iordănescu a decis să-l folosească pe Iulian Cristea la „închidere”, și în contextul formei slabe pe care a arătat-o Ovidiu Popescu în actuala stagiune.

Cristea a fost utilizat rarisim mijlocaș defensiv la FCSB, în această poziție remarcându-se în schimb la Gaz Metan, fosta lui echipă.

+18 FOTO

Andrei Miron, indispensabil și țap ispășitor pentru Becali

Când Becali avea neoficial ecusonul „A1” atârnat de sacou și trata jucătorii ca pe avatare virtuale, Miron era un client obișnuit al malaxorului de la palat.

La începutul anului curent, patronul FCSB găsise explicația pentru atacurile greoaie ale echipei sale: „Ce să facă antrenorul dacă Miron ia mingea, i-o dă lui Cristea, care i-o dă pe urmă înapoi lui Miron? Asta e calitatea lor de fotbaliști, na-ți-o ție, dă-mi-o mie!”.

În primăvară, Gazeta dezvăluia că Miron intrase pe lista neagră a lui Gigi Becali, interesat să-l cedeze. Cum ofertele n-au fost mulțumitoare, iar nou-veniții Alexandru Crețu și Stipe Vucur au părăsit rapid Bucureștiul, Andrei a continuat la FCSB.

Între timp, după accidentarea suferită de stoper în finalul sezonului trecut, Becali și-a schimbat opinia: „Miron mi-a plăcut foarte mult. A fost chiar excepțional, până s-a accidentat. Chiar eram foarte mulțumit de el, de asta am regretat ca nu l-am mai putut folosi. Dădea cu capul, lua fața adversarilor, era foarte activ, foarte vigilent”.

1.100.000 €e cota de piață a lui Miron, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt

Imaginile bucuriei » FCSB a petrecut alături de galerie după victoria cu Dinamo

Citește mai multe articole despre FCSB:

Florin Prunea, atac în direct la adresa lui Octavian Popescu: „Dacă pui mintea lui la o vacă, paște pe asfalt. Un needucat fără creier”

S-a întors Keșeru, a revenit spectacolul! Ce bornă a atins „bombardierul” FCSB-ului, după eurogolul reușit cu Dinamo

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
paolo14
paolo14  •  15 Septembrie 2021, 06:00
Postat de dexter3 pe 14 Septembrie 2021, 21:21

Nu te-am vazut la fel de optimist dupa 1-4 la Cluj. Dar prostul are mintea scurta...

6-0!

tinn
tinn  •  14 Septembrie 2021, 22:30
Postat de c23665 pe 14 Septembrie 2021, 20:33

Încă o dovadă că FKSB nu e Steaua! La Steaua nu ajungea nici caporal!!

ce dovadă prostea? cu cine vorbești, cu interioru'? :))

tinn
tinn  •  14 Septembrie 2021, 22:28
Postat de dexter3 pe 14 Septembrie 2021, 21:21

Nu te-am vazut la fel de optimist dupa 1-4 la Cluj. Dar prostul are mintea scurta...

nu te-am văzut deloc de pe la 3-0 pentru Steaua, ipocritule

Vezi toate comentariile (16)
Comentează