FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

UPDATE Ziua cea mai fierbinte pentru FCSB: ședință decisivă pentru stadion! Becali a intrat în direct: „99,99% e gata! Semnăm azi sau mâine”

Ziua cea mai fierbinte pentru FCSB
Ziua cea mai fierbinte pentru FCSB

Articol de - Publicat marti, 18 iulie 2023 17:28 / Actualizat marti, 18 iulie 2023 17:29

La sediul CSA Steaua, reprezentanții FCSB și omologii de la Clubul Armatei s-au întâlnit din nou pentru a pune la punct închirierea stadionului Ghencea pentru meciul FCSB - Dinamo, de pe 22 iulie.

Cele două părți au negociat luni mai bine de 6 ore și sunt aproape de o înțelegere.

UPDATE ora 17:10 - Gigi Becali: „99,99% e gata! Semnăm azi sau mâine”

Gigi Becali, patronul FCSB, a intrat în direct la emisiunea „Liga DigiSport” și a susținut că a acceptat toate clauzele impuse de CSA Steaua, față de reprezentanții căreia și-a îndulcit discursul: „Nu mai zic că sunt de rea credință, doar suflă în iaurt”.

„Oamenii își fac și ei datoria. Sunt ofițeri, e e frică și vor multe garanții. Credeam că sunt de rea credință, dar nu sunt, doar suflă în iaurt. Poți să te întrebi... cu Burleanu de ce n-au semnat așa? Ei zic că e grad ridicat de risc. Atunci bine, am întrebat: «Ce vor, mă Vali?» «Vor milionul». «Bine, mă. Dă ce vor și gata». 

«Vor clauză, 250.000 de euro poliță de distrugere». Bine. «Semnează poliță de distrugere». «Mai vor 750.000 bilet la ordin». «Semnează și biletul». «Vor avalizat». «Bine, mă, îl avalizez eu». Trebuie fi avalizat de o persoană garantată, nu au încredere în FCSB, că dacă nu au bani în cont?

Atunci semnez eu ca persoană fizică, avalizez eu cu semnătura mea, garantez prin bancă că am bani în cont. «Bine mă, semnez și asta, avalizez toate, să dau drumul». Am făcut tot ce au vrut ei, a rămas doar să se semneze contractul, azi sau mâine se va semna. Lucrurile cred că intră în normalitate”, a transmis Becali. 

99,99% se semnează, doar să nu vină Talpan iar. A fost Talpan și am înțeles că nu l-au luat în seamă. A strigat «Nu semnați, că ne fură hoții!». Râdeau și ei pe acolo, ce să facă...

Ce e important este că nu e rea credință. «Bine, mă, Vali, nu avem voie pe timpul meciului să denigrăm CSA. Păi de ce să o denigrăm?» Am zis că oricum dacă se strică gazonul trebuie să-l reparăm. 750.000 de euro, asta e. Ei spun că atât costă gazonul. E posibil să fie așa, e un gazon special.

Noi am luat act de la o firmă de specialitate că acel gazon nu poate fi distrus. Avem deja o notă cu ștampila unei firme, unui specialist, terenul nu poate fi distrus, pur și simplu. E un gazon foarte special.

Jucăm un meci acolo, mergem acasă și ne vedem de treaba noastră.

- Gigi Becali, patron FCSB

Becali a anunțat cum vrea să dejoace strategia steliștilor: „Va fi premieră în România! Arestări, amenzi, pușcării”
FCSB
Becali a anunțat cum vrea să dejoace strategia steliștilor: „Va fi premieră în România! Arestări, amenzi, pușcării”

UPDATE 15:00 Acum se verifică draftul final de contract. Dacă totul va fi în regulă, urmează să fie semnat de Valeriu Argaseală, președintele FCSB și Ștefan Bichir, comandantul CSA Steaua, după ce Comisia de negociere va da undă verde.

UPDATE 14:45 Întâlnirea celor de la FCSB cu Vlad Chiricheș nu a produs un deznodământ. Urmează o nouă întâlnire zilele următoare. Nu s-a ajuns la o înțelegere, nici fundașul n-a spus clar că nu vrea să revină, nici FCSB nu a dat vreun ultimatum.

UPDATE Scene incredibile în Ghencea: Suporterii CSA Steaua au aruncat violent cu o sticlă în mașina lui Valeriu Argăseală, președintele FCSB, când acesta a sosit la discuții. Lovitura a lăsat urme, iar în urma acestui incident a venit Jandarmeria, pentru a asigura ordinea în zonă.

UPDATE 10:45 Președintele lui FCSB, Valeriu Argăseală, a ajuns la sediul CSA Steaua, unde a început întâlnirea. 

FCSB a acceptat să depună garanția prin biletul la ordin, astfel că 99% contractul se va semna!

Gigi Becali, detalii despre lupta pentru Ghencea: „A venit Vali și mi-a zis: «M-au distrus!»”
FCSB
Gigi Becali, detalii despre lupta pentru Ghencea: „A venit Vali și mi-a zis: «M-au distrus!»”

FCSB, tot mai aproape de Ghencea

Singurul punct rămas în divergență, dintre toate clauzele contractului de închiriere a arenei Steaua, a fost cel referitor la garanția pentru eventualele cheltuieli care ar fi necesare la refacerea suprafeței de joc, în cazul în care aceasta va fi distrusă iremediabil.

După ore de negocieri însă, CSA Steaua a venit cu o ultimă propunere. Un bilet la ordin, semnat de FCSB, o cerință pe care clubul MApN-ului o avusese și săptămâna trecută, când ceruse ca respectivul bilet la ordin să fie în valoare de 1.000.000 de euro.

De această dată însă, CSA a diminuat cu aproape 25% cuantumul garanției. Noul nivel ar fi fost justificat de cei din comisia de negociere a CSA prin faptul că au fost verificate în detaliu toate facturile achitate pentru suprafața care e acum în Ghencea și care au însumat în jur de 750.000 de euro.

Bilet la ordin avalizat: avalistul va fi Gigi Becali

FCSB e foarte tentată să accepte această ultimă ofertă, astfel că ar urma să se semneze un bilet la ordin, însă un bilet la ordin avalizat, care să acopere nivelul impus de CSA, iar banii să fie accesați imediat dacă gazonul va fi deteriorat într-o asemenea măsură încât să presupună înlocuirea lui totală. 

Procedura „bilet la ordin avalizat” presupune costuri suplimentare pentru emitent, adică pentru FCSB, astfel că costurile și garanția la care clubul se va angaja se vor apropia de 800.000-900.000 de euro.

Prin bilet la ordin avalizat se înțelege situația în care o altă persoană numită avalist își asumă obligația de plată în aceeași măsură ca și emitentul. Avalistul poate fi atât o persoană fizică, cât și o persoană juridică. În situația în care suma nu poate fi recuperată de la emitent în parte sau în totalitate, beneficiarul se va îndrepta împotriva avalistului pentru plată. 
Conform www.organic-agency.ro

Practic, avalistul va fi Gigi Becali, el va fi persoana care va gira pentru biletul la ordin pe care îl va emite FCSB și pe care îl va oferi celor de la CSA Steaua.

Chiricheș dă azi un răspuns clar

O altă întâlnire extrem de importantă pentru FCSB este cu Vlad Chiricheș. Fundașul central i-a anunțat pe roș-albaștri că va da un răspuns clar, dacă acceptă oferta sau nu.

Gigi Becali i-a propus un contract pe 1 an cu un salariu de 400.000 de euro, Chiricheș ar vrea să semneze pe doi ani. Dacă va accepta, Vlad va deveni cel mai bine plătit fotbalist din SuperLiga. În acest moment, primul este Florinel Coman, cu 360.000 de euro pe an.

Plecat de la Cremonese, Chiricheș se antrenează de o săptămână la baza celor de la FCSB din Berceni.

VIDEO Gigi Becali a comentat noul look al lui Dawa + „Florinel Coman iese când vrea el”

Citește și:

Dragomir nu e de acord cu Becali: „Ce să joace Chiricheș? Du-te de aici!”
FCSB
Dragomir nu e de acord cu Becali: „Ce să joace Chiricheș? Du-te de aici!”
FCSB chiar a dat lovitura în mercato » Prima concluzie a campionatului: roș-albaștrii au un nou lider
FCSB
FCSB chiar a dat lovitura în mercato » Prima concluzie a campionatului: roș-albaștrii au un nou lider

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (103)
forumeer
forumeer  •  21 Iulie 2023, 01:08
Postat de GardaIosefina pe 20 Iulie 2023, 15:36

Asa iti spune tactu cand te vede imbraca***

Ce-ai facut, gigisto, ti-ai luat bilet pt Ghencea? =))))))))))))))) sunteti ultimii prosti, ba, clonatule!

GardaIosefina
GardaIosefina  •  20 Iulie 2023, 15:36
Postat de forumeer pe 20 Iulie 2023, 15:05

Ti-ai luat bilet pt Ghencea, proasto :))?

Asa iti spune tactu cand te vede imbraca***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

forumeer
forumeer  •  20 Iulie 2023, 15:05
Postat de GardaIosefina pe 18 Iulie 2023, 11:21

Talpanistilor, dans =)))))))))))))))))))))))))))))))))

Ti-ai luat bilet pt Ghencea, proasto :))?

Vezi toate comentariile (103)
Comentează