FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Recuperare în timp-record la FCSB! E gata de cantonament și să revină în primul „11”

Ovidiu Popescu, în stânga, s-a recuperat miraculos // foto: Imago Images
Ovidiu Popescu, în stânga, s-a recuperat miraculos // foto: Imago Images

Articol de , , - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 09:57 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 10:08

Ovidiu Popescu (28 de ani) s-a recuperat în timp-record, după ce a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, va merge în cantonamentul din Antalya cu FCSB și va fi apt de joc în ultimele 5 etape din finalul campionatului regulat.

Vești bune pentru FCSB în perspectiva reluării campionatului. Unul dintre oamenii de bază din anii precedenți, dar și din startul actualului sezon va fi bun de joc începând din februarie. E vorba despre Ovidiu Popescu, care în vară s-a accidentat grav la genunchi. 

El a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, de fapt a grefei pe care o avea implantată din 2018, atunci când a avut fix aceeași accidentare. Deși, în mod normal, o astfel de recidivă presupune o perioadă și mai lungă de refacere și, implicit, de inactivitate, decât în mod obișnuit, Ovidiu Popescu s-a recuperat extrem de rapid.

„Bomba” finalului de an în Liga 1! A terminat anul pe loc de play-off, dar a fost deja depunctată cu 9 puncte
Depunctare
„Bomba” finalului de an în Liga 1! A terminat anul pe loc de play-off, dar a fost deja depunctată cu 9 puncte

Recuperare în timp-record pentru Ovidiu Popescu

Iar în momentul de față are acceptul medicilor să facă deplasarea cu echipa în cantonamentul din Antalya, unde va lua parte inclusiv la ședințele de pregătire alături de colegii săi. 

E posibil chiar și să bifeze câteva minute în amicale, mai ales că FCSB va beneficia de terenuri foarte bune în Turcia, iar riscurile privind o reaccidentare din cauza suprafeței de joc vor fi minime. 

Ovidiu Popescu, fundașul dreapta preferat la FCSB

Ovidiu Popescu, pe graficul de revenire al staff-ul medical al vicecampioanei, nu e luat în calcul chiar pentru primele jocuri din 2023, dar de la jumătatea lui februarie va fi disponibil. Și va fi principala soluție pentru postul de fundaș dreapta, unde Vali Crețu și puștiul Pantea nu s-au ridicat la nivelul pe care el l-a avut.

Refacerea rapidă a lui Popescu e și mai surprinzătoare fiindcă a durat mult mai puțin chiar și decât prima accidentare. Atunci, Ovidiu s-a rupt în octombrie 2018 și a revenit într-un meci oficial abia peste 9 luni, în iulie 2019. Acum, dacă va evolua începând din februarie, ar însemna să se întoarcă pe gazon după numai 6 luni.

Ovidiu Popescu e cel mai vechi din actualul lot de la FCSB

FotbalistDe când e la FCSB
Ov. Popescu2016
A. Vlad2017
Fl. Coman2017
I. Cristea2019
Olaru2019
Oaidă2019
V. Crețu2019

Iulian Cristea e deja apt 

Un alt fotbalist care a suferit o accidentare extrem de gravă în vară va fi 100% disponibil începând din chiar prima etapă în 2023. Iulian Cristea a suferit și el o ruptură a ligamentelor încrucișate în iunie, în startul meciului Muntenegru - România 2-0, din Liga Națiunilor. 

S-a operat la jumătatea lui iunie și, exact ca în cazul lui Ovidiu Popescu, recuperarea a decurs excepțional. A revenit la antrenamentele cu echipa din noiembrie, iar la ultimele jocuri din decembrie a și fost oprit în lotul de 18 jucători, însă a rămas rezervă neutilizată.

În cazul său însă va fi mai dificil să-și recâștige locul de titular, în condițiile în care cuplul Dawa-Tamm a fost aproape indestructibil. Primul e favoritul lui Gigi Becali, în vreme ce estonul a avut un randament excelent. 

În campionatul precedent, Cristea a jucat în 33 din cele 40 de etape, de 30 de ori fiind titular. În vârstă de 28 de ani și jumătate, Cristea a venit la FCSB în februarie 2019, de la Gaz Metan Mediaș.

  • Cum ar arăta FCSB cu cei doi în primul „11”: Târnovanu - Ov. Popescu, I. Cristea, Tamm, Radunovic - Edjouma, Șut, Olaru - Cordea, Compagno, Oct. Popescu
  • Cum ar arăta echipa de rezerve: A. Vlad - Pantea, Dawa, Haruț, S. Șerban - Nikolov, Dulca, Oaidă - Miculescu, Omrani, Fl. Coman

Cum arată programul pentru FCSB în finalul sezonului regulat

DataMeciul
22 ianuarieHermannstadt - FCSB
29 ianuarieFCSB - Farul
5 februarieCFR - FCSB
12 februarieFC Voluntari - FCSB
19 februarieFCSB - CSU Craiova
26 februarieFC Argeș - FCSB
1 martieFCSB - Petrolul
5 martieUTA - FCSB
12 martieFCSB - Sepsi

Mai multe știri din Liga 1: 

Daniel Niculae confirmă interesul pentru rivalul din Liga 1: „Are execuții extraordinare, ar aduce un plus!”

Mihai Stoica a nimerit doar 5 dintre predicțiile pentru anul 2022 » „Gherle” pe linie în fotbalul internațional

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
paolo12
paolo12  •  24 Decembrie 2022, 05:57

Bine ai revenit!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează