FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Pintilii revine! Căpitanul se antrenează normal cu echipa

Articol de , , - Publicat joi, 14 noiembrie 2019 17:17

După două luni de pauză, căpitanul roș-albaștrilor, Mihai Pintilii (35 de ani), e refăcut complet, se antrenează normal cu echipa și va face parte din lotul de 18 pentru meciul cu Astra Giurgiu.  

Încă o veste bună pentru Bogdan Vintilă. Cel mai experimentat om din lot e gata să revină pe teren. Mihai Pintilii s-a recuperat total după ultima accidentare suferită, la finalul lui septembrie, și e gata să reapară în echipa vicecampioană. 

Pintilii a început deja de 10 zile antrenamentele cot la cot cu colegii săi, iar până la ora următorului meci oficial al FCSB-ului mai sunt încă 10 zile, astfel că Mihai va avea 3 săptămâni de pregătire la sută la sută din capacitate. Recuperarea lui este foarte importantă mai ales că Vintilă va avea de acoperit la meciul cu Astra o absență extrem de importantă. Bogdan Planici e suspendat, după eliminarea din jocul de la Botoșani, iar bulgarul Ciorbadjiski, care va fi îndepărtat din lot în ianuarie, nu mai e în grațiile lui Gigi Becali. 

Vintilă va fi nevoit să apeleze la o improvizație în centrul defensivei, lângă Iulian Cristea. Pintilii ar putea să fie și el o soluție, dar și Nedelcu ar putea evolua în acea poziție. Pe parcursul acestui campionat, chiar și grecul Soiledis a evoluat ca stoper, deși postul său e de fundaș stânga.

Pintilii mai are contract cu FCSB până în vara lui 2020, însă i-ar fi anunțat pe cei din club că ar vrea să renunțe la cariera de fotbalist la finalul lui 2019, mai ales din cauza deselor accidentări. 

Un an chinuitor 

Din toamna lui 2018, Pintilii a jucat puțin și foarte puțin din cauza problemelor medicale cu care s-a confruntat. În ultimele 14 luni a stat pe tușă nu mai puțin de 11 luni. 

  •  sezonul trecut a început ca titular, dar s-a accidentat grav în septembrie și a revenit abia în februarie 2019 
  •  la începutul lui aprilie a suferit o nouă leziune musculară, care i-a recidivat înainte de startul acestui sezon, s-a întors pe gazon abia în august 
  • la finalul lui septembrie s-a rupt în derby-ul cu CFR, de atunci n-a mai jucat niciun minut 
  • în ultimul an și jumătate, iunie 2018 - noiembrie 2019, a bifat doar două partide ca integralist 
  • 7 septembrie 2018 e data ultimei selecții bifate de Pintilii, în meciul România - Muntenegru 0-0, în Liga Națiunilor 

13 meciuria jucat Pintilii în tot anul 2019, unul singur ca integralist, confruntarea cu Viitorul, din 1 septembrie

40 de meciuriîn cupele europene pentru FCSB a bifat Pintilii, e al doilea în topul celor din lotul actual, după Adi Popa (49)

44 de selecțiiare Pintilii la națională, niciun alt fotbalist aflat sub comanda lui Bogdan Vintilă nu are mai multe

Hoban încă poate 

Dacă Pintilii a jucat tot mai puțin în ultimii ani și a avut parte de accidentări dese, un alt fotbalist trecut de 35 de ani al CFR-ului și care evoluează pe același post cu Pintilii continuă să fie piesă de bază în formația campioană. Ovidiu Hoban are nu mai puțin de 19 meciuri jucate în acest sezon, de aproape 3 ori mai mult decât Pintilii. Hoban va împlini luna viitoare, pe 27 decembrie, nu mai puțin de 37 de ani! 

VEZI ȘI:

VIDEO Daniel Iftodi, campion cu Steaua și Dinamo, dă de pământ cu conducătorii din România: „Lucrurile au luat-o la vale pentru că sunt mulți oameni care n-au nicio treabă cu fotbalul”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează