FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Gigi Becali nu s-a învățat minte! Mizează în sezonul viitor pe unul dintre cei mai slabi fotbaliști din Liga 1 pe postul lui

Gigi Becali mizează tot pe Andrei Vlad
Gigi Becali mizează tot pe Andrei Vlad

Articol de , , - Publicat marti, 18 august 2020 07:00 / Actualizat marti, 18 august 2020 11:57

FCSB continuă să mizeze pe Andrei Vlad, unul dintre goalkeeperii cei mai slabi din campionat. Internaționalul de tineret și-a prejudiciat echipa aproape în toate ocaziile în care a fost folosit, însă Gigi Becali continuă să spere c-ar putea obține niște bani în schimbul lui, datorită vârstei care-i menține o cotă bună.

Becali mai pornește un sezon cu Andrei Vlad titular, după un campionat în care portarul născut în Târgoviște a apărat mai des decât oricând și echipa a terminat a 5-a în clasament. Stagiunea cu Vlad în poartă a adus cea mai proastă clasare a roș-albaștrilor din perioada recentă. Campioni între 2012 și 2015, vicecampioni din 2016 până în 2019, au încheiat acum abia pe 5 și au tremurat, până la câștigarea Cupei României, pentru asigurarea unui loc de cupe europene.

Regresul pe care l-a înregistrat echipa de când se bazează pe Vlad nu constituie o coincidență, prestațiile goalkeeperului chiar au fost slabe și „au contribuit” la prăbușire. Monitorizarea pe care a realizat-o InStat de-a lungul campionatului trecut îl plasează pe Andrei pe poziția a 20-a într-un clasament al portarilor rulați de toate cluburile de-a lungul sezonului! Pe niciun alt post nu mai stă FCSB atât de rău.

Sunt și cluburi care au beneficiat de câte doi portari mai buni decât a fost Vlad. De la Sepsi i-au fost superiori și Niczuly, și rezerva Fejer, de la Voluntari au fost mai buni Cojocaru și bulgarul Mitrev. FCSB a avut un goalkeeper foarte bun doar în prima parte a campionatului, pe Bălgrădean. 

„Pufi” a fost al treilea cel mai bun din competiție, după David Lazar, de la Astra, și după Giedrius Arlauskis, de la CFR. Doar că el a semnat la începutul anului cu rivala din Cluj a lui Becali și Gigi nu l-a mai folosit deloc din acel moment, l-a tratat ca pe un trădător. Bălgrădean are acum misiunea să-l înlocuiască pe Arlauskis în poarta campioanei.

400.000 de euroa plătit Becali când l-a adus pe Vlad de la Craiova, în 2017. Oltenii au protestat atunci, au susținut că portarul a forțat transferul și că ar fi fost, de fapt, „furat”, nu transferat corect

Topul portarilor din sezonul 2019-2020:

FCSB. Gigi Becali nu s-a învățat minte! Mizează în sezonul viitor pe unul dintre cei mai slabi fotbaliști din Liga 1 pe postul lui
  • Indexul InStat constituie o evaluare, ca medie, după toate criteriile relevante pentru prestația unui portar. Printre realizările luate în calcul: numărul șuturilor apărate, parade importante, acuratețea paselor, numărul partidelor fără gol primit.

E mai bun decât Aioani, rivalul de la „tineret”

Puțini portari importanți se află în urma lui Vlad în clasamentul realizat pe baza evoluțiilor din campionatul precedent. Mai slab decât portarul de la FCSB a fost Aioani, concurentul lui pentru post în naționala de tineret. Aioani a impresionat în primele apariții ale sale în prima ligă, Florin Prunea îl descria ca pe un viitor goalkeeper excelent, apoi a regresat și mai des a greșit decât și-a ajutat echipa. 

Cu el în poartă, Chindia a terminat ultima în clasament și s-a salvat de la retrogradare numai datorită schimbării sistemului competițional, cu 16 cluburi în loc de 14, și grație victoriei cu CS Mioveni în baraj, 2-0 în tur și 0-0 la retur, în Argeș.

Vlad „a mâncat” o calificare

Becali mai are convingerea că-l va putea vinde la un moment dat pe Vlad. Portarul are 21 de ani, deci ar mai putea să crească în valoare, teoretic, și să devină o marfă bună pe piața transferurilor. Acesta a fost motivul pentru care Gigi a tot forțat folosirea lui Andrei de când l-a adus de la Craiova. Până în sezonul acesta, Vlad apărea în poartă câte un meci, două, după care greșea grav și era înlocuit cu Bălgrădean. 

Plecarea lui „Pufi” l-a transformat într-un titular cert. Becali l-a scos la mezat pe Andrei și într-un meci din cupele europene, o partidă care a influențat viitorul clubului. În 2018, internaționalul de tineret a fost titularizat, în mod surprinzător, în returul cu Rapid Viena, din play-off Europa League. Austriecii câștigaseră turul cu 3-1 și porneau ca favoriți, însă roș-albaștrii au dat două goluri până la pauză și aveau un scor de calificare. 

A urmat o gafă a lui Vlad în partea a doua a meciului și Rapid a mers în grupe. Ratarea calificării a însemnat, pentru FCSB, o pierdere de 10 milioane de euro, bani pe care i-ar fi încasat din premii UEFA, vânzarea biletelor, market-pool.

Match preview Astra - FCSB: tot ce trebuie să știi despre derby-ul din prima etapă

Mai multe știri despre FCSB:

Un fost antrenor de la FCSB schimbă taberele: „O să îmi fac abonament la Steaua, voi fi la fiecare meci”

FCSB nu renunță la Ghencea! Strategia pusă la cale pentru a dribla Armata: „Le garantez suporterilor!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (17)
geogeo
geogeo  •  18 August 2020, 15:16

Cu cateva exceptii clasamentul portarilor n-are nicio noima. Fejer, Niczuly sau D. Rusu sunt mai buni decat portarul Craiovei?! Sa fim seriosi! Ce nu intelege Becali, e ca nu vrea sa joace cu fundasi centrali valorosi si de meserie. De vreo trei ani are in lot 1 sau maxim 2 fundasi centrali adevarati. Nu intelege nicicum ca fara siguranta in aparare n-ai cum sa castigi un campionat sau sa te califici in fazele superioare ale cupelor europene. O tine langa cu fundasi gen Filip, Nedelcu sau mai nou Briceag, care nu sunt fundasi centrali. Daca se accidenteaza vreunul dintre titularii Miron si Cristea, iar vor trece la improvizatii si evident vor lua goluri aiurea. Nu inteleg de ce nu-si aduce fundasi centrali de meserie si valorosi. E o forma de a-ti bate joc de propria echipa. Portar slabut, fundasi centrali modesti si insuficienti, mijlocas central defensiv sub nivelul dorit(Ov. Popescu, dar e o speranta cu Perianu sau Simion), atacant central OK(Bus sau Petre). Coloana vertebrala are doar varf, restul e sub nivelul pretentiilor la titlu sau performanta in cupele europene. Pare un nou sezon ratat pentru FCSB.

faraprostiincazarma
faraprostiincazarma  •  18 August 2020, 14:10
Postat de Traian Pavelescu pe 18 August 2020, 13:41

Binomul de amatori ridicoli udrea-craitoiu recidivează și mai produc un rebut! Articol slab, nedocumentat, tipic acestor așa ziși jurnaliști! Steaua nu a început sezonul trecut cu Vlad titular și o buna parte din el a aparat balgradean! Dar pt niște netoti in cautare de subiecte anti-Steaua orice minciuna devine un subiect! Ce poți spune despre niște așa ziși ziaristi tineri, care lucrează in democrație și intr-o presa liberă, când ei sprijină și încurajează ororile trecutului stalinist, fiind de acord și promovând o echipa de cazarma, a unui club sportiv militar, in 2020 și in UE. Scribii ăștia doi nu vor sa vadă ca in democrație, mai ales in UE, nu mai exista amestecul armatei și poliției in sport și nici sinistrele unități militare sportive impuse de armata roșie ! O rusine pt presa astfel de rătăciți, adulatori ai trecutului autoritar, trist, toxic!

poate vede si "binomul"format din 3 de fapt adica udrea,craitoiu si raureanu articolul asta defaimator la adresa lor si ne scuteste de prezenta tov.agitator azvarlit de la digi pe aici dupa toate conturile sub care posteaza.

faraprostiincazarma
faraprostiincazarma  •  18 August 2020, 14:02
Postat de Robert Sergiu pe 18 August 2020, 10:49

Risti si gastigi sau pierzi asa e in footbal

vezi daca nu te ocupi de scoala copil prost?gastigi auzi :))))) ce gastigi ma gascanel?gagaieli?

Vezi toate comentariile (17)
Comentează