FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Gigi Becali, magnetul euro! Ce profit a făcut FCSB din două transferuri

Dragoș Nedelcu și Harlem Gnohere, FCSB
Dragoș Nedelcu și Harlem Gnohere, FCSB

Articol de , - Publicat luni, 01 iulie 2019 11:43

Gigi Becali face profit și cu jucători în vârstă: a câștigat 1,3 milioane de euro cu Romario Benzar, iar ieri l-a vândut și pe „veteranul” Junior Morais, cu 600.000 de euro.

Și din investițiile lui Becali care par exagerate tot rezultă un plus! Romario Benzar și Dragoș Nedelcu au costat 2,3 milioane de euro împreună când au fost cumpărați de la Viitorul, FCSB a amortizat acum aproape toată suma doar din vânzarea fundașului dreapta! Nedelcu rămâne și roș-albaștrii mai speră să-l pună pe picioare și să-l comercializeze la un moment dat și pe el. 

Se îmbogățește

Transferul lui Benzar la Lecce, de două milioane de euro, nici măcar nu a fost o afacere care să-l încânte pe Becali: „S-a rugat de mine să nu-i blochez viitorul, m-a convins să-l las. Pentru mine nu e bine, că nu mai găsesc fundaș dreapta la fel de bun!”.

Romario, evaluat la 700.000 de euro când a trecut de la Viitorul la FCSB, va juca pentru salentinii nou-promovați în Serie A și va câștiga o jumătate de milion de euro anual.

Junior, cel mai scump „bătrân”!

Și mai tare e o tranzacție pe care Gigi a realizat-o ieri după-amiază: Junior Morais, adus de la Astra cu 100.000 de euro, a plecat la Gaziantep pe 600.000! Brazilianul va împlini 33 de ani în iulie și vârsta lui face remarcabilă afacerea.

Șumudică a insistat pentru achiziționarea lui Junior încă din momentul în care a acceptat să-i conducă pe turci: „Întotdeauna mă bucur când pot să-i ajut pe băieții alături de care am câștigat campionatul în România, iar Morais e unul dintre ei. La fel am procedat și cu alții: Budescu, Găman, Boldrin, De Amorim. Pe Junior îl știu bine și am convingerea că va fi foarte bun și în Turcia, așa cum a fost și la FCSB”.

28de meciuri a adunat  Junior Morais în sezonul trecut din Liga 1

10.000.000 €a încasat Becali pe cel mai scump jucător pe care l-a vândut, Nicolae Stanciu la Anderlecht. Mijlocașul a plecat pentru 8,5 milioane de euro plus bonusuri pe care belgienii le-au achitat ulterior

700.000 €a costat cea mai scumpă achiziție pe care a realizat-o Becali în vara asta, Răzvan Oaidă de la Botoșani. Pentru Darius Olaru, de la Gaz Metan, a plătit 600.000 de euro și mijlocașul ofensiv va mai rămâne la Mediaș încă șase luni

Doar florinel Coman e blocat

Becali i-a permis lui Benzar să plece în Serie A, după ce fotbalistul îl rugase să-l lase să se dueleze cu Cristiano Ronaldo și cu Insigne în locul meciurilor cu Clinceni și cu Chindia, dar nu e la fel de îngăduitor și în privința altor jucători.

Florinel Coman nu pleacă, deși presa din Italia a anunțat că Fiorentina a propus 3,5 milioane de euro în schimbul atacantului în vârstă de 21 de ani. „Sunt mai bogat decât e Fiorentina! Să stea liniștiți italienii cu patronul lor american, n-au cum să-l cumpere pe Coman!” a fost reacția lui Gigi. "Știu că am avut o ofertă, însă am vorbit cu patronul și mi-a spus că vrea să câștigăm campionatul, deci voi continua la Steaua", s-a resemnat Florinel. 

Urmează denis Alibec

Șumudică l-a obținut pe Morais și continuă negocierile cu Astra pentru Alibec. Giurgiuvenii au cerut 600.000 de euro pentru un împrumut pe un sezon sau două milioane de euro la transferul definitiv, valori pe care turcii nu le acceptă.

Șumi speră că Ioan Niculae va mai reduce pretențiile în zilele următoare și mutarea lui Denis în Turcia să fie realizată. Alibec, 28 de ani, e printre fotbaliștii care i-au pricinuit o pagubă lui Becali: transferul lui de la Astra la FCSB a costat două milioane de euro, după care a făcut drumul invers pe jumătate din preț.

Citește și:

Florin Ștefan comparat cu Wan-Bissaka, fundașul Angliei care a fost vândut pe 55 de milioane de euro: „Diferența nu e atât de mare”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
fairplayromania
fairplayromania  •  01 Iulie 2019, 21:40
Postat de dinamo_fan pe 01 Iulie 2019, 19:28

pe Budescu l-a dat la Al Shabab lui Sumudica, pe Morais lui Gaziantep tot lui Sumudica, ambii la suprapret. adevarul e ca daca gasesti prosti intr-atat de mari incat sa-i fraieresti cu combinatia gigi-sumi, e pacat sa nu o faci.

Credeam ca esti mai isteţ....astea sunt minciuni... toţi arabii sunt fraieri şi îi face Sumudică cu Becali , iar ei se minunează de deştăptăciunea ăstora doi, si de fericire îl cumpară si pe Texeira cu Pintilie plus 10 milioane ca să se minuneze gsp si digi.... hai sa fim fair play ...

dinamo_fan
dinamo_fan  •  01 Iulie 2019, 19:28

pe Budescu l-a dat la Al Shabab lui Sumudica, pe Morais lui Gaziantep tot lui Sumudica, ambii la suprapret. adevarul e ca daca gasesti prosti intr-atat de mari incat sa-i fraieresti cu combinatia gigi-sumi, e pacat sa nu o faci.

forza_viitorul
forza_viitorul  •  01 Iulie 2019, 16:49
Postat de alexyulyan pe 01 Iulie 2019, 15:56

WOOW Bravoo nea gigii

Waaawww, ce slugarnic esti! :))

Vezi toate comentariile (26)
Comentează