FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID

FOTO „Praf de pușcă” în peluze, la FCSB - Rapid » Roș-albaștrii și-au continuat războiul cu Gigi Becali

Articol de - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 20:35 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 22:08

FCSB - Rapid. Peste 15.000 de fani au fost prezenți pe Arena Națională, iar meciul a început într-o atmosferă incendiară. 

Peluza Nord, galeria FCSB, a ales să afișeze mesaje împotriva patronului echipei, Gigi Becali.

A fost primul meci pe care FCSB l-a jucat acasă cu spectatori de la plecarea lui Edi, astfel că suporterii au avut prilejul de a-l ataca pe finanțatorul echipei. 

Ultrașii au afișat mesajele: „Pentru tine suntem plecați”, „Avid după bani”, „Gigi fariseu” sau „Din bani ți-ai făcut chip cioplit”. 

„Praf de pușcă” în peluze, la FCSB - Rapid » Roș-albaștrii și-au continuat războiul cu Gigi Becali

În semn de protest, timp de 5 minute la start, fanii au refuzat să încurajeze echipa. 

Rapid, scenografie pe toată peluza

La cealaltă peluză, suporterii giuleșteni au afișat mesajul „Capitala ne aparține”, sub o pânză cât toată peluza cu un ultras mascat, care se strâmbă în direcția rivalilor. 

„Praf de pușcă” în peluze, la FCSB - Rapid » Roș-albaștrii și-au continuat războiul cu Gigi Becali

FCSB - RAPID: Ultrașii au întrerupt meciul timp de 5 minute!

Meciul a fost întrerupt pentru mai bine de 5 minute, după doar două minute de la start, după ce suporterii celor două echipe au aprins torțe și fumigene și le-au aruncat pe gazon. După ce perdeaua de fum s-a risipit, Kovacs a permis reluarea jocului. 

+6 FOTO

Incident înainte de FCSB - Rapid » Un pistol găsit în incinta stadionului

„Captura” a fost făcută în timpul unui control de rutină printre mașinile din perimetrul Arenei Naționale, locul de desfășurare al derby-ului.

„În jurul orei 18:20, pe timpul controlului autovehiculelor intrate în arena sportivă, într-un autoturism au fost găsite un pistol de tip airsoft, mai multe materiale pirotehnice și un spray iritant-lacrimogen

În cauză, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor și au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliției Capitalei. Pe această cale, reamintim și solicităm tuturor spectatorilor care vor asista la acest meci de fotbal să respecte întocmai prevederile legale în vigoare, aplicabile unui astfel de eveniment”, a comunicat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

„Praf de pușcă” în peluze, la FCSB - Rapid » Roș-albaștrii și-au continuat războiul cu Gigi Becali

Pistoalele de airsoft sunt replici după armele adevărate. Conform site-urilor de specialitate, Airsoft este un joc în care participanții simulează un conflict, cu ajutorul unor replici ale armelor reale care lansează proiectile sferice non-metalice.

La jocul de Airsoft se folosesc bile din material plastic ca muniție, având o masă între 0,2 g și 0,62 g.

Armele Airsoft pot răni în cazul în care nu sunt utilizate echipamente de protecție și mai ales dacă se trage de aproape. 

Nu trebuie să ai permis special pentru a deține o astfel de armă, dar nu sunt legale pentru uzul lor în public sau în condiții în care să pună în pericol integritatea corporală sau viața persoanelor.

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB și FC Rapid București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În partea de început a meciului, suporterii celor două echipe au folosit materiale pirotehnice, afectând debutul partidei pentru câteva minute. Având în vedere aceste aspecte, Jandarmeria Capitalei va aplica sancțiuni contravenționale organizatorului evenimentului sportiv, societății specializate de pază contractate de acesta și responsabililor pentru dispozitivele de ordine ai aceleiași societăți. Sancțiunile vor fi aplicate pentru nerespectarea obligațiilor de a nu permite accesul persoanelor care dețin obiecte interzise, menționate în prevederile art. 10, alin. 2, lit. b) din Legea nr 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare. În continuare, se vor efectua verificări pentru identificarea celor care au folosit materiale pirotehnice, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun.
-Jandarmeria Română

Citește mai multe știri din Liga 1:

Reghecampf, nervos după CSU Craiova - UTA: „Am avut o ședință scurtă cu jucătorii. Aveam impresia că jucăm cu oameni în minus. E păcat că ultimul meci s-a încheiat așa”

MM Stoica știe ce va face CFR Cluj dacă Petrescu merge la națională: „E clar! Altfel nu pleca așa” » Cine e favorit să îl înlocuiască

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
fluctlight871
fluctlight871  •  16 Decembrie 2021, 01:49

De ce n-a fost intrerupt meciul pentru scandari rasiste? Medievala tara...

cornelcc
cornelcc  •  15 Decembrie 2021, 22:45

„Capitala ne aparține”, sub o pânză cât toată peluza cu un ultras mascat, care se strâmbă în direcția rivalilor. “ Ultasul rapidist nu se stramba ..... asa e el!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează