FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID

VIDEO + FOTO FCSB câștigă în prelungiri derby-ul cu Rapid! » Cronică de Costin Ștucan: Săpunaru a dat, Săpunaru a luat

FCSB a învins-o Rapid, scor 3-1, în derby-ul rundei #20 din Liga 1. Florin Tănase, din penalty, și Ianis Stoica, la ultima fază, au decis meciul în prelungiri! +30   FOTO
FCSB a învins-o Rapid, scor 3-1, în derby-ul rundei #20 din Liga 1. Florin Tănase, din penalty, și Ianis Stoica, la ultima fază, au decis meciul în prelungiri!

Articol de , - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 22:32 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 22:49

FCSB a învins-o Rapid, scor 3-1, în derby-ul rundei #20 din Liga 1. Florin Tănase, din penalty, și Ianis Stoica, la ultima fază, au tranșat meciul în prelungiri!

Vocile Gazetei » FCSB - Rapid 3-1, comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea, Cătălin Țepelin și Cristian Geambașu
VOCILE GAZETEI
Vocile Gazetei » FCSB - Rapid 3-1, comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea, Cătălin Țepelin și Cristian Geambașu

FCSB - Rapid 3-1. Cronică de Costin Ștucan: Săpunaru a dat, Săpunaru a luat

Dacă în fotbal ar exista o tabletă minune de energie pe care jucătorii să o înghită înainte de un meci, efectul ei ar fi similar dominației fizice pe care FCSB a impus-o Rapidului în primul sfert de oră. 

Echipa lui Petrea a început cu mâinile pe beregata adversarului și, după o centrare aiurea a lui Crețu pentru un Budescu singur la 8 metri, doar bombardamentul din tribune a amânat urmarea firească.

După 5 minute de întrerupere, presingul sufocant a reînceput. Mai întâi a ratat Șut (10), găsit de centrarea lui Budescu într-o poziție de singur cu portarul. 

La următoarea fază, Octavian Popescu a dansat pur și simplu printre trei adversari - pe unul l-a culcat la propriu la pământ dintr-o fentă din gleznă - , apoi a continuat să pună presiune în careu și după ce a pierdut mingea. Belu Iordache nu a respins cum trebuie, balonul a ajuns la Olaru și din șutul său respins în față s-a născut șansa așteptată de speculantul Tănase (13).

La 1-0, FCSB a dat drumul puțin la strânsoare în așteptarea unui alt flux de energie, dar Rapid a profitat, a început să tragă aer în piept și a ieșit treptat din corzi. 

Belu Iordache (32) și Sefer (37) au avut șanse bune, iar egalarea a venit în prelungirile primei reprize. Norocos că a rămas în teren după ce l-a provocat din vorbe, priviri și gesturi pe Istvan Kovacs, nervosul Săpunaru a profitat de mâna pe tricou pusă neglijent de Radunovici în careu, a căzut și tot el a transformat penaltyul: 1-1.

A fost penalty la Săpunaru? » Verdict dat la pauză de specialistul în arbitraj contactat de GSP
FCSB - Rapid
A fost penalty la Săpunaru? » Verdict dat la pauză de specialistul în arbitraj contactat de GSP

A doua tabletă pentru 15 minute de energie n-a mai existat la startul părții a doua, însă Petrea - sau mai degrabă patronul lui - a sperat că proaspeții Ianis Stoica și Vali Gheorghe pot aduce un nou flux în joc, după înlocuirile lui Cordea și a struțo-vârfului-fals-cămilei Budescu. FCSB a încercat din nou să-și sufoce adversara, dar Rapid a rezistat de data asta în picioare, așteptând contra.

Eliminarea lui Junior Morais a schimbat chimia partidei

Ritmul a rămas alert, consumând oxigenul din sângele jucătorilor, iar efectul a fost o lipsă evidentă de luciditate, de inspirație. Șuturile pe poartă s-au evaporat, la fel și ocaziile. Meciul mergea spre un final jucat în așteptarea unei lovituri norocoase, până în momentul în care inconștiența lui Junior Morais - o alunecare ratată pentru un al doilea galben - a schimbat din nou chimia partidei.

FCSB - Rapid. Scandari rasiste pe Arena Națională + Ce nu s-a văzut la TV: rapidiștii au rupt cordonul de stewarzi pentru a se răfui cu rivalii
FCSB - RAPID
FCSB - Rapid. Scandari rasiste pe Arena Națională + Ce nu s-a văzut la TV: rapidiștii au rupt cordonul de stewarzi pentru a se răfui cu rivalii

Cu mai puțin mobilii Keșeru și Coman în teren, FCSB a împins, a adus mingi în careul mic, însă Ianis Stoica părea că nu are încă știința de a păcăli doi fundași experimentați care îl vor în ofsaid. 

Totuși, la peultima fază a meciului, Tănase l-a găsit din nou pe Stoica, de data asta în joc, iar Săpunaru nu l-a putut oprit decât prin fault. Penalty, Tănase, 2-1, apoi a fost energie și pentru 3-1, când Ianis Stoica, oportunist, a trimis în poartă ca-n curtea școlii o minge întoarsă din transversală la lobul lui Keșeru.

20.157 de spectatoriau fost pe Arena Națională (cifră oficială)

FOTO. Cele mai tari imagini din FCSB - Rapid

+26 FOTO

Cum stau FCSB și Rapid în clasament

FINAL. FCSB - Rapid 3-1

Echipele de start FCSB - Rapid: Budescu titular, Florinel Coman revenit

  • Budescu nu a mai fost titular la FCSB din 7 noiembrie, remiza cu FC Voluntari, 0-0, ultimul meci ca antrenor al roș-albaștrilor pentru Edi Iordănescu. El revine în prima echipă diseară, ca vârf fals, la 24 de ore de când patronul echipei, Gigi Becali, îl criticase în public pentru indolență. 
  • Florinel Coman, rezervă azi, operat recent din pricina unei pubalgii, a evoluat ultima oară într-o partidă cu Sepsi, încheiată 1-1, în august.
  • Față de ultima partidă, 2-0 cu FC Argeș, Iosif a efecutat o singură înlocuire în formația de start a giuleștenilor. A ieșit Moise, a intrat Rareș Ilie.

FCSB: A. Vlad - V. Crețu, Vinicius, Cristea, Radunovic - Olaru, Șut, Fl. Tănase - Cordea, Budescu, Oct. Popescu
ANTRENOR: Toni Petrea
REZERVE: Straton, Miron, Haruț, Fl. Coman, I. Stoica, V. Gheorghe, Ov. Popescu, Oaidă, Keșeru

RAPID: Moldovan - Belu, Săpunaru, Dandea, Morais - Crepulja, Al. Albu - Sefer, A. Ilie, Stahl - Marzouk
ANTRENOR: Mihai Iosif
REZERVE: Drăghia, Ad. Bălan, Goge, Pănoiu, C. Popescu, Florica, Ignat, Despa, Stănici

Stadion: „Arena Națională” (București)
Arbitru: Istvan Kovacs / Asistenți: Vasile Marinescu, Mihai Marica

FOTO. Derby-ul, întrerupt 5 minute la început din cauza torțelor

+6 FOTO

UPDATE 19:55 | Ultimele imagini înainte de FCSB - Rapid

UPDATE 17:45 | De ce FCSB - Rapid este un derby important pentru echipa lui Becali

  • Din 2003 și până acum, deși FCSB a luat mai multe trofee și a performat mai vizibil în Europa, Rapid e singura echipă în fața căreia are palmares negativ în disputele directe din Liga 1
  • Ultimele două confruntări s-au terminat cu același scor, 1-0 pentru alb-vișinii, care în această perioadă au demis și 3 antrenori ai roș-albaștrilor, ultimul fiind chiar Dinu Todoran, după confruntarea din tur.
  • Rapid este singura formație din România care are un palmares pozitiv în fața roș-albaștrilor. Giuleștenii conduc în raportul victoriilor, scor 7-4. 
  • FCSB are doar 4 succese, deși între cele două au avut loc nu mai puțin de 24 de întâlniri.

Citește și: 

Ce a cerut în direct la TV Gigi Becali, înaintea duelului arbitrat de Istvan Kovacs

EXCLUSIV Interes uriaș pentru FCSB - Rapid » S-au vândut aproape toate biletele

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (445)
grigs1981
grigs1981  •  16 Decembrie 2021, 15:00

Ștucane,te stiam om corect...

grigs1981
grigs1981  •  16 Decembrie 2021, 14:59

"Săpunaru a profitat de mâna pe tricou pusă neglijent de Radunovici"-Mâna pusă neglijent!!!L-a tras sau nu l-a tras?Mai tarziu,la Ianis Stoica,care declara ca Sapun l-a tras,uitati-va ca palma si degetele lui Sapun sunt intinse,nu poti apuca ceva in felul asta ca sa tragi!L-a mangaiat..."a fost contact"eterna scuza a mafiei fotbalistice romanesti!"inconștiența lui Junior Morais - o alunecare ratată pentru un al doilea galben",spune ziaristul...privind faza vedem ca Morais rateaza intalnirea cu mingea,dar nu face "atac intarziat"pe corpul adversarului,care deja centrase si care,Cretu intra in Morais!Isi agata piciorul si se rostogoleste ca de moarte...Poate fi fault,obstructie-dar numai in Romania se pedepseste cu galben,cand vrei sa nu se indeparteze prea mult CFR-ul!

spinoza
spinoza  •  16 Decembrie 2021, 12:31

Sapunaru a dat, Sapunaru a luat, Sapunaru fie laudat! Fără el nu castigam meciul. Sper sa viseze si noaptea greșeala din final. Asa-o cand vrei sa faci totul pe teren, dar ai îmbătrânit si ești neputincios. Mai vrei si la Nationala... Țiba!

Vezi toate comentariile (445)
Comentează