FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - RAPID

FCSB - Rapid. Scandari rasiste pe Arena Națională + Ce nu s-a văzut la TV: rapidiștii au rupt cordonul de stewarzi pentru a se răfui cu rivalii

Suporterii FCSB, scandări rasiste la meciul cu Rapid +10   FOTO
Suporterii FCSB, scandări rasiste la meciul cu Rapid

Articol de , - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 21:45 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 22:18

FCSB - Rapid. Suporterii roș-albaștri au avut scandări rasiste la adresa rivalilor, pe parcursul duelului de pe Arena Națională. 

Pe lângă încurajările pentru favoriți, suporterii celor două echipe au avut multe de împărțit pe toată durata meciului.

A fost penalty la Săpunaru? » Verdict dat la pauză de specialistul în arbitraj contactat de GSP
FCSB - Rapid
A fost penalty la Săpunaru? » Verdict dat la pauză de specialistul în arbitraj contactat de GSP

Roș-albaștrii au scandat în mai multe rânduri lozinci rasiste la adresa rivalilor din Giulești, „Am avut și vom avea mereu boală pe ț****i” și „La ț****i, m**e la ț****i!”.

În replică, rapidiștii au încercat să sară din peluză la tribuna 2, acolo unde se aflau ultrași ai vicecampioanei veniți din peluza opusă. 

Giuleștenii au spart cordonul format din stewarzi, însă apoi au fost opriți de jandarmi în drumul spre rivali.

FCSB - Rapid. Scandari rasiste pe Arena Națională + Ce nu s-a văzut la TV: rapidiștii au rupt cordonul de stewarzi pentru a se răfui cu rivalii
Momentul când rapidiștii au încercat să intre peste fanii roș-albaștri

Ce riscă fanii FCSB după scandările rasiste: 

Dacă spectatorii afişează inscripţii conţinând sloganuri discriminatorii/denigratoare/rasiste/xenofobe sau se fac vinovaţi de alte comportări de acest fel la un joc, organul jurisdicţional va aplica o sancţiune de la 5.000 la 70.000 de lei clubului pe care l-au susţinut spectatorii respectivi, la fiecare nouă abatere de același tip penalitatea urmând a fi majorată cu ½ față de cea aplicată anterior. La atingerea pragului maxim clubul va fi sancționat cu măsura programării unui joc fără spectatori cumulat cu o penalitate sportivă de 70.000 lei 
Articolul 54 din Regulamentul Disciplinar al FRF

Praf de pușcă” în peluze, la FCSB - Rapid » Roș-albaștrii și-au continuat războiul cu Gigi Becali

Peluza Nord, galeria FCSB, a ales să afișeze mesaje împotriva patronului echipei, Gigi Becali.

A fost primul meci pe care FCSB l-a jucat acasă cu spectatori de la plecarea lui Edi, astfel că suporterii au avut prilejul de a-l ataca pe finanțatorul echipei. 

Ultrașii au afișat mesajele: „Pentru tine suntem plecați”, „Avid după bani”, „Gigi fariseu” sau „Din bani ți-ai făcut chip cioplit”. 

FCSB - Rapid. Scandari rasiste pe Arena Națională + Ce nu s-a văzut la TV: rapidiștii au rupt cordonul de stewarzi pentru a se răfui cu rivalii

În semn de protest, timp de 5 minute la start, fanii au refuzat să încurajeze echipa. 

Rapid, scenografie pe toată peluza

La cealaltă peluză, suporterii giuleșteni au afișat mesajul „Capitala ne aparține”, sub o pânză cât toată peluza cu un ultras mascat, care se strâmbă în direcția rivalilor. 

FCSB - Rapid. Scandari rasiste pe Arena Națională + Ce nu s-a văzut la TV: rapidiștii au rupt cordonul de stewarzi pentru a se răfui cu rivalii

FCSB - RAPID: Ultrașii au întrerupt meciul timp de 5 minute!

Meciul a fost întrerupt pentru mai bine de 5 minute, după doar două minute de la start, după ce suporterii celor două echipe au aprins torțe și fumigene și le-au aruncat pe gazon. După ce perdeaua de fum s-a risipit, Kovacs a permis reluarea jocului. 

+6 FOTO

În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FCSB și FC Rapid București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări: În partea de început a meciului, suporterii celor două echipe au folosit materiale pirotehnice, afectând debutul partidei pentru câteva minute. Având în vedere aceste aspecte, Jandarmeria Capitalei va aplica sancțiuni contravenționale organizatorului evenimentului sportiv, societății specializate de pază contractate de acesta și responsabililor pentru dispozitivele de ordine ai aceleiași societăți. Sancțiunile vor fi aplicate pentru nerespectarea obligațiilor de a nu permite accesul persoanelor care dețin obiecte interzise, menționate în prevederile art. 10, alin. 2, lit. b) din Legea nr 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare. În continuare, se vor efectua verificări pentru identificarea celor care au folosit materiale pirotehnice, în vederea aplicării măsurilor legale care se impun.
-Jandarmeria Română

Citește mai multe știri din Liga 1:

Reghecampf, nervos după CSU Craiova - UTA: „Am avut o ședință scurtă cu jucătorii. Aveam impresia că jucăm cu oameni în minus. E păcat că ultimul meci s-a încheiat așa”

MM Stoica știe ce va face CFR Cluj dacă Petrescu merge la națională: „E clar! Altfel nu pleca așa” » Cine e favorit să îl înlocuiască

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
visiniujohn
visiniujohn  •  16 Decembrie 2021, 15:31

Probabil e foarte trist sa ai o astfel de "galerie" care nu are 1 (un) steag in toata tribuna a 2-a si a carei peluze stie 1 (un) singur cantec.... si ala contra adversarului. Cred ca pana si fratilor lor vitregi de la steaua le e rusine cu ei

roaitavasile
roaitavasile  •  16 Decembrie 2021, 05:54

Ziaristu' Nedelea, poate ne informezi și pe noi ce măsuri s-au luat împotriva suporterilor rapidiști, care au aruncat cu sticle în jucătorii Craiovei?

babin
babin  •  15 Decembrie 2021, 23:17

diavolii visini :))))

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close