FOTBAL  »  Superliga  »  VOCILE GAZETEI

Vocile Gazetei » FCSB - Rapid 3-1, comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea, Cătălin Țepelin și Cristian Geambașu

Vocile Gazetei la FCSB - Rapid
Vocile Gazetei la FCSB - Rapid

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 decembrie 2021 22:53 / Actualizat miercuri, 15 decembrie 2021 22:53

Derby-ul FCSB și Rapid 3-1 a fost comentat live pe GSP.ro de Dan Udrea (reporter GSP), Cătălin Țepelin (redactor-șef GSP) și Cristian Geambașu (editorialist GSP). Mai jos vei găsi opiniile lor de dinaintea meciului, de la pauză şi de la final.

La final: FCSB - Rapid 3-1

Dan Udrea: Ce meci am avut! De la atmosfera senzațională din tribune, până la calitatea gazonului. De la ritmul meciului, până la jocul de bărbați practicat de ambele formații. 

Până la urmă au decis oamenii cu cea mai mare experianță. Morais a făcut un fault prostesc și a fost eliminat, după care Săpunaru a stricat în prelungiri tot ce făcuse bun 90 de minute. A judecat greșit un duel cu puștiul Ianis Stoica, iar Tănase a câștigat de la punctul cu var. Un derby care a câștigat și un arbitraj de nivel mondial. Istvan Kovacs a văzut perfect tote fazele, merită nota 10 cu felicitări!

Cătălin Țepelin: O minunăție! Prea rar vedem astfel de meciuri ca să mai facem acum economie de vorbe mari. Să ne bucurăm, să savurăm, să aplaudăm, chiar dacă nu suntem și poate nu vom mai fi vreodată de Champions League, chiar dacă show-ul a ieșit uneori din întâmplare. 

FCSB trăiește exclusiv din instinct și, cu atâta calitate individuală, păcatul patronului alergic la antrenori adevărați e cu atât mai mare. Dincolo, Rapidul nu poate supraviețui la nesfârșit doar din avânt și cântece de galerie. Pentru că, uneori, statuile se prăbușesc în prelungiri.

Cristian Geambașu: Rămasă fără idei după artificiile din debutul meciului, FCSB ar trebui să fie ajutată de intrările lui Ianis Stoica, Vali Gheorghe și Florinel Coman, revenit după o absență devenită deja loc comun. 

Am respirat derby veritabil preț de 45 de minute și am avut un final haotic într-un meci dominat de personalitatea unui jucător de 37 de ani ca Săpunaru. Care obține penalty pe final de repriză și comite penalty pe final de meci, adică aplică empiric și dramatic legea din fizică potrivit căreia nimic nu se pierde, nimic nu se câștigă. Totul se transformă. Și penaltyul executat de Tănase. 

Iar dacă mai spui și că FCSB e o echipă norocoasă chiar riști să enervezi foarte multă lume.

La pauză: FCSB - Rapid 1-1

Dan Udrea: N-am mai văzut acest meci, dar am spus înainte de start că duelurile Olaru&Tănase vs Crepulja&Albu și Tavi Popescu vs Belu vor fi decisive. Și ce s-a întâmplat? Octavian Popescu, Olaru și Tănase au lucrat golul de 1-0, beneficiind de lentoarea și lipsa de viziune fotbalistică a lui Belu. 

Rapid a reintrat în joc pe final de repriză, a avut ocazii și a dat dovadă de mare caracter și personalitate. Cu Săpunaru în rol de adevărat revoluționar, care s-a luat la trântă cu arbitrul, cu adversarii, a scos un penalty, pe care l-a și transformat în gol și apoi a incitat un stadion întreg. Se anunță o repriză secundă explozivă.

Cătălin Țepelin: Rapid n-are nici vârf, nici fundași laterali. Și totuși intră la cabine cu egal. Asta, în principal, pentru că Budescu joacă așa cum poartă Iosif masca, adică la alibi, relaxat și fără efect, iar Radunovici, destins ca la plajă, îl invită pe Kovacs să se bage în cadru. Avântul inițial al FCSB-ului s-a dezumflat după câteva călcăîie și mingi vândute ieftin. Prea devreme, prea periculos.

Cristian Geambașu: Arde gazonul, ia foc careul Rapidului la driblingurile lui Octavian Popescu. Golul lui Tănase este prelungirea jocului mai bun al viceliderului, iar Rapid înțelege repede că nu i se potrivește deloc jocul la așteptare. 

În premieră mondială Toni Petrea se enervează și ia galben, iar asistentul Marinescu mută decisiv în prelungiri și îi indică penalty lui Kovacs la o intervenție asupra lui Săpunaru. Care transformă impasibil în fața dansului caraghios al lui Vlad și pune șampania la frapat pentru repriza a doua.

Înainte de FCSB - Rapid: la ce să ne așteptăm

Dan Udrea: Pe hârtie, FCSB câștigă lejer, fiindcă are mai mulți bani, dar și fotbaliști mai buni. Dar în fotbal decisive sunt și alte lucruri: ambiția, spiritul de sacrificiu, publicul, arbitrajul. 

Cred că derby-ul va fi decis de modul în care se vor rezolva duelurile Tănase&Olaru versus Albu&Crepulja și mai ales Octavian Popescu versus Belu! Dar și cât de mult va interveni în meci centralul Kovacs, un arbitru discret și echidistant când oficiază în Europa, dar plin de fițe și resentimente când apare în Liga 1, mai ales la meciurile FCSB-ului!

Cătălin Țepelin: FCSB are și echipă de fițe, și bancă de națională, în timp ce Rapidul rămâne croit pe "hai că se poate, talpa sus, pe aici nu se trece!". Talent și abundență versus agresivitate și suflet

Petrea/Becali l-a înghesuit pe Budescu în 4-3-3 pe post de desfăcător de conserve, Iosif s-a uitat în cămară și, ca de obicei, n-a găsit decât ingrediente pentru apărare-contraatac. Așteptăm sarea și piperul.

Cristian Geambașu: Palmaresul este de partea Rapidului, la fel pasiunea suporterilor alb-vișinii, care nu sunt (încă) scindați pe facțiuni și peluze. În peluză, adică pe teren, FCSB este echipa cu un plus de calitate fotbalistică. 

Revenirea lui Budescu în primul "11" punctează mai degrabă la impresia artistică, nu la războiul fizic care va da dimensiunea unui derby cu oameni vii în tribune. Dincolo însă de ce ne vor arăta Olaru, Cordea, Albu sau Stahl, să nu uităm factorul arbitraj. Presimt că Istvan Kovacs nu va trece neobservat în seara asta.

L-a înfruntat Petrea pe Gigi? » Becali l-a „urecheat” la TV, antrenorul FCSB-ului a decis invers

Rapidiștii, gest în memoria lui Constantin Năsturescu » Ce vor face jucătorii înainte de meci

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (38)
mosvasile
mosvasile  •  16 Decembrie 2021, 11:02
Postat de dubluv pe 16 Decembrie 2021, 08:41

a arbitrat bine Kovacs? Iar intra Ioanitoaia in depresie.

In opinia fcsb-istilor off course!Pana la urmatorul meci in care vor fi arbitrati de el-cand vor publica pe GSP ca este arbitrul...care ii„nedreptatzeste”!***?!Nu!Cinism!Perversitate!Nerusinare!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ucluj2011
ucluj2011  •  16 Decembrie 2021, 10:28

A fost un meci foarte bun , un ADEVĂRAT derby , o atmosferă de excepțională creată de galeria Rapidului dar și de cea a Stelei/FCSBului , un arbitraj FOARTE BUN , dar pe bune..... un rezultat de egalitate ar fi fost MUUULT mai echitabil!!!

mosvasile
mosvasile  •  16 Decembrie 2021, 10:13

I-aauzi ce mai„minunatie”de titlu!Pentru ca a castigat fcsb!!!Dar daca castiga Rapidul,cum ar fi dat gesepeii astia titlul?!-ul

Vezi toate comentariile (38)
Comentează