FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV Cum ai gândit-o, nea Gigi? Rateu de proporții la FCSB! Dă înapoi în fața renegaților: „Am greșit, n-am vrut!”

Gnohere e printre cei care se plâng de măsurile FCSB
Gnohere e printre cei care se plâng de măsurile FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 24 aprilie 2020 08:47

FCSB s-a speriat de reacțiile jucătorilor cu contractele suspendate și a micșorat durata șomajului tehnic, pe care clubul lui Becali încercase să-l aplice retroactiv. Fotbaliștii au fost înștiințați că a fost vorba despre greșeli de scriere, nu despre o intenție reală a societății. 

Schema cu care Becali a căutat să scadă costurile la FCSB e șubredă. Avocații fotbaliștilor penalizați au simțit asta, au notificat clubul în ultimele două săptămâni și au anunțat că vor urma procese prin care angajații speră să desființeze hotărârea de suspendare a contractelor. 

Un argument de bază al jucătorilor: ei au fost notificați pe 8 aprilie că le fuseseră suspendate contractele pe 16 martie! 

  • În primul rând, FCSB încerca să aplice regula retroactiv, ca și cum statul ar mări impozitele azi și le-ar pretinde cetățenilor să le plătească la valoarea curentă, dar din 2019! 
  • A doua problemă din comportamentul clubului: pe 16 martie nici nu exista vreo ordonanță care să stabilească în mod clar cum funcționează șomajul tehnic pentru sportivi. Ce înseamnă asta: conducerea FCSB a suspendat contracte și apoi a așteptat să apară o lege care să valideze decizia aceasta! 

Cum se justifică FCSB - 4 jucători deja vor să deschidă litigii

Cristi Bălgrădean, Adi Popa, Alexandru Stan, Harlem Gnohere și-au exprimat deja intenția de a deschide litigii, așteaptă doar să reînceapă comisiile Federației activitatea, suspendată în momentul de față din cauza stării de urgență. 

Apropiați ai jucătorilor povestesc că ei au primit, în zilele trecute, o explicație din partea clubului. „A fost o greșeală de redactare a datei” e motivul pe care l-a invocat FCSB ca să explice de ce suspendase contracte când nicio lege nu stabilea condițiile în care ar fi fost valabil șomajul tehnic în fotbal. 

Bălgrădean și avocații lui chiar au pomenit despre „fals în înscrisuri”, o infracțiune sancționabilă cu condamnare sau cu amendă penală!

Conducerea a căutat, cu mesajul pe care l-a trimis recent, să se pună la adăpost în procesele care vor urma. Jucătorii nu contestă numai aplicarea retroactivă a suspendării contractelor, ci și decizia în sine. În locul salariilor pe care le negociaseră, ei mai primesc, fiecare, câte 2.340 de lei de la stat, ajutor social. Ceea ce înseamnă că pierd bani mulți. Gnohere câștiga 15.000 de euro lunar și salarii egale aveau Adi Popa, Planici. D

După expirarea stării de urgență, comisiile FRF vor stabili dacă Becali chiar a economisit ceva cu suspendarea contractelor sau se va trezi cu o datorie de pe urma hotărârii. 

 AFAN: „Sută la sută, câștigă jucătorii!”

AFAN, sindicatul fotbaliștilor, e sigur că Bălgrădean, Popa, Gnohere și Stan vor câștiga procesele cu clubul. 

„În cazul unei companii, sunt păstrați zece la sută dintre muncitori, care să continue producția. Dar în cazul unui club de fotbal, toți muncitorii fac același lucru. La FCSB a fost discriminare, un șomaj tehnic selectiv. Din punctul meu de vedere, Adi Popa și ceilalți jucători vor câștiga procesele, sută la sută!" 
- juristul Lucian Enache la TV Digi Sport

Angajat al sindicatului, el e sigur de victoria jucătorilor, indiferent de ce decid comisiile Federației: „La noi în țară se mai judecă pe prietenii, dar există TAS, de la Lausanne, care va rezolva toate aceste probleme. Va dura cât va dura, nu pot estima cât, dar se va rezolva sigur!”. 

FCSB e singurul club care a trimis în șomaj tehnic doar câțiva jucători, în funcție de opiniile lui Becali. Dinamo, Gaz Metan, Astra, FC Voluntari, Hermannstadt le-au suspendat contractele tuturor. 

VIDEO Cum se antrenează FCSB pe timp de coronavirus

 Sibiul a găsit o soluție 

Cluburile au o problemă: continuarea campionatului e programată în lunile iunie și în iulie, însă contractele jucătorilor expiră la 30 iunie, deci în ultimele etape ar dispărea mulți jucători ale căror acorduri cu societățile vor fi expirat deja atunci. 

Hermannstadt, una dintre echipele care au suspendat contracte, a găsit o soluție: le-a suspendat acum cu precizarea că documentele redevin valabile după expirarea stării de urgență, deci după 15 mai. Asta înseamnă că Miriuță și jucătorii lui au deja contracte valabile până la începutul lunii iulie, iar tratativele cu clubul vor fi mai simplu de soluționat. De ce au fost de acord angajații? Ei pierd salariile cât durează starea de urgență, dar au obținut garanția că vor recupera salariile odată ce va fi reluată competiția, cu prelungirea contractelor inclusiv pentru perioada în care era, de obicei, pauză.

Citește și alte știri despre FCSB:

FCSB se întregește! Fundașul care îl laudă pe Gigi Becali revine în România și e gata de Liga Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (18)
cornelconasu
cornelconasu  •  24 Aprilie 2020, 16:57
Postat de hhannibal pe 24 Aprilie 2020, 10:57

Idem Dinamo si Rapid, conducatorii lor au fost condamnati tot pentru infractiuni economice! Rade ciob de oala sparta!:)))

Nimeni nu a fost condamnat în timp ce ocupa o funcție la Dinamo !!!! La voi de la patron , manager sportiv (sluga 1 ), la agitatorii din galerie , toți erau...”în funcții” !!!

cornelconasu
cornelconasu  •  24 Aprilie 2020, 16:53

Deci revine cisterna cu smoală !

859779594095355
Nick Rasu  •  24 Aprilie 2020, 15:18

Oierul asta chiar crede ca poate fenta orice lege... Dupa ce a furat o echipa...un pamant...vreo 500 de milioane de euro..voi tot afara il tineti...sinte-ti prosti...pune-til dracu in puscarie...acolo e casa lui

Vezi toate comentariile (18)
Comentează