FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ Ce salt! Unde era FCSB în urmă cu 3 luni și unde se află acum: „Obiectiv îndeplinit”

FCSB ocupă acum un loc de podium // foto: Imago Images
FCSB ocupă acum un loc de podium // foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 23 decembrie 2022 15:34 / Actualizat vineri, 23 decembrie 2022 16:35

FCSB a recuperat 11 poziții în clasament, a diminuat enorm distanța față de rivalele din campionat, totul în doar 3 luni.

FCSB a sacrificat total competiția internă pentru a pune mâna pe potul financiar din Conference League. La un moment dat, vicecampioana României era pe locul 14 în Superligă. 

Se întâmpla la finalul rundei cu numărul 11, adică la jumătatea lunii septembrie, când FCSB ocupa loc de baraj și își făcea probleme legate de prezența în play-off, lucru recunoscut la acea vreme chiar de Gigi Becali: 

„Nu vorbesc la ora asta de titlu, eu mă bat cu Petrolul, Sepsi și Hermannstadt pentru play-off. Nu pot să zic de titlu, sunt penibil. Am 16 puncte diferență”. FCSB termină totuși anul pe locul 3.

Eugen Neagoe s-a înțeles cu Rotaru și e noul antrenor al Craiovei! » „Geană” își reziliază acordul cu U Cluj
CSU Craiova
Eugen Neagoe s-a înțeles cu Rotaru și e noul antrenor al Craiovei! » „Geană” își reziliază acordul cu U Cluj

FCSB, de la baraj pe podium în doar 10 etape

La acea vreme FCSB avea 16 puncte sub Rapid, formație ce își disputa primele poziții, cu Farul și CFR Cluj. Cu două restanțe, din care a câștigat una singură, cu Botoșani, FCSB a recuperat până la finalul anului toată distanță față de rivala din Giulești. 

În acest moment, cele două se află la egalitate de puncte, 38, atâtea câte a strâns și CSU Craiova. Cu un plus pentru FCSB la golaveraj.

Gigi Becali, patron FCSB: „Obiectiv îndeplinit anul ăsta”. Dar apărarea e sub top 10

Saltul făcut de FCSB după instalarea lui Mihai Pintilii ca „principal” se simte și față de punctele recuperate în lupta cu principalele contracandidate la titlu, CFR și Farul. În urmă cu doar 4 runde, adică după etapa 17, între bucureșteni și constănțeni erau 17 puncte. O distanță care chiar și după înjumătățirea punctelor ar părea imposibil de recuperat.

Victoriile roș-albaștrilor, cumulate cu pașii greșiți ai Farului, fac ca în prezent să fie doar 7 puncte între cele două, adică 10 puncte recuperate. Într-o lună și jumătate, 4 etape.

Și CFR a pierdut teren în lupta cu FCSB. După etapele 11 și 12, între FCSB și CFR Cluj erau 10 puncte. Acum, după eșecul cu Hermannstadt și cumulat cu victoria FCSB-ului cu Botoșani, cele două echipe sunt despărțite de doar 6 puncte, care vor fi 3 după înjumătățire.

Sunt mulțumit, am ajuns pe locul trei, obiectiv îndeplinit anul ăsta. Avem podiumul, de acum încolo, să vedem dacă reușim să luăm locul întâi.

- Gigi Becali, patron FCSB

25 de goluria primit FCSB, cea mai slabă apărare din primele 10 clasate în Superligă

Mai multe știri din Liga 1: 

Reacția șefilor lui U Cluj, după ce Neagoe le-a întors spatele pentru a o prelua pe Craiova: „E sub contract cu noi”

Manele, dedicații, țigări și băutură » Mutu a încheiat anul cu o petrecere de pomină: „Degeaba sunt eu milos cu șarpele veninos”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
CiprianBirtea_84
CiprianBirtea_84  •  24 Decembrie 2022, 11:49

De ce nu zice nimeni că FCSB avea 3 meciuri mai puțin disputate când era pe loc de baraj?

romeverest
romeverest  •  23 Decembrie 2022, 22:57

De sapte ani pipereanul tot face calcule si pana la irma tot nu castiga campionatul !! Oare pentru ce a “sacrificat” campionatul ?? Simplu….pentru a aduce cea mai mare rusine a fotbalului romanesc, acel 10-0 cu niste nordici necunoscuti !!

Yuri_macel
Yuri_macel  •  23 Decembrie 2022, 19:35
Postat de maradona79 pe 23 Decembrie 2022, 19:26

Uite ca se poate. Dupa zece comentarii specifice unui ***, ai scris si tu o fraza fara nicio greseala gramaticala. Continua, esti pe drumul cel bun.

Hai lasa ***. Ai IQ ul cat numarul tramvaiului 41. Daca e prea grea iti dau d-alea mai usoare

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (22)
Comentează
Close