FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Situație absurdă la FCSB » Noua operă a lui Becali: e bal mascat, nimeni nu-și respectă rolul oficial

Pintilii antrenează FCSB fără să fie antrenor, Neubert pregătește fizic echipa fără să fie preparator fizic. Secunzii nu au nici ei vreo calificare, sunt analiști video sau preparatori fizici.
Pintilii antrenează FCSB fără să fie antrenor, Neubert pregătește fizic echipa fără să fie preparator fizic. Secunzii nu au nici ei vreo calificare, sunt analiști video sau preparatori fizici.

Articol de , , - Publicat marti, 10 ianuarie 2023 23:12 / Actualizat marti, 10 ianuarie 2023 23:13

Pintilii antrenează FCSB fără să fie antrenor, Neubert pregătește fizic echipa fără să fie preparator fizic. Secunzii nu au nici ei vreo calificare, sunt analiști video sau preparatori fizici.

Becali a reușit să creeze la FCSB un staff cum nu mai există în vreun alt club. Aproape nimeni nu îndeplinește rolul pentru care a fost angajat. Mihai Pintilii conduce echipa fără să aibă măcar un carnet de antrenor și cazul acesta a ajuns să fie foarte mediatizat în contextul în care Școala de Antrenori protestează și cere sancționarea clubului și a „antrenorului-fantomă„ care figurează în acte ca delegat.

MM Stoica s-a enervat în direct! Răsturnare de situație la FCSB: „Vom decide la finalul cantonamentului”
FCSB
MM Stoica s-a enervat în direct! Răsturnare de situație la FCSB: „Vom decide la finalul cantonamentului”

Totul e alandala la FCSB

Secunzii Ovidiu Petre și Lucian Filip nu sunt nici ei secunzi, că n-au nicio calificare. Petre e angajat ca analist video, iar Filip are contract ca preparator fizic. Directorul Școlii de Antrenori, Lucian Burchel, a anunțat că niciunul dintre ei nu are un carnet de antrenor. 

El s-a referit inclusiv la posibile consecințe grave ale improvizațiilor de la FCSB: „Nu e normal ca o echipă să plece în pregătire sub comanda unor oameni necalificați. Vorbim despre un efort foarte mare în antrenamente și trebuie să ținem cont și de integritatea sportivilor. Dacă i se întâmplă ceva vreunui jucător din cauza antrenamentelor dozate greșit? Cine răspunde?". 

Necalificat este și Thomas Neubert, cel mai lăudat și mai bine plătit preparator fizic din România. Germanul a putut sta pe bancă în timpul meciurilor pe baza unui aviz provizoriu pe care i l-a eliberat FRF. El a prezentat dovezi ale unor cursuri pe care le parcursese în Germania, însă diplomele nu au fost echivalate în România.

Thomas Neubert, bani mulți și fără diplomă

A încercat să obțină de la Federație o dovadă că poate profesa și în țara noastră, însă instituția i-a explicat că ea nu are dreptul să elibereze diplome de studii, doar Ministerul Educației are dreptul să ateste așa ceva. 

Neubert câștigă 10.000 de euro lunar. În istoria campionatului nostru a mai existat un singur preparator fizic cu un salariu atât de mare, spaniolul Javi Reyes, care s-a aflat în staff-ul lui Cosmin Contra la Dinamo. Reyes n-a apucat să încaseze suma aceea pentru multe luni, fiindcă el a plecat alături de Contra în momentul în care amândoi au devenit convinși că acționariatul spaniol le promisese și lor, și fotbaliștilor bani pe care nu-i avea.

Situație absurdă la FCSB » Noua operă a lui Becali: e bal mascat, nimeni nu-și respectă rolul oficial
Imagine șocantă. Siteul FCSB e deschis de stafful tehnic al echipei. Singurul fără fotografie este antrenorul principal Leonard Strizu. În dreptul acestuia apare silueta unui fotbalist!

Doar antrenorul de portari e pe bune la FCSB

Există în conducerea tehnică și o persoană care face munca pentru care a fost angajată. Marius Popa are contract de antrenor de portari și se ocupă exact cu așa ceva, antrenează portarii! 

Fostul goalkeeper de la FC Național și de la Poli Timișoara a fost întotdeauna apreciat ca un specialist foarte bun în meseria aceasta și a rămas în club în perioada recentă indiferent de numele antrenorului principal. Cel mai recent a fost cooptat în conducerea tehnică Lucian Filip. El s-a retras din cariera de fotbalist la numai 31 de ani, din cauza accidentărilor dese și extrem de grave care l-au împiedicat să mai joace.

Culmea, e mai bine fără specialiști!

De când FCSB are staff-ul acesta aiuritor, parcursul echipei e cu mult mai bun decât era în prima parte a stagiunii. Toni Petrea și apoi Nicolae Dică duseseră echipa în zona de play-out. 

Cu Pintilii și cu asistenții lui „ascunși", roș-albaștrii au urcat încontinuu în clasament, au ajuns pe locul al treilea și calculează din nou cum ar putea deveni campioni. Acum au șapte puncte sub liderul Farul și cu șase puncte mai puțin decât are CFR. 

Becali a fost încântat de rezultate și a insistat să-l păstreze pe Pintilii împotriva opoziției pe care a întâmpinat-o din partea Școlii de Antrenori și chiar împotriva intenției pe care o anunțase antrenorul după ce ajunsese să-l înlocuiască pe Dică: 

„Încă nu mă simt pregătit să devin antrenor principal, eu o să rămân în club alături de tehnicianul care va fi angajat". Până la urmă a fost angajat Strizu, dar numai pentru licența lui. 

„Principalul" din acte nici măcar nu a fost luat în Antalya, conducerea l-a lăsat acasă.

VIDEO FCSB continuă pregătirea în Antalya

Citește și: 

INCREDIBIL: FRF nu poate sancționa FCSB! De ce scapă echipa roș-albastră în cazul Pintilii

Verdictul lui Dumitru Dragomir în cazul lui Leo Strizu, lăsat acasă de FCSB: „De respectat, nu de criticat!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (56)
Robero47
Robero47  •  11 Ianuarie 2023, 18:16

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gonzales
gonzales  •  11 Ianuarie 2023, 12:00

Nu stiu ce este mai rusinos si problematic: faptul ca ca o echipa cu un staf incropit si cu lipsa de specialisti evolueaza nestingherit in Liga 1 si o face decent sau faptul ca celelalte echipe, care au specialisti in echipa si staful bine pus la punct, cam termina de vreo 10 ani in spatele FCSB-ului in clasament (cu mici exceptii) ?

valihaita
valihaita  •  11 Ianuarie 2023, 11:06

De acum incolo si jucatorii vor trebui sa aiba licenta pentru a putea sa joace fotbal !

Vezi toate comentariile (56)
Comentează