FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Strategia câștigătoare a lui Becali » Un singur titular e sub cota banilor plătiți pe el!

FCSB. Strategia câștigătoare a lui Becali » Un singur titular e sub cota banilor plătiți pe el!
FCSB. Strategia câștigătoare a lui Becali » Un singur titular e sub cota banilor plătiți pe el!

Articol de , - Publicat luni, 09 noiembrie 2020 23:15 / Actualizat luni, 09 noiembrie 2020 23:28

Cu excepția mijlocașului adus de la Botoșani, Olimpiu Moruțan, toți ceilalți fotbaliști din „11-le”-tip au în prezent o cotă de piață peste nivelul sumelor plătite de Gigi Becali în momentul în care au fost achiziționați.

Investiția în tineri, chiar dacă presupune un efort financiar considerabil, reprezintă în continuare în fotbalul românesc o strategie câștigătoare. FCSB e cel mai bun exemplu, chiar având ca reper actualul lot pe care îl deține Gigi Becali. Și în care jucătorii din primul „11” pe care s-au plătit sume de bani - și s-au achitat pe absolut toți, cu o singură excepție, stoperul Miron - sunt astăzi cotați la o sumă peste cea care s-a investit în ei.

Moruțan e la 70% din banii plătiți pe el

Există o singură excepție, un fotbalist care în momentul de față încă e sub cota banilor plătiți pe el. E vorba despre Moruțan, pe care FCSB l-a luat de la Botoșani cu 700.000 de euro, dar, ulterior, Becali a mai virat 400.000 de euro pentru a răscumpăra mare parte din procentele pe care gruparea moldoveană le mai deținea la o eventuală revânzare. Acum, Moruțan e cotat la numai 800.000 de euro, însă are un început de sezon excelent, a fost convocat și la echipa națională de tineret, a prins tricoul de titular la FCSB, astfel că, în scurt timp, nivelul său va depăși aproape sigur 1 milion de euro. Mai ales că e în continuare un fotbalist foarte tânăr, e eligibil pentru naționala U21, cu care ar putea participa la turneul final al Campionatului European de anul viitor.

FCSB. Strategia câștigătoare a lui Becali » Un singur titular e sub cota banilor plătiți pe el!
Moruțan a devenit titular în acest sezon la FCSB

Man, cea mai bună investiție

În rest, toți titularii sunt, practic, o investiție amortizată. Chiar și cei mai scumpi, în frunte cu Florinel Coman, care deși a costat nu mai puțin de 3 milioane de euro, record absolut în Liga 1, e astăzi cel mai valoros fotbalist din campionatul intern, evaluat la 5,5 milioane de euro! În schimb, de departe, cel care a multiplicat de cele mai multe ori banii investiți e Dennis Man. A venit din liga secundă, a costat în total 500.000 de euro, dar astăzi e văzut cu o valoare de 10 ori mai mare. Iar randamentul fantastic din ultimele 3 luni, dar și selecția la echipa națională de seniori foarte probabil că îi vor duce cota, în iarnă, undeva în jur de 7 milioane! 

FCSB. Strategia câștigătoare a lui Becali » Un singur titular e sub cota banilor plătiți pe el!

Nedelcu și Oaidă sunt pe minus!

Dintre ceilalți jucători din lot, sunt două nume pe care s-au plătit sume importante, dar în momentul de față nu au o cotă care să acopere investiția făcută în ei. Primul e Nedelcu, care a fost adus în vara lui 2017 pentru nu mai puțin de 2 milioane de euro, iar în momentul de față nivelul său e doar la jumătate. Nedelcu s-a accidentat grav în urmă cu 4 luni, când a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și urmează să fie din nou bun de joc în ianuarie 2021. Al doilea e Oaidă, care a costat 700.000 de euro, a fost cumpărat de la Botoșani, dar prestațiile lui îl situează acum la numai 650.000 de euro. Și el s-a confruntat în ultimele luni cu o accidentare gravă și abia ce a revenit sub comanda lui Toni Petrea. 

VIDEO Care era relația lui Adrian Mititelu cu Gigi Becali: „Stăteau ore în șir la telefon”

FCSB, elogiată de rivali: „Poate să viseze la Champions League!”

Plângere penală împotriva lui Florin Talpan către Parchetul Militar! De ce e acuzat juristul CSA Steaua: „Se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
remarque
remarque  •  10 Noiembrie 2020, 13:49

ce fel de castig? Prezumtiv? Pentru cazul in care vinde? Daca vinde in total 20% din jucatori e mare lucru. Restul vor pleca liberi de contract sau pe sume mult mult sub cele la care teoretic sunt evaluati. Iar acesti jucatori au costat bani si il costa salarii pe patron. Unde e castigul? Ca trofee.....

ali.bec
ali.bec  •  10 Noiembrie 2020, 11:55

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

158180581397392
Bala Nicolae  •  10 Noiembrie 2020, 09:58

cat sa fii de nesimtit ? ca pielea unui porc sa ai obrazul dupa 5 infrangeri sa nu te ascunzi intr-o ***. O armata de ziaristi nu sunteti in stare sa-i maritati pe man si coman .

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează