FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ GSP DIN OLANDA Dezechilibru la FCSB » Marea problemă de ordin tactic înainte de startul SuperLigii

Articol de , , - Publicat joi, 06 iulie 2023 14:56 / Actualizat joi, 06 iulie 2023 17:30

FCSB are o parte stângă foarte puternică, sunt trei fotbaliști de care echipa e dependentă: Radunovic, Olaru, Coman. Pe partea dreaptă, doar Djokovici e titular indiscutabil, fundașul și extrema sunt în continuare în verificări

  • Gazeta Sporturilor e prezentă în cantonamentul celor de la FCSB din Olanda, la Apeldoorn. Dan Udrea (redactor-șef adjunct), Remus Răureanu (reporter special) și Ionuț Iordache (fotoreporter) transmit de la fața locului toate detaliile care contează

FCSB nu a arătat rău în meciurile cu Anderlecht și cu PAOK, chiar dacă nu a câștigat niciuna dintre aceste partide, a avut multe momente cu un joc foarte bun și ofensiv, și defensiv și a evidențiat câteva atuuri.

Arma principală a lui Charalambous și a lui Pintilii vine, însă, la pachet cu slăbiciunea majoră: partea stângă a echipei este excelentă, pe dreapta nici măcar nu sunt știuți titularii deocamdată.

Alertă la FCSB! Gigi Becali îl așteaptă la București pe Chiricheș, dar primește vești proaste din Italia
MERCATO
Alertă la FCSB! Gigi Becali îl așteaptă la București pe Chiricheș, dar primește vești proaste din Italia

Împreună sunt toți mai buni

Pe stânga evoluează fotbaliști care vor fi titulari incontestabili și în sezonul următor: fundașul stânga Radunovic, interul Olaru și extrema Coman.

Toți trei sunt foarte buni și colaborează excelent, se cunosc și au încredere unul în altul. Coman este, de departe!, cel mai important din echipă, fotbalistul capabil să-i dezechilibreze pe adversari, să inventeze faze periculoase. Colegii simt că el se află într-o formă excelentă și îl caută în permanență pe teren.

Olaru aleargă enorm, așa cum obișnuiește, și a ajuns să-și asume un rol de playmaker, nu mai impresionează numai prin efort. El conduce atacurile, e util și în apărare fiindcă se repliază întotdeauna și e dispus să intre în dueluri, să lupte pentru recuperarea mingii.

Ajută și în apărare

Iar Radunovic este, în mod clar, experimentat, calm și exact. Muntenegreanul a fost testat în câteva situații în amicalul cu PAOK, unul în care grecii au dominat bucăți din meci, și s-a descurcat fără să degajeze balonul la întâmplare, fără să se precipite. Risto a reușit de fiecare dată să iasă din încurcătură.

Faptul că joacă de mult timp alături de Coman în banda aceea îi ajută pe amândoi să înțeleagă cum să coopereze, Radunovici știe când să avanseze pentru învăluire și să-i facă astfel loc lui Florinel, iar Coman a devenit, în mod surprinzător, un ajutor pentru muntenegrean în faza de apărare. Câtă vreme PAOK a atacat, Florinel a coborât și și-a ajutat colegul să se descurce, să nu fie depășit numeric de jucătorii grecilor.

Au concurat doi, va câștiga Pantea

Cooperarea indestructibilă de pe partea stângă nu e copiată și pe latura opusă. Fundașul Ovidiu Popescu, interul Djokovic și extrema Alexandru Băluță au fost titularii din amicalul cu PAOK și e posibil ca banda să arate la fel în jocul cu FCU Craiova, din prima etapă a campionatului.

Djokovici e nou-venit, însă el pare să fie cel mai sigur de titularizare. În stagiul acesta din Olanda, Popescu a fost în concurență cu Valentin Crețu. Dar a lipsit Pantea, care a intrat în vacanță mai târziu pentru că a participat cu naționala de tineret la Campionatul European. Pantea e cel mai tânăr și mai lipsit de experiență, dar el e favorit să fie titular, ajutat fiind de regula U21. Are numai 19 ani, și totuși a adunat 17 partide și în sezonul precedent, unul în care FCSB avea mai multe soluții pentru respectarea regulii. Acum se mai încadrează doar Octavian Popescu, dintre jucătorii consacrați, în criteriul acesta.

Nu se știu titularii, nici nu se cunosc între ei

Extrema de pe partea aceasta poate fi Miculescu, Cordea, Octavian Popescu sau Alex Băluță. Sunt soluții multe tocmai fiindcă nici una nu e foarte bună, incontestabilă.

Banda dreaptă nu are nici omogenitatea pe care o are partea opusă. În timpul meciurilor au existat momente în care Djokovici avea mingea și era nevoit să le indice colegilor ce ar fi trebuit să facă ei, le arăta din gesturi să se apropie, să se demarce sau cum avea el de gând să continue fazele. 

În amicalul cu PAOK, extrema a fost Băluță la start, iar olteanul e și el nou, deci e încă o piesă care deocamdată nu se potrivește în puzzle-ul la care lucrează Pintilii și Charalambous.

Nicolae Constantin a debutat cu FCSB pe banca lui PAOK

Amicalul disputat miercuri seară și încheiat la egalitate, 1-1, a fost prima partidă în care Nicolae Constantin a stat pe banca lui PAOK alături de Răzvan Lucescu. Fostul antrenor de la Petrolul a fost cooptat de curând ca secund al lui Lucescu. 

Nae a promovat cu Petrolul în vara anului trecut și i-a condus pe „lupii galbeni" și în prima parte a stagiunii trecute, după care a demisionat, enervat de situația economică foarte proastă a clubului și de atmosfera din club, una care se deteriorase încontinuu. Constantin i-a fost elev lui Răzvan la Rapid și l-a mai însoțit și ca antrenor secund.

VIDEO Elias Charalambous, declarații după FCSB - PAOK 1-1: „Jucătorii noi trebuie să înțeleagă filosofia clubului”

Citește și: 

CE APARIȚIE! Un personaj dispărut de peste 10 ani din fotbalul românesc, care a făcut și închisoare, a venit la amicalul FCSB - PAOK: „Sunt șofer de camion în Germania și joc fotbal în Liga a 8-a”

Ironii după gafa lui Ngezana: „Ca la jocurile video, și-a epuizat o viață” » Panduru știe ce-l așteaptă pe sud-african: „Are grijă Gigi de el”

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (2)
eunescu09
eunescu09  •  07 Iulie 2023, 07:39

Aproape sigur Baluță va fi rezerva pentru ca Becali va dori sa ia bani pe Oc Popescu și Minculescu. Oare, de ce nu o sa plâng?

steaua1990
steaua1990  •  06 Iulie 2023, 17:44

Bataieee, luati bataie in primele 5 meciuri sa-i vedem fatza gigelului : ) )

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close