FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV FCSB, asaltată! Rivala din Liga 1 a pornit ofensiva: mai mulți jucători, ademeniți de un om-cheie să-i lase pe roș-albaștri!

Universitatea Craiova l-a avut în curte pe Octavian Popescu, dar fotbalistul a ajuns vedetă la FCSB
Universitatea Craiova l-a avut în curte pe Octavian Popescu, dar fotbalistul a ajuns vedetă la FCSB

Articol de , - Publicat marti, 04 ianuarie 2022 07:02 / Actualizat marti, 04 ianuarie 2022 09:13

Bogdan Costicea, fostul șef al departamentului de scouting al Academiei de la clubul lui Gigi Becali, a încercat în ultimele săptămâni să convingă mai mulți puști de la FCSB să semneze cu Universitatea Craiova, unde ar urma să meargă și el după ce Marian Copilu va finaliza negocierile pentru a fi instalat președinte. 

Disputa dintre granzii Ligii 1 nu se duce doar pentru titlul de campioană sau pentru jucătorii deja consacrați în perioada de mercato, ci și pe o zonă care devine tot mai atractivă în fotbalul românesc: sectorul copiilor și juniorilor, care formează Academiile cluburilor

Răsturnare de situație în cazul lui Florin Tănase: „Nu pleacă nicăieri!” + Fotbalistul interzis la FCSB: „Nu-l aducem nici liber”
FCSB
Răsturnare de situație în cazul lui Florin Tănase: „Nu pleacă nicăieri!” + Fotbalistul interzis la FCSB: „Nu-l aducem nici liber”

Este un domeniu în care e activ același principiu, de a convinge jucătorii să plece de la un club pentru a semna cu o altă grupare.

Iar în momentul de față există câteva cluburi extrem de solide și foarte bine dezvoltate, care pot oferta pe bani importanți copii care încă nu spun nimic în fotbalul românesc, dar care arată un potențial imens. Pe lista acestor cluburi, alături de Farul, au câștigat teren în ultimii ani FCSB și Universitatea Craiova.

Costicea a lucrat la FCSB timp de 5 ani și jumătate

De fapt, între cele două cluburi, în ultima perioadă se duce un adevărat război privind micuții fotbaliști. Iar în rol de vânător e Universitatea Craiova, în timp ce FCSB a devenit o pradă. 

Cel care a încercat să racoleze mai mulți copii de la Academia lui Becali e Bogdan Costicea, nimeni altul decât fostul șef al departamentului de scouting din cadrul Academiei FCSB, unde a îndeplinit acestă funcție vreme de 5 ani și jumătate, între ianuarie 2016 și iulie 2021

Ulterior, în vara trecută, el a plecat de la FCSB și a dat curs unei oferte de la CFR, fiind dorit de Marian Copilu. Mandatul în Gruia a fost extrem de scurt pentru că el a fost îndepărtat imediat după plecarea lui Copilu, la finalul lunii august.

Costicea va fi în echipa lui Marian Copilu în Bănie

La scurt timp după despărțirea de CFR, Copilu a fost ofertat de Craiova și l-a tot amânat cu un răspuns pe Mihai Rotaru, dar discuțiile au avansat și ele indicau în mod clar o finalitate: că gruparea olteană îl va avea ca manager pe fostul șef al clujenilor.

Iar Copilu și-a anunțat în tot acest timp oamenii de încredere că vor fi aduși în Bănie, printre ei fiind și Bogdan Costicea. 

În rol virtual de șef al scouterilor pentru Academia Craiovei, acesta a început să lucreze pentru olteni, deși nu semnase încă niciun contract. A încercat să convingă fotbaliști de vârste mici și foarte mici, de la cluburile importante, inclusiv de la FCSB. 

Unde avea, practic, toate detaliile, inclusiv toate contactele puștilor, ale părinților și tot istoricul lor. În plus, pe unii dintre ei chiar el îi convinsese să ajungă la FCSB. Toate încercările lui s-au lovit de refuzurile copiilor de la Academia lui Gigi Becali.

Cum arată Academia de juniori și copii a FCSB

  1. E împărțită în două sectoare: FCSB și FCSB Academy. A fost nevoie de această variantă fiindcă regulamentul în vigoare prevede că un club cu același CIS (Certificat de Identitate Sportivă) nu poate participa cu două echipe în aceeași competiție, iar FCSB n-a găsit cluburi partenere în București care să fie de acord că adopte metodologia FCSB în privința copiilor.
  2. În 2018 a apărut, pe lângă FCSB, FCSB Academy. 
  3. În momentul de față, în competiția Under 15 Elită, FCSB evoluează în Seria a 5-a și e lider, cu punctaj maxim, peste Voluntari, Clinceni și Dinamo, iar în Seria a 6-a pe primul loc e FCSB Academy, aflată peste CSA Steaua și Rapid București.
  4. În vara lui 2023, vor apărea în competiție alte două echipe de la FCSB Academy: la U17 și U19 și se va trece și la procedura de clasificare a academiilor, procedură realizată de 3 ani de FRF. 
  5. În momentul de față, FCSB deține 14 echipe de copii și juniori, prima fiind cea care figurează la FCSB II, în Liga a 3-a, dar care are titulatură de U21 în cadrul clubului patronat de Gigi Becali.
  6. FCSB Academy are în prezent 9 echipe, iar din 2023 va avea 11
  7. La Centrul de copii și juniori al FCSB-ului sunt acum 290 de copii.
  8. La FCSB Academy sunt alți 180 de copii, ceea ce înseamnă un total de cel puțin 480 de copii 
  9. Cumulat, FCSB și FCSB Academy au 40 de antrenori.
  10. Directorul tehnic și managerul acestui întreg proiect e Bebe Alexe, absolvent al Școlii de la Coverciano.

Invers a fost posibil: FCSB a luat puști din Bănie

Bogdan Costicea a încercat în ultima perioadă să ducă la Academia Universității mai mulți copii de la FCSB, însă n-a reușit. În schimb, clubul patronat de Becali a dat două lovituri grele grupării oltene.

1. Andrei Vlad

În vara lui 2017, tânărul portar a semnat cu FCSB, deși se afla sub contract cu U Craiova. Conform regulamentului, el ar fi fost suspendat, însă Gigi Becali i-a făcut o propunere lui Mihai Rotaru la acel moment, achitarea unei sume imense pentru un goalkeeper de numai 18 ani, care apărase într-un singur joc în Liga 1: 400.000 de euro. 

Deși inițial n-a dorit să dea curs propunerii, patronul Universității a acceptat și Vlad a avut imediat drept de joc la FCSB.

FCSB, asaltată! Rivala din Liga 1 a pornit ofensiva: mai mulți jucători, ademeniți de un om-cheie să-i lase pe roș-albaștri!
Andrei Vlad

2. Octavian Popescu

Universitatea Craiova l-a avut în curte, împrumutat de la Regal București, însă după numai un an, el a revenit la clubul din Capitală, de unde, imediat, FCSB l-a cumpărat cu 200.000 de euro. Se întâmpla în vara lui 2020.

Astăzi, la un an și jumătate distanță, Popescu, care a împlinit săptămâna trecută 19 ani, e cotat la aproape 2 milioane de euro! Mihai Rotaru, patronul Craiovei, a explicat eșecul managerial din cazul Tavi Popescu: 

FCSB, asaltată! Rivala din Liga 1 a pornit ofensiva: mai mulți jucători, ademeniți de un om-cheie să-i lase pe roș-albaștri!
Octavian Popescu // foto: Cristi Preda - GSP

„N-a fost niciodată jucătorul nostru, el a fost împrumutat la Universitatea Craiova cu clauză de cumpărare. Colegii mei de la administrativ au făcut o greșeală birocratică, toată lumea a fost de acord, de la cel mai mic la cel mai mare, că jucătorul merita să rămână la Craiova. Dar nu i s-a făcut contract pe perioada următoare. Era o chestie obligatorie atunci când e vorba de un împrumut cu opțiune de cumpărare”.

Costicea a deturnat un jucător din drumul spre Universitatea

În perioada în care a activat la FCSB, Costicea a reușit la un moment dat să o împiedice chiar pe U Craiova, viitorul său club, să semneze cu un fotbalist considerat de mare viitor.

E vorba despre Gabriel Fulga, care luna viitoare va împlini 18 ani și care deja a debutat în Liga 1 în tricoul roș-albastru, în ianuarie 2021. Jucătorul a fost disputat de FCSB și CSU Craiova, iar decisivă a fost intervenția lui Costicea, lucru dezvăluit de tatăl jucătorului, într-o declarație pentru Fanatik:

FCSB, asaltată! Rivala din Liga 1 a pornit ofensiva: mai mulți jucători, ademeniți de un om-cheie să-i lase pe roș-albaștri!
Bogdan Costicea

„Universitatea Craiova l-a vrut. M-am întâlnit cu Dragoș Stăvaru și Ovidiu Costeșin, am vorbit despre el, dar copilul a ales FCSB. Am ținut cont de părerea lui, cu toate că pentru noi era mai aproape Craiova, noi fiind din Orșova. El a mers două săptămâni în probe la FCSB, i-a plăcut și a vrut să rămână. Cei de la Craiova au intrat pe fir, dar a ales să joace pentru FCSB. A fost o hotărâre bună. 

Clubul l-a dorit prin vocea domnului Bogdan Costicea, el a insistat. Cumva, el l-a descoperit. A vorbit cu cei de la Pro Junior. 

Când am purtat discuțiile cu Universitatea Craiova, chiar și oficialii din Bănie au zis că o să-l promoveze, dar el a ales FCSB. I-a plăcut la FCSB, stă în academie, la baza clubului. El chiar a făcut antrenamente cu cei de la Craiova, dar nu a fost să fie”.

„Perlele” Ianis Stoica și Musi n-au fost descoperite de el

Deși în aparițiile publice a lăsat să se înțeleagă că el a fost cel care i-a descoperit și adus la FCSB pe Ianis Stoica și Alexandru Musi, doi jucători considerați, alături de Octavian Popescu, cei mai talentați din generația celor născuți 2002-2004, managerul general al vicecampioanei a respins această versiune. 

„Pe Ianis Stoica l-a adus la noi tatăl său, Pompiliu. Anamaria Prodan a fost cea care a vorbit cu Pompiliu, după care Ianis a fost adus la Academia noastră. Cu Alex Musi a fost altfel. El s-a născut în Spania, a fost la juniorii Valenciei. A fost la copii la ei. 

S-a întors în România și cine credeți că l-a adus la FCSB? Bunica lui! Multă lume îşi arogă merite, dar acesta e adevărul, cel pe care vi-l spun eu. Vorbisem cu cineva în Academie și îl întrebam: mă, cine l-a adus? Luţule, tu l-ai adus? 

Mi-a zis: «Nu, l-am găsit acolo». Chiar am vorbit cu şeful academiei cine l-a adus pe Musi și mi-a spus: bunica lui l-a adus!”, a povestit MM la Telekom Sport.

VIDEO Constantin Budescu reziliază! S-a înțeles cu Gigi Becali și pleacă de la FCSB » 99% merge în Liga 2!

Citește și alte știri despre FCSB:

Strategie falimentară! FCSB plătește sute de mii de euro degeaba

Răsturnare de situație în cazul lui Florin Tănase: „Nu pleacă nicăieri!” + Fotbalistul interzis la FCSB: „Nu-l aducem nici liber”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
983732924972315
Soos Vilmos  •  04 Ianuarie 2022, 11:15

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

adrian_riga
adrian_riga  •  04 Ianuarie 2022, 11:07
Postat de firaldo pe 04 Ianuarie 2022, 09:21

Și asta tot din sursele gsp o știți?Nu de alta dar în ultimele luni sursa principala a știrilor voastre a fost prosport.

Te contrazic! Au ajuns sa ia stiri despre sport chiar si de pe hotnews!

paolo17
paolo17  •  04 Ianuarie 2022, 10:21

Ca de obicei, o “stire” fara nici un suport. Banuiti ca omul o sa incerce, dar nu aveti nici un exemplu. gsp, un grup de epigoni. Daca v-ar auzi Chirila…

Vezi toate comentariile (8)
Comentează