FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB a anunțat când revine Moruțan la antrenamente

Olimpiu Moruțan +16   FOTO
Olimpiu Moruțan

Articol de GSP - Publicat joi, 21 ianuarie 2021 17:46 / Actualizat joi, 21 ianuarie 2021 18:31

Toni Petrea, antrenorul lui FCSB, a anunțat astăzi care e situația mijlocașului Olimpiu Moruțan (21 de ani), fotbalistul care a ratat primele două partide ale roș-albaștrilor din 2021. Roș-albaștrii îl așteaptă la antrenamente și pe Dragoș Nedelcu (23 de ani). 

Moruțan a suferit o leziune musculară în cantonamentul controversat din Turcia și a fost supus unui examen medical amănunțit, iar în urma RMN-ului pe care l-a făcut a aflat că a suferit o întindere. 

Mai mult ca sigur, FCSB nu-l va avea la dispoziție pe Moruțan nici pentru următoarele două meciuri din campionat, cu FC Voluntari și FC Argeș. Se speră însă că „Oli” va fi bun de joc peste două săptămâni, tocmai pentru a putea să fie pe teren la cele două derby-uri cu Dinamo: pe 3 februarie, în Liga 1, apoi, pe 10 februarie, în optimile de finală din Cupa României.

Toni Petrea: „Moruțan va intra de săptămâna viitoare în programul echipei”

„Și eu îmi doresc cât mai repede să îi văd pe teren, la antrenamente. Moruțan va intra de săptămâna viitoare în programul echipei. Sper la fel și Nedelcu, după care vedem și cu Filip. Sper să se integreze și el și să revină în echipă cât mai curând”, a anunțat Toni Petrea, în cadrul conferinței de presă de astăzi. 

22 de aniva împlini Moruțan în luna aprilie, el va mai fi eligibil pentru regula U21 doar până la finalul actualului campionat

FCSB. Moruțan, fantastic în toamnă

FCSB l-a pierdut pentru această lună pe cel care a demonstrat în prima parte a sezonului că e cel mai bine pregătit fotbalist din lot, din punct de vedere fizic. Deși în anii precedenți suferise tocmai la acest aspect, având puține meciuri în care bifase câte 90 de minute pe teren, în primele 15 etape a fost al doilea cel mai folosit jucător. 

De fapt, în ultimele 9 etape din 2020, a fost de fiecare dată nu doar titular, ci și integralist! Performanță deosebită pentru un fotbalist încă foarte tânăr, de numai 21 de ani, și care are profil ofensiv, iar aceștia sunt primii vizați atunci când se fac schimbările, permise în număr de 5 în actualul sezon.

În plus, Moruțan a fost în multe jocuri, conform datelor firmei de monitorizare InStat, cel care a parcurs cea mai mare distanță dintre toți jucătorii de la FCSB. Cu o medie de peste 10 kilometri pe meci! Tocmai Moruțan, care arătase o formă fantastică între august și decembrie, inclusiv cu meciuri multe și randament bun și în naționala de tineret, cu care a obținut calificarea la turneul final al CE, a cedat în urma antrenamentelor pe care Thomas Neubert le-a condus în Turcia.

FCSB - Hermannstadt FOTO: Cristi Preda
FCSB - Hermannstadt FOTO: Cristi Preda
FCSB - Hermannstadt FOTO: Cristi Preda
FCSB - Hermannstadt FOTO: Cristi Preda
FCSB - Hermannstadt FOTO: Cristi Preda
+12 FOTO

Cota i-a crescut cu peste 60% lui Moruțan

Pe parcursul primelor două sezoane petrecute la FCSB, Moruțan a bătut pasul pe loc și chiar a regresat din punctul de vedere al cotei la care e evaluat. Când a venit de la Botoșani, în vara lui 2018, transfermarkt îl cota la 900.000 de euro. În august 2020, la startul actualului sezon, scăzuse la 800.000 de euro! Au urmat 5 luni foarte bune, la FCSB, dar și la România U21, iar în momentul de față a făcut un salt spectaculos și a ajuns la 1,3 milioane de euro! O urcare de peste 60% față de vara anului trecut.

VIDEO Toate informațiile înaintea partidei FCSB - FC Voluntari

Citește și alte știri despre FCSB:

Un nou jucător de la FCSB are COVID-19! LPF a confirmat cazul: „A fost testat pozitiv înainte de meciul cu Viitorul”

VIDEO EXCLUSIV Dezvăluiri din vestiarul FCSB! Cum sunt traumatizați jucătorii de Gigi Becali: „El trebuie să fie aliat, dar «omoară» orice jucător”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează