FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB // Bozhidar Ciorbadjiski, primul transfer din era Narcis Răducan » Bulgarul a fost prezentat oficial: „E versiunea beta a lui Chiricheș”

Articol de - Publicat marti, 20 august 2019 19:00

Stoperul Bozhidar Ciorbadjiski, 24 de ani, a semnat cu FCSB, fiind primul jucător adus la vicecampioana României de către Narcis Răducan, noul director sportiv al echipei.

Fundașul bulgar vine sub formă de împrumut de la ȚSKA Sofia pentru un sezon și trebuie să rezolve problemele din defensiva „roș-albaștrilor”, care a primit 12 goluri în primele șase runde din campionat. 

Bulgarii au primit 50.000 de euro în schimbul fundașului, iar în cazul unui transfer definitiv FCSB ar trebui să plătească 450.000 de euro. 

Narcis Răducan a confirmat că jucătorul va fi trecut pe lista UEFA pentru „dubla” cu Guimaraes din play-off-ul Europa League. Bozhidar a fost prezentat oficial în această seară. 

„Sunt foarte fericit să mă aflu aici și sper să fiu de ajutor pentru echipă. Voi da tot ce am mai bun la antrenamente și în meciuri” - prima reacție a lui Bozhidar Ciorbadjiski

Teodor Borisov, jurnalist bulgar la Meridian Match, a vorbit pentru GSP.RO despre calitățile stoperului cu 8 selecții la naționala Bulgariei. Acesta nu crede că Ciorbadjiski va reuși să se impună la FCSB, mai ales că aproape toți jucătorii veniți de la Sud de Dunăre au eșuat în tricoul roș-albastru.

„Ciorbadjiski stă bine din punct de vedere fizic. Poate juca și la închidere, dar e destul de lent și nu face față dacă echipa adversă are jucători rapizi. A făcut multe greșeli la națională și la ȚSKA în momente importante. E un jucător care își asumă prea multe riscuri. 

Din nefericire, nivelul actual de la FCSB nu e foarte ridicat. Sunt jucători ca Gikiewicz și Popa, care au eșuat în Bulgaria, la Levski și Ludogoreț. Nu sunt optimist în privința acestui transfer, mai ales când mă gândesc la ce s-a întâmplat cu ceilalți jucători bulgari care au evoluat la Steaua/FCSB. Dacă ar fi să îl compar cu un jucător român, aș zice că e versiunea beta a lui Chiricheș (cel din ultimii doi ani)”, a spus Teodor Borisov pentru GSP.RO.

Numai Iliev a impresionat

Ciorbadjiski va fi cel de-al șaselea bulgar care evoluează pentru FCSB. Singurul care a avut evoluții bune a fost Valentin Iliev. Fundașul adus în 2011 de la FC Universitatea Craiova a făcut parte din echipa care a câștigat Cupa României în 2011, după o finală cu Dinamo, scor 2-1 după prelungiri. Ceilalți patru jucători au dezamăgit crunt și nu au petrecut mai mult de câteva luni în Ghencea.

Ce bulgari au mai jucat la FCSB

  • Valentin Iliev (2011/2012) - fundaș
  • Krum Bibishkov (2009/2010) - atacant
  • Zhivko Zhelev (2010) - fundaș
  • Yordan Todorov (2010) - fundaș
  • Stanislav Angelov (2010/2011) - mijlocaș
  • Hristo Zlatinski (2018) - mijlocaș

Citește și:

Prima lovitură a lui Narcis! FCSB transferă un stoper cu 8 selecții la națională 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (37)
spritz123
spritz123  •  20 August 2019, 22:26

urmeaza Mamalingski..se pliaza perfect pe echipa branzalinski..a lui becalinski...viitorul star va fi samantaninski

boierasul
boierasul  •  20 August 2019, 21:27
Postat de alexxxander pe 20 August 2019, 20:32

Noul Szukala!!!

va avea soarta lui Salomao )))

 •  20 August 2019, 21:21
Postat de pe 20 August 2019, 21:20

Angelic era chiar fotbalist, atâta doar că, după plecarea lui Pițurcă, a primit o ofertă bună din Cipru, parcă și a plecat ! Si aleg venise dă la Galați, era un fundaș decent doar că Steaua n-avem echipă ! Chorbadjinski, ăsta, nu e vreo sculă dacă, după 8 meciuri la națională Bulgariei este dat pe 50000 de euro, împrumut, credeți că e mai bun că Bălașa ?

Anghelov, scuze !

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close